Vierailija

Meidän nyt 8v poika on ollut vuoden verran kunnan hammashoitolan oikomishoito jonossa, eikä asiasta ole kuulunut yhtään mitään. Pojalla on hampaat suoraan sanottuna aivan kauheat! Alhaalla vielä ihan ok, mutta ylhäältä on lähtenyt edestä 3 (vai 4) hammasta ja tilalle on kasvanut kaksi isoa kolhoa, toinen vieläpä hieman "ylemmäksi" kun toinen... nyt sitten yhteen pieneen rakoon kasvaa uusi hammas aivan vinoon kun ei sovi millään!! Pelkään, että kohta noista alkaa jo kaverit huomautella (jos eivät jo huomauttele), kun ovat todellakin niin ruman näköiset! =(

Toinen pelko on myös se, että kohta ovat jo niin vinksallaan, ettei enää voi tehdä mitään asian hyväksi!!!

Olen yrittänyt soittaa hammashoitolaan, mutta sieltä ei tietenkään kukaan vastaa... ja silloin kun on soittoaika niin puhelin on varattuna, p****rkele!Kokemuksia kellään vinksallaan olevista hampaista ja millä keinoin ne on saatu oikaistua??

Kommentit (6)

mulla oiottiin vasta 24 vuotiaana, ja hyvät tuli. Mun poika pääsi puolentoista vuoden jonotuksen jälkeen, hänellä on ongelmana väärinpurenta, jonka vuoksi yläleuka ei pääse kunnolla kasvamaan. Sikinsokin olevat hampaat voi oikoa oikeastaan milloin vain, tietysti fiksumpaa aloittaa silloin kun hampaat vasta on menossa vinksalleen.

Tiedustele jonon tilannetta, mutta ei tossa vielä mitään peruuttamatonta ehdi tapahtumaan.

meidän lapsilla on ollut niskaveto jo 6 vuotiaasta saakka ja 10 v jälkeen kun maitohampaat ovat lähteneet niin toisella on oiottu hampata ns. ristikumivedolla ja kun pituuskasvu alaa laitetaan suuhun aktivaattori. Kiskoja ei tarvita. Toinen nyt 10 v odottaa kunhan maitohampaita lähtee enemmän...

Oulussa ainakin oikominen hoidettu tooosi hyvin. Välillä tuntuu että liian hyvinkin, hammaslääkärissä pitää käydä kerran kuussa. Ja lisäksi lähes jokaisella lasten luokkalaisella on jonkinlainen härveli suussaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuskin vielä - jos koskaan - on liian myöhäistä, mutta mitä myöhemmin hoito aloitetaan sitä kauemmin se kestää.. Ja kestää... Ja kyseessä on asia, mikä kuuluu mitä suurimmassa määrin julkiselle terveydenhoidolle.

Meillä on ollut kaikki kolme lasta oikomishoidossa jossain muodossa. Suussa on ollut jos jonkinlaista härveliä. Onneksemme asumme sellaisessa kaupungissa (Suomen ainoassa?), missä oikomishoitoon on satsattu tosissaan. Suurimmalla osalla lapsia on jotain oikomishoitoja jossain vaiheessa lapsuutta, ja hoitoon pääsee todella nopeasti. Varmasti tällä saadaan ennaltaehkäistyä tulevia ongelmia.

normaalin hammastarkastuksen yhteydessä hänen ollessaan 7-vuotias ja silloin hänet laitettiin jonoon. Ainakin Vantaalla oikomisiin erikoistunut hammaslääkäri vielä tarkistaa rutiininomaisesti kaikki 3-luokkalaiset. Tällöin todettiin, että oikomistarve on edelleen olemassa.Sitten pojan täytettyä 10v keväällä 2007 tupsahti postissa kustu oikomishammaslääkärille. Siellä katsottiin hampaat, otettiin muotit ja tehtiin suunnitelmat oikomisesta. Kesän aikana sitten suusta vedettiin neljä pysyvää hammasta pois tilan saamiseksi ja elokuussa laitettiin raudat sekä ylös että alas. Nyt kolme viikkoa sitten raudat otettiin pois ja tilalle laitettiin tukilangat, jotka pitävät hampaat nykyisillä paikoillaan... näitä sitten pidetään ainakin seuraavat 7 vuotta.Eli vielä ei ole liian myöhäistä... päinvastoin olisi liian aikaista aloittaa oikominen, koska lapsen leuka kasvaa vielä.

Tosin ei sen rautaa olis saanut kiinni, ennen kuin lähes 7v. Joten melkein 2 v odotusta ei kai oikein voi laskea odotukseksi, kenties vain ennakoimiseksi. Näin Vantaalla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat