Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän tulot yhteensä kuussa nettona n 3000 euroa ja tällä hetkellä maksetaan vuokraa 650 euroa kuussa. haaveilemme omasta talosta, mutta kukaan ei takaa lainaamme (vanhemmat). Mitään maksuvaikeuksia ei ole kummallakaan koskaan ollut. Tuntuu niin turhalta maksaa vuokraa, kun samalla summalla lyhentäisi omaa. Mutta minkäs teet, jos vanhemmat eivät aijo taata yhtään penniä kenenkään lainoja. Ja tietty ystäviltä ei viitsi edes pyytää. Ja säästöjähän ei ole voinut/ehtinut mitenkään kertyä... (opiskelua ja osittain pätkätyötä.)

Sivut

Kommentit (25)

Vanhemmat joutuneet aikoinaan maksumiehiksi takauksen vuoksi ja itse haluaisin pärjätä mahdollisimman itsenäisesti. Ei auta kuin säästää tarpeeksi ennen oman asunnon hankintaa.

Tai homma meni siis niin, että asunto takas itse itseensä 75% ja valtio takas 25%. Laina-aika valtiontakauksella max 25 vuotta.Alun perin meidän piti ottaa vain tuo 150 000euroa lainaa tuolla valtion takauksella, ja siinäkin oli kuukausierä (lainanlyhennys+korot) hieman vajaat 1000e.

Valtion takaus kun pitää maksaa 5 vuodessa pois. Sen jälkeen kuukausierä olisi muuttunut johonkin reilun 800e tietämille.Eli kannattaa laskea tarkoin, riittääkö tulot edes 150 000e lainaan.Joka pankissa kun käytiin kilpailuttaa, niin kaikissa tarjottiin tuota samaa valtiontakausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

omakotitalossakin lämmitys, jätemaksut, kiinteistövero, vesimaksu nyt ainakin. Osakkeissa taasen asumiskustannuksiksi tulee yhtiövastike.Onko tuo 3000 euroa teidän brutto- vaiko nettotulot?Sammon laskurilla, tällä hetkellä aika realistisella korolla 4,3 kuukausittaiseksi lyhennykseksi tulee 817 euroa, 25 vuoden maksuajalla. Tuohon sitten vielä muut asumiskulut ja kaikki muu eläminen päälle.

Mutta kun saan henkilökunnan etuista asuntolainaa, siihen tarvitaan täysitakuu, ja niimpä oli pyydettävä vanhempiani avuksi.Mutta jos joskus vaihdan työpaikkaa, varmaan silloin lainakin muuttuu sellaiseksi, että siinä ei ole sitten enää vanhempieni takuuta.

Tuttavapariskunta suunnilleen samoilla tuloilla olisi saanut lainan, mutta ei noin paljoa. Ja mainos on aina mainos, ei se vielä mitään varmaa lupaa.

Me siis otimme lainan Sammosta, saatin paras tarjous.Valtiontakauksesta piti maksaa vähän päälle 2000e extraa.Tosiaan, huomioi että lainojen korot nousee nyt lähivuosina ainakin siihen 6%, ja mikään ei estä nousemasta vielä ylemmäksikin.Meillekin kun lainaa kaupattiin, vakuutettiin ettei se nouse ainakaan kahteen vuoteen yli 3,85%, ja niin se vaan nousi heti vuoden alusta yli neljään. ;)

Laskin siis 25 ja 30 vuoden laina-ajoilla. Pitkähän se on maksuaika, mutta mitä täällä nykyään saa, jos ei ota lainaa. Ei enää samoja mahkuja säästää, kuin ennen. Tai sit sitä ehtii täyttää niin paljon vuosia, että saa viedä ne säästötö hoitokotiin ;)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat