Vierailija

Onko niin, että jos 3-vuotias lapsi on yksityisellä hoidossa, saan kotihoidontuen joka tapauksessa + mahdollisen yksityisenhoidontuen ja kuntalisän.

Kommentit (14)

Mutta voi valita joko kotihoidontuen tai yksityisen hoidon tuen jos lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa (esim. jos on yksityisessä hoitopaikassa). Lasta ei tarvitse hoitaa kotona saadakseen kotihoidontuen.

Eikös kotihoidontuen saa, jos hoitaa lasta kotona ja yksityisen hoidon tuen, jos lapsi on yksityisessä päiväkodissa tai vastaavassa tai olet palkannut lapsellesi hoitajan?En tajua, miksi kysyit tuota :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


jos lapsi on yksityisellä hoitajalla. Ainoastaan kunnallisessa hoidossa oleva ei voi saada kotihoidontukea.Esikoiseni oli aikoinaan yksityisellä perhepäivähoitajalla hoidossa ja jälkeenpäin kuulin että erään samassa hoitopaikassa olleen hoitolapsen äiti haki ja sai kotihoidontukea joka oli suurempi summa kuin yksityisen hoidon tuki, itse olin silloin tyhmä enkä tajunnut toimia samoin :(


Kelan sivuilta:Lasten yksityisen hoidon tukiLasten yksityisen hoidon tuen hoitoraha on 137,33 euroa lasta kohden kuukaudessa.Hoitolisä määräytyy perheen bruttotulojen mukaan. Sitä maksetaan erikseen jokaisesta yksityisen hoidon tukeen oikeuttavasta lapsesta, ja sen määrä on enintään 134,55 euroa lasta kohden kuukaudessa. Jos lapsi on kunnan järjestämässä osapäiväisessä esiopetuksessa tai aloittaa koulun 6-vuotiaana, hoitorahaa maksetaan 58,87 euroa kuukaudessa ja hoitolisä puolitetaan.Lasten kotihoidon tuen sekä

yksityisen hoidon tuen hoitolisäLasten kotihoidon tuen sekä yksityisen hoidon tuen hoitolisä määräytyy perheen bruttotulojen ja perheen koon mukaan seuraavasti:[...]Jos perheen tulot ylittävät täyteen hoitolisään oikeuttavan tulorajan, tulorajan ylittävä tulo vähentää täyttä hoitolisän määrää perheen koon mukaan määräytyvällä prosenttiosuudella. Perheen kokona huomioidaan vanhemmat ja enintään kaksi alle kouluikäistä lasta.jos lapsi on yksityisellä hoitajalla. Ainoastaan kunnallisessa hoidossa oleva ei voi saada kotihoidontukea.Esikoiseni oli aikoinaan yksityisellä perhepäivähoitajalla hoidossa ja jälkeenpäin kuulin että erään samassa hoitopaikassa olleen hoitolapsen äiti haki ja sai kotihoidontukea joka oli suurempi summa kuin yksityisen hoidon tuki, itse olin silloin tyhmä enkä tajunnut toimia samoin :(


Tässä kelan sivuilta:Lasten kotihoidon tukea voi hakea perhe, jonka alle 3-vuotias lapsi ei ole kunnan järjestämässä päivähoidossa, vaan häntä hoidetaan kotona. Lasta voi hoitaa jompikumpi vanhemmista tai esim. sukulainen tai yksityinen päivähoidon tuottaja. Kotihoidon tukea maksetaan myös perheen muista alle kouluikäisistä lapsista, jotka hoidetaan samalla tavalla. Lasten kotihoidon tukeen kuuluu hoitoraha, joka maksetaan erikseen jokaisesta tukeen oikeuttavasta lapsesta. Hoitolisä sen sijaan maksetaan vain yhdestä lapsesta.

Tuki voidaan myöntää heti vanhempainrahakauden tai sen jälkeen pidetyn isäkuukauden päätyttyä. Tuen maksaminen päättyy kokonaan, kun perheen nuorin lapsi täyttää kolme vuotta tai siirtyy kunnan järjestämään päivähoitoon, tai perhe valitsee yksityisen hoidon tuen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat