Seuraa 

Tehdäänkö automaattisesti jossakin vaiheessa? Vai vasta synnyttämään mentäessä, jollei aiemmin havaita mitään norm. poikkeavaa? Mitataanko esim. lantio vielä jossakin vaiheessa neuvolassa?

Epähuomiossa en huomannut kysäistä lääkäriltä asiaa, kun hän teki lapsen painoarvion rvklla 36+4. Tuolloin painoksi arvoitiin n. 2700 g. Alkoi kovasti mietityttään, että mitä jos ei mahdu silti alateitse syntymään.. Itsestä tuntuisi turvalllisemmalta, jos synnytystavan arviointi tehtäisiin.

Kommentit (4)

Itse asun Mikkelissä ja täällä tehdään äitipolilla synnytystapa-arvio kaikille ensisynnyttäjille viikolla 36 ultraäänellä. Sinun kunnassasi sitä ei ilmeisesti tehdä, koska olet käynyt jo viikon 36 lääkärintarkastuksessa (ellet sitten ole uudelleensynnyttäjä ja käynyt jo ensimmäisessä raskaudessasi ko tutkimuksessa). Täällä meillä uudelleensynnyttäjät käyvät vain tavallisesti lääkärintarkastuksessa neuvolalääkärillä viikolla 36.

Ei tehdä automaattisesti ellei edellisessä raskaudessa ole jotain syytä miksi synnytystapa pitäisi arvioida (kuten sectio). Meillä esikoisen synnytys johti kiireelliseen sectioon (vauva 4,6 kg) yllätyksenä. Nyt pääsin synnytystavan arviointiin ihan täsmälleen samaan aikaan kuin sinäkin ja vauvan painoksi arvioitiin 3,5 kg. Sovimme lääkärin kanssa, että vauva keisarinleikataan muutamaa päivää ennen laskettua aikaa. Tosin en kyllä tälläkään kertaa luota tuohon painoarvioon kun viimeksi arvioivat vauvan 800 g kevyemmäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos sikiön koko ok ja äiti normaalikokoinen. lääkäri/kätilö tuntee sun lantion koon tehdessä sisätutkimusta. jos iso sikiö ja pieni äiti tai äidillä gest.diabetes niin silloin tehdään arvio. tai jos edellinen synnytys päätynyt sektioon pysähtyneen synnytyksen takia.

ja sun vauvahan on ihan normikokoinen, n 3,5kg syntyessään...

Noh, huomasitkin jo varmaan tuon, että vaihtelee paikkakunnittain. Minun kokemuksen mukaan enemmistöstä paikkoja EI tehdä synnytystapa-arviota automaattisesti. Sitä suunnitellaan jos äidillä esim diabetes, muuten isokokoinen vauva, ahdas lantio (sen kyllä lääkri tutkimuksissa huomaa jos on ahdas lantio), perätila-vauva, synnytyspelkoa tmv erityistä.Sinun vauvasi kuulostaa ihan " sopivan" kokoiselta, älä huoli. Suurin osa normaaliaikaisista vauvoista on sen 3,5-4kg. Tänä päivänä vauvojen koko siis on isompi kuin ennen, 3-kiloisia kirppuja enää vähemmistö. Jos asia ihan hirmuisesti mietityttää, voit vielä neuvolasta pyytää aikaa lääkärille, joka voi arvioida ilman laitteitakin niin vauvan kokoa kuin sinun lantiosi tilavuutta ja pistää lähetteen eteenpäin jos on tarvetta.Tsemppiä lähestyvään synnytykseen!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat