Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Uskaltaisinko ottaa? Mitenkähän tuo menee ku niitä lapsia saa olla 4,5 omia löytyy 3 mutta vanhin on puoli päivää kielikylvyssä. Onko se silti vain sen 1,5 lasta minkä saisin ottaa? Siinä ei kyllä turhan paljoa tienais.. :/

Kommentit (10)

Mutta ymmärräthän toki, että muiden lasten kasvattaminen on eri juttu, heidän varhaiskasvatuksestaan olet vastuussa myös lapsen vanhemmille. Ei riitä, että hoidat lapset kuten parhaaksi näet, vaan sinun on sitouduttava nuodattamaan kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa. Pph on hoitamilleen lapsille sekä lastenhoitaja (lapsen perushoito ja perustarpeet), että lastentarhanopettaja (varhaiskasvatuksen eri osa-alueet, kuten kielellinen kasvatus, liikuntakasvatus, musiikkikasvatus, luontokasvatus ym.) Nämä pitäisi pystyä täyttämään vaikka koulutus ei useinkaan ole riittävä. Päiväkodissa olevalla lapsella nämä toteutuvat lto:n tarkan suunnittelun tuloksena. Vaatimustaso pph:ssa ei ole pienempi. Lisäksi kasvattajan tulisi ehtiä havainnoida kunkin lapsen kasvua, sillä hänen vastuullaan pitkälti on lapsen erityistarpeiden havaitseminen (tämäkin puutteellisella koulutuksella).

Lailla pyritään turvaamaan kunnan tarjoaman päivähoidon edes jonkinlainen tasa-arvoisuus.

t. taas se koulutettu ja luovuttanut

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos olet kovin lapsirakas, harkitse uudelleen sitten, kun sulla on pieniä koululaisia. Voit olla kotona heidän tullessaan koulusta, ja tienata samalla.

t. 3

Ja siis muutaman satasen kuussa. Muista, että pph:n kulukorvaukset ovat veronalaisia (siis esim. kunnan maksamat pikkiriikkiset ruokakorvaukset ym.), eli käytännössä joudut maksamaan hoitolasten ruokaan omastakin pussista.

t. se koulutettu ja luovuttanut

Harkitse vielä. Oma poikani ei sopeutunut vuodessa hoitolapsiin, aika oli helvettiä. Sisaruksiin sopeutui, mutta olikin ihan eri asia. Olen koulutettu pph, mutta palasin nopeasti vanhaan ammattiini, enkä suosittele kenellekään oman lapsen ja hoitolasten hoitamista yhtä aikaa. (Päiväkodissakaan hoitajat eivät ole oman lapsensa ryhmässä)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat