Vierailija

Mun pienellä söpöllä pojallani 6 v epäillään Crohnin tautia ja nyt tarvitsen apua.

Kertokaa mulle jooko, että mikä tuo on ja niin edelleen. En tunne ketään, joka tietäisi. Kyselin lääkäriltä, mutta hän sanoi, että odotetaan tuloksia. Poika on todella kivuliaan oloinen, pelkään, että menetän hänet.

Tietääkö kukaan tuosta taudista enemmän? Voiko lapseni elää normaalia elämää?

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ex-miehelläni oli Crohnin tauti. Kaksi kertaa leikattu, toinen leikkaus alle kaksikymppisenä, toinen kymmenisen vuotta sen jälkeen. Välillä eleli pitkiä aikoja ilman pahempia oireita, mutta sitten alkoi suolisto mennä tukkoon, mikä aiheutti tasaisin välein järkyttäviä kipuja, oksentelua yms. Sairaalassa joutui käymään useita kertoja vuodessa, eri lääkekuureja kokeiltiin mutta lopulta piti tehdä toinen leikkaus tukoksen poistamiseksi. Tauti voi olla hyvin lievä eikä juuri haittaa normaalia elämää tai sitten todella paha ja invalidisoiva. Saatte lääkäriltä varmasti ohjeita elämiseen jos tauti todetaan. Lääkkeetkin ovat kehittyneet, eikä niitä aina edes tarvita.

Ruokavaliosta kannattaa ottaa selvää, jotkut ruoka-ainekset eivät ole hyväksi Crohnin tautia sairastaville, ja muutenkin terveellisesti syöminen on todella tärkeää.

Tsemppiä vain, kyllä tuon taudin kanssa elämään pystyy

Tällä hetkellä ei vaikuta normaaliin elämään mitenkään, mutta tiettyjä rajoituksia on, esim. mitä särkylääkettä saa ja pitää ottaa.

Ennen kuin tauti todettiin, oli vaikeaa kun ei tiedetty mistä on kyse. Hän voi todella huonosti ja laihtui paljon, syöpää tietysti epäiltiin. Leikkauksiakin oli useampia. Valitettavasti siitä on jo sen verran aikaa, etten enää muista kaikkia yksityiskohtia. Ja kuten todettu, nyt menee oikein hyvin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat