Vierailija

Tyttö lyö heti suuttuessaan minua (harvemmin muita) ja lyö tosiaan tarkoituksella. Yleensä halaa nopeasti sen jälkeen, mutta saattaa lyödä melkein heti uudelleen. On ihan mahdottoman temperamenttinen mutta onko normaalia kun melkein vauva on noin vihainen? Miten pitäisi toimia. Kiellosta " ei" lyö uudelleen..

Kommentit (12)

kokeilin toiseen huoneeseen laittamistakin pari kertaa, mutta itkee aivan hirveästi ja huutaa äitiä ihan surkeana (ei vihaisena). Sitten tulee syliin ja takertuu, enkä haluaisi että hän tuntee, että äiti " hylkää" kun tekee jotain tuhmaa. Olen ehkä ihan väärillä jäljillä ja liian pehmeä luonne.Meillä ei tietenkään lyödä ketään ja harvemmin meillä huudetaankaan. En tiedä miten on oppinut tuollaisen tavan :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mun tytöllä on selvä uhma ja kieltojen kokeilu -vaihe. roikkkuu verhoissa, koskee uuniin, avaa laatikoita, tyhjentää vaatekaappia jne... toi lyömishomma on aika uus. tyttö hätääntyy ja loukkaantuu, kun sanon kovasti ei, sitten pidän hetken sylissä ja se siitä. toisaalta on ollut tosi pitkään sellaista nipistelyä, että sylissä ollessaan nipistää. ihan selvästi ei yritä satuttaa, ja itku on lohduton, kun kiljaisen kun säikähdän ja sattuu...

nyt on vaan just se johdonmukaisuus päivän sana. eli joka ikinen kerta on kiellettävä samasta asiasta. sata kertaa päivässä.

-2

On siis samassa huonneessa mutta pitää seisoa nurkassa. Ja ihem kyllä siellä myös pysyy. Huutaa toki mutta pois ei ole tullut. Jos tulisi veisin uudestaan. n.10-20 sekuntia on riittänyt joskus toki lyö heti kun saa luvan tulla pois nurkasta, utta joutuu siitä samantein takaisin ja joutuu olemaan hivenen pidempään. KOólmatta kertaa ei ole koskaan yrittänyt enää lyödä. Meillä täm ä ainakin tehonnut hyvin. Nykyisin yleensä riittää kiellon jälkeen " uhkaus" jos vielä lyöt joudut nurkkaan. Lapsi siis nykyään 2v3kk.

1,5 vuotias neiti saattaa motata, kun kielletään, jos kakka on housussa tai en ymmärrä, mitä hän yrittää sanoa tai mitä haluaa. eiköhän se kuulu ikään. pitää vaan jaksaa kieltää, että ei saa. ja meillä ainakin tulee hirmu loukkantumisitkut perään.

Tekee jotain aivan käsittämätöntä jos kielletään esim jonkun kaapin avaaminen. Ottaa minkä tahansa tavaran käteen ja heittää. Tai jos otat syliin kiellon jälkeen, puree, puree ihan tosissaan ja kipeästi.Ei auta kuin kieltää ja noihin protesteihin kieltää toisen kerran. Kyllä tämä tästä.

Ei muuta kuin käsistä kiinni (ei tietenkään liian lujaa) ja napakka EI perään. Joka kerta. Tarvittaesssa vaikka sängylle rauhoittumaan, ettei riuhdo kiukunpuuskassa itseltään niskoja sijoiltaan.

En kyllä ymmärrä noita jäähylle tai nurkkaanlaitto -ehdotuksia ihan näin pienelle. Varmasti myöhemmin tullaan meilläkin käyttämään jäähyä ym. tarvittaessa, mutta ei vielä tämän ikäiselle! Kuten joku jo sanoikin, ota tukevasti käsistä kiinni (ei aina auta, mutta kannattaa yrittää) ja pyydä katsomaan sinua. Kerro, ettei niin saa tehdä ja että äitiä sattui. Pidät vähän aikaa kiinni ja vaikka sitten halaat ja kysyt onko taas kiltti tyttö. Meillä ainakin tilanne raukeaa noin, mutta kaikki kielletyn toistaminen kuuluu vaan tähän ikäkauteen. Jaksamisia!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat