Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Voiko tässä tapauksessa saada rahan edellisen äitysrahan mukaan? Vai tipunko minimille?

Kommentit (17)

Jos edellinen etuus on esim. työmarkkinatuki, määräytyy äitiyspäiväraha tämän etuuden mukaan eli minimille ei jää. Tämän voi laskea vaikka kelan sivuilla olevasta laskurista eli sinne syötät päivärahan suuruuden, sinun tapauksessasi 28,44e sillä saat perusosaan korotuksen yhdestä lapsesta.Onko sinulla ammatti tms. tai oletko yli 25-vuotias?

Sinun kannattaa jättäytyä työttömäksi vähintään muutamaksi päiväksi ennen äitiysloman alkua niin saat vähintään 611,50e/kk äitiyspäivärahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

esikoinen täyttää 3-vuotta ENNEN vauvan la:ta niin ei saa sitä samaa. Ei siihen sitten vaikuta se jääkö 30 vai 50 päivää äitiyslomalle???Tällöin edellytetään, ettei lapsi, jonka perusteella edellistä vanhempainpäivärahaa on maksettu, ole täyttänyt kolmea vuotta ennen uuden raskauden laskettua synnytysaikaaettei lapsi ole täyttänut kolmea vuotta ennen uuden raskauden laskettua synnytysaikaa,get it?

Kaksi lasta kolmessa vuodessaVanhempainpäiväraha voi määräytyä myös edellisen vanhempainpäivärahan perusteena olleen työtulon mukaan. Tällöin edellytetään, ettei lapsi, jonka perusteella edellistä vanhempainpäivärahaa on maksettu, ole täyttänyt kolmea vuotta ennen uuden raskauden laskettua synnytysaikaa tai adoptiolapsen hoitoon ottamista

Mutta nyt puolisolla puolet pienemmät tulot. Saisinko nyt enemmän äitiysrahaa?

Tai siis kannattaako ennemmin kotihoidontuelta siirtyä suoraan äitiysrahalle vai olla siinä välissä työttömänä jonkun aikaa?

Kelan laskurilla saat arvion päivärahan suuruudesta eli sinne vain kokeilemaan. Sitten syötä se päiväraha siihen vanhempainrahalaskuriin ja jos saat enemmän kuin minimin kannattaa siis mielummin jäädä työttömäksi. Jos puolison tulot vaikuttavat edelleen niin paljon, että saisit vain minimin niin toki silloin kannattaa jäädä suoraan kotihoidontuelta äitiyslomalle.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat