Vierailija

2v. ostosta, niin koska kannattaa alkaa myymään?? Asunto on v2005 valmistunut unelmarivari!! Joten LUULEMME, että menee suht nopeasti. Onko liian aikaista laittaa ilmot kesän lopussa?Miten sitten toimitaan, voiko kaupat tehdä esim elokuussa ja kauppakirjaan et asunto vapautuu lokakuussa??Kiitos!

Kommentit (6)

vapautumisen ajankohdan teille sopivaksi. Tosin voi silloin rajata asunnon nopeammin tarvitsevia pois, mutta toisaalta teillä on enemmän aikaa odottaa hyvää tarjousta.

Ensiksikin, tuo 2 vuoden asumisaika lasketaan muutosta, ei ostosta. Jos muutitte myöhemmin, esim. remontin takia, sillä voi olla merkitystä.Jos myytte nyt ja vapautuminen on myöhemmin, yleensä varsinaiset kaupat tehdään vasta vapautumisen aikaan. Käsiraha ja siihen liittyvä sopimus sitovat osapuolia aika hyvin kaupantekoon asti. Kukapa haluaisi maksaa talon, joshon pääsee muuttamaan vasta kuukausien päästä. Lisäksi vakuutusten yms. kannalta tilanne olisi outo. Ja rahoituksen, ostajan pitäisi asua jossain muualla ja samalla lainakulut alkaisivat juosta.Voi olla hankala löytää ostaja, joka on valmis odottamaan ensi syksyyn, mutta voihan sitä kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Ensiksikin, tuo 2 vuoden asumisaika lasketaan muutosta, ei ostosta. Jos muutitte myöhemmin, esim. remontin takia, sillä voi olla merkitystä.Voi olla hankala löytää ostaja, joka on valmis odottamaan ensi syksyyn, mutta voihan sitä kokeilla.
Eli ihan lokakuussa 05 muutettiin... Eikä kukaan joudu odottamaan ensi syksyyn, vaan ajateltiin kesällä alkaa myymään... Elokuussa, miltä tilanne näyttää. Mielestäni 2-3 kk odotusta on ihan kohtuullinen.Mitenkähän käsiraha kun aiomme myydä asunnon suoraan, ilman välittäjää? Julkinen kaupanvahvistajahan tulee pankista...Kiitos vastaajille!apvoidaan luovuttaa. Eli voi laittaa aikaisemmin myyntiin ja sopia että kaupat myöhemmin, samoin luovutus. Tosin kannattaa myös ottaa käsiraha (max 10%, yleensä ehkä 2000 euroa) jonnekin välitysfirman tilille, että on sitten sitova tuo kauppa.Ja yksi huima esimerkki oli se, kun kaverit tekivät kaupat talostansa vuosi ennen kun se sitten vapautui. Laittoivat oman talonsa myyntiin heti kun alkoivat rakentaa ja ostaja löytyi heti. Kaupat tehtiin myös heti ja asuivat kuitenkin vuoden siinä talossansa ja muuttivat sieltä suoraan uuteen taloon. Ja ostaja jaksoi odottaa kokonaisen vuoden sitä taloa!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat