Vierailija

Kommentit (26)

Mutta vieläkin käsittämättömän alhainen korko. Otettiin laiva v.2001 ja silloin kokonaiskorko oli 4,3 %. Kertaakaan ei ole ollut sen yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos noin varovaiseksi alkaa, kannattaa asua vuokralla...Vierailija:

Lainaus:


Eihän periaattessa tuo 6-7 prossakaan ole huimaa, mutta niin vaan se näyttää olevan monille eräänlainen kipuraja.
Meillä euribor + marginaali, mut koronmääräytymispäivä oli joskus kesällä, joten nyt olevat nousut ei vaikuta. Mut jos nyt ottais uuden lainan, niin korko taitais olla yli 4,5%, joten jos 3,9:ssä jo päätä huimaa, niin on huippausta tiedossa jatkossakin.

Äitiyspäivärahaa sai kuopuksesta 15mk päivässä kuuden kuukauden ajan. Lainan korko oli 11,75.

Ja sitten muutaman vuoden kuluttua rakensivat vilä omakotitalon, kun onnistuivat saamaan halvan tontin (40000mk).

Talo oli pieni (120m2) ja vaatimattomasti varusteltu, koska ei ollut varaa enempään. Kerrostalasunnosta sai myydessä saman 125000mk ja lainaa sai lisää 80000mk (ja korko oli edelleen sama 11,75 ja laina-aika oli 10 vuotta) Mutta siinä sitä vaan asuttiin ja vanhemmat asuvat vieläkin.

selviävänne. Ja onko teillä kiinteä korko, korkokatto tms. Me arvioitiin lainaa ottaessa, että 7 %:ssa tulisi tosi tiukkaa, mutta vielä pärjäisi. Nyt taloustilanne on parantunut, enkä ole edes laskenut, missä raja nyt menisi. Ei otettu korkokattoa tms

Korot tuskin nousevat niin korkeiksi, että joutuisimme maksuvaikeuksiin. Tuonne 6-7% tietämiin kestämme ihan hyvin, sen jälkeen joutuisi tekemään jo jotain uhrauksia ja pistää säästölinjan päälle.

Me ollaan juuri ottamassa ensimmäistä asuntolainaamme joka tulee lähtemään noin 4,0% korosta (juuri eilen pantiin hakemus sisään ja tuollaista se jutteli). Pärjäämisen olemme laskeneet 6,0% korolla vielä, jos sen yli menee niin pitää tehdä jonkinlaista järjestelyä.

Vierailija:

Lainaus:


Tuloihinsa suhteutettuna monilla on aivan törkeän suuret lainat.
Jos nyt tarkastellaan ihan järjen kanssa näitä asioita niin ei ne lainat nyt niin törkeitä ole. Onhan se tietenkin mukavaa päivitellä ja kauhistella muiden ihmisten asioita ja kuvitella, että itsellä menee paljon paremmin.Olikohan tilastokeskusken sivuilla tai vast. vertailtu asuntolainoja ja rahan arvoa siten, että vuonna -85 otettu 500 000 mk:n laina vastaisi nykyansioihin suhteutettuna 137 000 ¿.Mielestäni Suomessa ei todellakaan ole mitään asuntokuplaa, kuin ehkä joillain alueilla PK-seudulla. Muualla maassa hinnat eivät ole lähellekään samalla tasolla, eivätkä palkat PK-seudulla kovin paljon parempia ole.Sen vielä sanon, että jos joku pitää 3,9 % korkoa " huimana" niin silloin olisi syytä siirtyä vuokralle asumaan. Jotain on selvästikin mennyt pieleen.

Tuskin ne siitä yli nousevat ja sitten pitää harkita vaikka laina-ajan pidentämistä, jos jostain syystä alkaisi tuntua turhan tiukalta. Siinä vaiheessa on kuitenkin laina lyhentynyt jo ihan kivasti alkuperäisestä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat