Seuraa 

Nyt on se aika kun pitäisi hankkia talvivarusteet lapsille ettei jää ihan ilman tai joutuu ostamaan jämät. Mietinkin ostaako ekaluokkalaiselle pojalle takki + housut vai haalari, joka olisi ehdottomasti nopeampi ja helpompi pukea sekä peuhatessa mukavampi. Vai onko ympäristön paine suurempi ostaa setti, ettei pojasta tule ihan lälly. Mites teillä?

Kommentit (10)

Meillä kaksi tyttöä on tykännyt käyttää haalaria niin kauan, kuin vain kokoja löytyi. Heidän mielestään koulussa kätevä, kun kertaheitolla sai heittää koko haalarin pois ja alle saattoi pukea sievät sisävaatteet.

Olen nähnyt vuosien varrella todella monta lasta, jotka istuvat talvisin oppitunnit toppahousut jalassa! ... ja paita selästä märkänä!

Meillä ei ole koskaan riittänyt lapsille talvella yksi ulkoasu (kastuu, likaantuu). Jos mietityttää, niin osta toiseksi asuksi peuhuhaalarai ja toiseksi kaksiosainen. Kyllä se talven mittaan selviää, kumman haluaa kouluun laittaa.

Meidän ekaluokkalainen on tosin tyttö, en tiedä ovatko pojat yhtä tarkkoja näissä pukeutumisasioissa tuossa iässä (ainakin omalla 5-v pojallani on ihan herttaisen yhdentekevää, mitä hänellä on päällä :D).Mutta meidän neiti ekaluokkalainen ei kuulemma suostu IKINÄ laittamaan haalaria päälleen kouluun :). Tai näin hän ilmoitti, kun tiedustelin toiveita talvivaatteitten suhteen.

Joten ensi viikonloppuna ollaan lähdössä takkia + housuja metsästämään hänelle sitten.Ja mitä viime vuonna pieniä koululaisia katselin (tytön eskari oli samassa talossa eka- ja tokaluokkien kanssa), niin enimmäkseen siellä näytti 2-osaisia asuja talvella lapsilla olleen. Voihan se olla, että haalari mielletään kaveriporukassa "vauvojen" asuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ensin sanoi ettei koulussa pidä, mutta kun koulu alkoi ja välitunnille oli kiire, halusi jopa välikausihaalarit, joita en ole muilla koulussa nähnyt. Toppahaalarit oli kaikilla kavereillakin ekaluokalla, ja kuluivat puhki talven aikana vaikka olivat ne "puhkikulumattomat" G-techit. Myös se on ollut tarkkaa, että vetskarit on helppo laittaa kiinni ja housuissa on liukas vuori. Jos jokin vaate on hankala tai hidas pukea, poika ei suostu sitä käyttämään kuin pakolla (eli kun muut on pyykissä).

Jos minä saisin päättää, niin muksuilla olis ehdottomasti haalarit :) Nimittäin kaksiosaisesta puvusta just ne housut jää monella lapsella joko koko päiväksi myös sisällä päälle (jollei joku erikseen niitä muistuta/ käske riisumaan) tai sitten vaihtoehtoisesti ne ulko-/ toppahousut roikkuvat myös välitunnin ajan siinä käytävällä naulakossa =) Ja sen seurauksena tietysti on kuraisia ja märkiä sisävaatteita ja viluisia lapsia ulkona ;) Eli tässä suhteessa haalari olisi yksinkertaisesti "järkiratkaisu" ja vielä kun ekaluokkalaiset tunnetusti koulumatkansakin kulkevat usein mieluummin ojan pohjia yms koluten ;)t. Ekaluokan ope

koska kotiulkoiluissa ja harrastuksissa kuitenkin tarvitaan haalaria. Säiden mukaan sit mennään ja haalari kelpaa kouluun kolmasluokkalaisellekin pojalle. Kätevämpi se on ja nopeampi ja mukavampi päällä.

Kuuntelin juuri eilen koulun pihalla lasten keskustelua kun joku tuli haalarissa kouluun. "Häh, käyttääks joku haalaria??" Kieltämättä se ison lapsen päällä oli vähän hassun näköinen :). Mutta voihan olla että talvella haalareita on enemmänkin, kyllähän se käytännöllinen on. Omalta ekaluokkalaiseltani kysäisin sivumennen että hankittaisko talveksi haalari vai takki ja housut, vastaus oli painokkaasti takki ja housut.

viime talven ja kevään haalareita saa pitää, jos suostuu. Mutta housut ja takki on mielestäni niin paljon käyttökelpoisempi yhdistelmä, että ei tule mieleenkään ostaa haalaria. (Pikkusisarus vajaa 4v. käyttää meillä pääsääntöisesti myös kaksiosaista pukua..) Housuja saa ostettua samaan takkiin useammat ja takki menee meidän minikasvuisella yleensä kaksi-kolme vuotta kerralla, on senkin takia helpompi yhdistelmä.

Poika itse sanoi haluavansa haalarin koska se on kuulemma nopeampi pukea. Ostamme kyllä myös kaksiosaisen puvun kauppa- ym. reissuja varten. Jos sitten mieli muuttuu, että haluaakin kouluun kaksiosaisen niin löytyypä sitten sekin valmiina.

Meillä on onneksi viimevuotinen haalari sen verran iso, että menee tänäkin talvena. En tiedä kelpaako se kouluun - toivottavasti - mutta pihaleikkeihin ja pulkkamäkeen aivan varmasti. Uskoisin, että helppo puettavuus on valttia koulussakin. Meillä ekaluokkalainen on tyttö, jolle haalarit kelpaavat. Pikkuveli on jo nyt krantumpi, mutta talvella meillä tulee olemaan haalarit ainakin niin kauan kuin kelpaavat. Vaikka sitten perityt tai huutiksesta ostetut, ei niitä kaupan kalleimpia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat