Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsen täyttäessä kolme, on varmaan lähdettävä töihin ja lapsi laitettava päiväkotiin. Olemme olleet aina kotona kahdestaan, mutta olemme käyneet satunnaisesti avoimessa päiväkodissa ja tapaamme ystäviäni joilla lapsia, muskarissakin käymme.

Mietin vain että miten ne kolmevuotiaana lähteneet lapset ovat pärjänneet päivähoidossa ja miten aloitus on sujunut??

Jotenkin tuntuu että hylkäisin lapsen =( Mutta eihän asia niin ole.Kommentit (5)

Meillä kaikki meni hienosti. Lapsi halusi heti jäädä päiväkotiin, " lähetti" minut kotiin ja on viihtynyt todella hyvin. Mulle alku oli rankka ja itkuakin tuhersin, mutta äkkiä totuin minäkin.Kivaa aloitusta teille, jos nyt siihen päädytte :)

mutta hyvin muistan vielä. Kävimme totuttelemassa muutaman viikon ajan pihalla ja sisällä leikkimässä, kerran syömässäkin. Meillä ei ollut mitään ongelmia. Parilla ensimmäisellä kerralla lapsi päästi pienen itkun, kun lähdin. Tuon ikäinen jo ymmärtää, kun selittää, että äiti tulee hakemaan. Jos teillä on vaan mahdollisuus harjoitella parikin viikkoa, niin tee se. Onnea " päiväkotiuralle" !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meidän keskimmäinen alotti päiväkodin aika tasan kolmevuotiaana. Poika on aina ollut yksin(kin) viihtyvää sorttia, siis leikkinyt tuntikausia itsekseen eikä ole varmaan koskaan pyytänyt vanhempiaan esim mukaan leikkimään. (Vasta nyt joskus pyytää pelaamaan tms).Emme olleet käyneet missään kerhossa tai muissakaan paikoissa missä olisi kauheasti tavannut oman ikäisiään. Poika leikki tuttujen luona, sekä kotona sisarusten kanssa ja esikosien kavereiden kanssa.Minä pelkäsin että tuntee itsensä ihan hylätyksi kun on aina saanut olla äidin kanssa kotona (ja viihtynyt hyvin kotona), tuntui että esikoinen aikanaan tottui hyvin kun alotti pienempänä. Ekaa kuukausi tarhassa oli vaikeaa, poika itkeskeli ja eniten oireili koton. Kiukkus kaikki illat jne. Mutta kun kuukausi oli mennyt, niin rupesi sujumaan valtavan hyvin.Poika on ollut nyt 5kk tarhassa, menee joka ikinen aamu sinne mielellään ja iloissaan, puhuu paljon päiväkodista ja kavereista ja viihtyy oikein hyvin. On myös kotona taas iloinen oma itsensä. Päiväkodin kehityskeskustelussa meille sanottiin, että poikamme on useimpia muita poikia rauhallisempi, mutta viihtyy kaikkien kanssa, löytää paikkansa ryhmässä ja onnistuu myös keräämään ympärilleen ison ringin leikkijöitä.Eli me olemme todella tyytyväisiä tämänhetkiseen tilanteeseen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat