Seuraa 

No nyt kun alkaa olla turvaistuinasia selvä, on aika siirtyä seuraavaan pohdintaan:Saako vauvaa pitää lentokoneessa kantoliinassa? Ymmärtääkseni silloin kun on " turvavyöpakko" niin vauva on pakko laittaa vanhemman turvavyöhön kiinnitettyyn " vauvaturvavyöhön" , mutta mietin että mitenkä mahtaa lentoyhtiöt tai lentoemot suhtautua kantoliinan käyttöön ... tai onko se edes kätevää ahtaassa koneessa? Mielummin pitäisin babyn kantoliinassa sidottuna kuin turvavyössä, mutta se ei varmaan oo sallittua.Kommentit (6)

pitkää kantoliinaa tai Ergoa ja kokenut ne erittäin käteviksi. Lentokoneeseen mentäessä olen yleensä ottanut sen pois, joskus on kyllä todellakin harmittanut, kun reilu vuoden ikäinen on viimein saanut unen päästä kiinni ja epäystävällinen virolainen lentoemo tulee vahtimaan, että laitan lapselle turvavyön. Esim. Finnairilla ja BA:lla turvavyötä lapsella tulee käyttää nousuissa ja laskuissa ja valon palaessa, mutta esim. Lufthansalla ja US Airwaysillä ei tarvitse. Kyllä pikkuvauva voisi olla ihan kätevä kantoliinassa, mulla kyllä vauva silloin pienenä (3 kk) meni ihan vaivattomasti reisien päällä sylissä. Saatko lapsen kantoliinaan uudelleen riisumatta sitä pois (jos sulla pitkä liina) tai jos joku muu, joka on helppo uudelleen pukea ahtaassa tilassa. Kannattaa myös huomioida, että usein turvatarkastuksissa pyydetään lapsi ottamaan pois kantoliinasta ja riisumaan kantoliina (ainakin USA:han matkatessa), mikä on aika rasittavaa varsinkin, kun matkustaa yksin ja sen lisäksi tietysti riisuu kengät ym kamppeet. Mutta jotenkin se on aina sujunut.

Piti tulla laittamaan oma mielipide ja nakokanta tuohon kantoliina lentokoneessa kysymykseen. Kantoliina on erinomainen apu lentokentalla, ja kuten aikaisemmista vastauksista kay ilmi, kantoliina pitaa ottaa pois turvatarkastuksessa. Mutta varsinkin koneeseen siirtymisessa siita on suuri apu, ei tarvitse kanniskella rattaita rappusissa jne. ja kadet ovat vapaana.En ole kuullutkaan etta jotkut lentoyhtiot eivat vaadi sylivyota pienille lapsille. Kuulostaa vastuuttomalta ja hieman laittomaltakin. Turvavyon tarkoitushan on sama kuin autossa, suojella mahdollisessa onnettomuudessa.Ja vaikka lentokone on maailman 2. turvallisin kulkuneuvo (turvallisin on hissi!!!!) onnettomuuksia sattuu kuitenkin. Itse alalla olleena tiedan etta niita sattuu useammin kuin uskottekaaan. Ei niista aina uutisissa kerrota. Vastuulliset vanhemmat varmasti huolehtivat etta heidan lapsensa ovat turvassa, vaikka sen lentoemannan tai stuertin silma ei huomaisikaan turvavyota.Tiedan kokemuksesta ettei turvavyon laittaminen nukkuvalle pienokaiselle ole aina se helpoin juttu ja pikkuinen saattaa jopa herata, mutta turvallisuushan siina on tarkeinta, eiko??Mukavia lentoja kaikille! Myos pienille matkustajille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerran meillä kyllä kävin niin, että lapsi oli juuri (vihdoin) nukahtanut liinaan kietaisuristiII-sidontaan = selkä menosuuntaan, niin lentoemo pakotti ottamaan liinasta pois (tai hänen sanojensa mukaan " kääntämään kasvot menosuuntaan, mikä käytännössä on em.) koska kasvot täytyy olla menosuuntaan nousun ja laskun aikana. Kyllähän se lapsi siihen sitten heräsi, huoh.... Useimmiten matkustamohenkilökunta ei ole kyllä puuttunut siihen onko kenoasennossa sylissä, istuuko vai m iten lapsi on nousun/laskun aikana.Eli jos vauvasi on kehtosidonnassa, saat kietaistua turvavyön kätevästi " paketin" ympäri tai pujoteltua liinan alle. Ja kun sen kerran tekee, niin saa olla siinä. Helpoten nimittäin paketti irtoaa niin, että avaat oman vyösi ja kas, vauvasi on sinusta vapaa, mutta edelleen omassa vyössään!

Meidän kohdalla ei ole sattunut kuin kerran, Madridin lentokentällä et vauva piti ottaa liinasta pois turvatarkastuksessa, muttei itse liinaa.Ollaan matksutettu useasti vauvan ja liinan kanssa, mutta yleisesti ottaen ei ole tarvinnut alkaa pakettia purkamaan. Mutta turvamääräyksethän muuttuvat koko ajan ja riippuu varmaan paikastakin.Muutaman kerran ollaan matkustettu myös vauva turvakaukalossa ja sekin riippui lentokentästä tarvitsiko lasta ottaa istuimestaan pois ja että tarkastettiinko lapsi kokeilemalla vaateiden päältä...heh, jos olis euroopassa meininki niinkuin karibialla niin koneeseen vois aika huoletta ottaa mukaan lähes mitä vaan ;)

Itse kannoin aina liinassa lentäessämme, oli tosi kätevä kentillä ja koneeseen mennessä ym. kun oli molemmat kädet vapaina. Valitettavasti jokaisella lennolla koneen noustessa ja laskiessa piti -vaikka vauva nukkui- laittaa siihen sylivyöhön kiinni (paitsi kerran, kun lentoemo ei kai huomannut meitä, tai että ei oltu laitettu sylivyötä). Yhdellä lennolla nostinvähän äläkän, kun otti niin päähän (itkuinen lapsi oli juuri koneeseen mennessä vihdoin nukahtanut liinaan ja minusta olisi ollut sitä paitsi paljon turvallisempaa vauvan olla tiukasti liinan sisällä turvassa, mitä ihmeen turvaa se sylivyö muka antaa, yksi hihna vaan lapsen vatsan ympäri, grh, ja olisivat lentoemännät minusta voineet käyttää tervettä järkeä, liina pitää lapsen kiinni turvassa JA muut matkustajat saisivat olla rauhassa, kun ei tarttisi vauvaa herättää - mutta joo, ne yhtiöiden säännöt, ei ole emon vika jne jne jne) Eli ei siis tosiaan auttanut, enkä sit liikoja viittinyt riidellä, että saatiin vielä jäädä koneeseen, heh :)

Mutta aina vauva nukkui ihanan tyytyväisesti liinassa kaikki lennot, oli varmaan turvallinen olo vaikka ympärillä hälinää, ja monesti vahingossa koneesta lähtiessä vaunut onkin pistetty muiden tavaroiden mukana hihnalle, ja olisi pitänyt kantaa vauva koko pitkä matka passintarkastukseen, hakea laukut ym. ennen vaunujen saantia. Kantoliina on siis meille ollut pelastus lennoilla.

esim. Lufthansalla ei ole sylilapselle vyötä...ei kuulemma ole siitä hyötyä. Olenkin pitänyt vauvoja rinnalla nousujen ja laskujen ajan, elleivät ole jo nukkuneet. Se imetyshän onnistuu myös vyön kanssa.Kantoliina on muuten kätevä, mutta turvatarkastuksissa täytyy lapsi ottaa pois ja vielä vyökin, eli senkin täytyy mennä valaistukseen. Mutta muutenhan se on aivan mainio apu. Me kannoimme kyllä viimeksi lasta auton turvaistuimessa koeneseen asti, siellä istuin laitettiin matkatavarahyllylle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat