Seuraa 

Toppa-alehan piti tietysti viime keväänä hyödyntää, ja mukaan tarttui 86-senttinen Reimatecin baby-malli. Ihana! Nyt jäppiäinen on kuitenkin kasvanut pituutta jo monta kuukautta sangen vähän ja on tällä hetkellä 77 cm ja 1v2kk. Toppahaalari on vielä villapuvunkin kanssa aika väljä. Tuleeko sopivaksi koko talvena? Kokemuksia kaipailen? Tiedän, riippuu lapsen mallista, mutta mietin vaan, että pistäisinkö suosiolla myyntiin, vai meneekö 80 cm sittenkin talven aikana pieneksi.... Tuttavani väitti, että Reiman puvut mahtuvat niin pitkään kunnes seuraavan koon pituus saavutetaan, eli kasikymppinen puku mahtuisi 86-senttiselle lapselle ?!

Kommentit (15)

Sovita pukua lapsen päälle, ja katso kuinka paljon olka-haaramitassa on tilaa kasvulle. Pitkäselkäisillä haalari jää aikaisemmin pieneksi, haaramitta ratkaisee vaikka hihoissa ja lahkeissa olisi kuinka varaa. Kannattaa myös sovittaa pukua kenkien, hanskojen ym. kanssa, ne vaikuttavat varsin paljon puvun istuvuuteen.Lapset ovat niin erimallisia ja iästäkin johtuen ruumiinrakenne voi olla hyvin erilainen saman pituisilla: vertaa esim. 10kk ja 80cm, 1v9kk ja 80cm.

Meillä viime talvena lapselle jäi 74cm Reimatec pieneksi kun pituutta oli n. 75cm ja ikää 8-9kk. Meidän lapsilla vauva- ja pikkulapsiaikana koon on täytynyt olla selkeästi suurempi, sitten 100cm+ kokoisissa mahtuu seuraavan koon pituuteen saakka. Eli en menisi yleistämään, että aina mahtuu kunnes seuraavan koon pituus saavutetaan.

Itse ostin viime talvena 80cm babytecin silloin n. 73cm pojalle. Tuntui että oli jo keväällä pieni. Poika oli kuitenkin 1v neuvolassa vain 78cm. Meillä ainakin kirrasi just toi selkämitta. Nyt on kaapissa 86cm haalari talvea varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että meillä ei ole siis pitkäselkäisiä lapsia kylläkään, joten kuten sanoin että näin meillä ja uskon ettei pitkäselkäisille reimatec olekkaan niin "reilu", meillä tuolla 1v2kk vielä 74cm välikausi babymallin reimatec käytössä, vaikka juuri perjantaina käytin ekaa kertaa 80cm myös, 74cm on sopivan reiluhkokin, hihat ja kahkeet ei valu kengän alle mutta haalarissa ehdottomasti on tilaa kyykistyä ja nostaa kädet ylös ilmat että hihat valahtaa lyhyiksi, 80cm voi tosin nyt juuri ja juuri aloittaa pitämään vaikka näkeekin että lahkeen kiristykuminauhat ja melkein kengät jää piiloon kun se ylimääräinen valuu siihen päälle, mutta jos nyt ostaisin välikausihaalaria kuten nyt toppaakin, tietenkin ostaisin 80cm, mikä tosiaan meillä menee koko talven. 74cm ostin siis vain värin takia ja tiedostaen että se EI mene koko talvea varmaankaan, vaikka pikkusiskolle (oli tosin pienempi kokoisempi) meni vajaa 2v (n1v10kk jäi pieneksi) se 74cm.edelleen tuusis :)

kuten edellinen sanoi, pitkäselkäisillä ei mene niin pitkään. Meillä mm.1v3kk tyttö käyttää nyt 80cm reimatecia joka jo nafti. Menee vielä sisävaatteiden kanssa mutta kun yksi aamu laitoin fleeceä väliin, kinnasi niska-haara mitasta. Jos ilmat nyt tosissaan viilenaa, joudun ottamaan 86senttisen käyttöön. Ja tyttö ihan normikokoinen, tarkkaa pituutta en osaa sanoa, mutta ei mitenkään erityisen pitkä ikäisekseen. Ei ainakaan yli 80senttinen ole.Kokeile haalaria villa tai fleecevaatteiden, kenkien & rukkasten kanssa ja katso miten tilaa jää juuri niska-haaramittaan kun lapsi kyykistyy/nousee maasta ylös.

Annoitte hyviä vinkkejä ja näkemyksiä. Olen päättänyt pitää toppiksen, sillä pääsin kokeilemaan kaverin lapsen baby-mallista Reimateciä 80 cm, ja se oli jo nyt niska-haaramitasta aika nafti. Ilmeisesti poika on siis pitkäselkäistä mallia. (Esimerkiksi välikausi-Reimatec 74 cm jäi pieneksi jo 70-72-senttisenä.) Onneksi toppista ei ihan vielä tarvita, niin ehtii kaverilla myös kintut kasvaa :D

mutta tämä on vain siis minun mielipiteeni:

Meillä on poika myös 1v2kk ja reimatec vauvamalli 74cm sekä Reimatec vauvamalli 80cm hankittuna, 74cm ostin koska sain vain ihanan värin ja se ei välttämättä mene koko talvea (isosiskolle meni vielä vajaa 2v saman mallin 74cm kyllä) mutta tuo 80cm reimatec kyllä varmasti menee. Varsinkin jos tosiaan kasvu on teillä ollut tasaista.

Meillä ainakin tämä on jo 4 lapsi ja mitään pyrähdyksiä ei ole ilmennyt, tasainen kasvu, reimatec 80cm todellakin menee siihen saakka kun lapsi on 86cm pitkä, ellei hiukka pidempäänkin. Ystävänikin osti viime vuonna 1vuotiaalleen 86cm ja ihmettelin sitä että sehänb menee ensi vuodenkin, sanoi ettei varmasti mene (minulla samaan aikaan reilu 2v joka alkutalven piti 74cm ja 80vm ja lopputalven 80cm) ja tosiaan heille menee se sama 86cm nyt tämänkin vuoden.No nämä ovat tosiaan lapsikohtaisia aina, joku lapsi pitää 1v 92cm reimateciä koonsa puolesta ja jotkut vanhemmat tykkää ettei ole esim liian suuri yms, ja toisilla pienemmät lapset ja riittää että haalari mahtuu saman vuoden ja on sopivahko. Jokainen tavallaan.tuusis 4 muksua + 5 tulossa

Oma esikoiseni kasvoi 7cm välillä 1v.-1,5v. ja sitten vielä 10cm välillä 1,5v.-2v. Ja emme siis ole erityisen pitkiä me vanhemmat. Meillä kävi niin, että jouduimme myymään syyskuussa ostetun talvihaalarin kokoa 80cm käyttämättömänä pois, kun se jo ennen lokakuun loppua alkoikin olla nafti. Eli elokuussa, kun lapsi oli 1v. ja 77cm, tuntui 86cm haalari valtavalta, mutta kun toppahaalaria tarvittiin vasta marraskuussa, lapsen pituus oli n. 81cm ja 86cm haalari reilu, mutta käyttökelpoinen. Muutama sentti tekee ihmeitä. Meni koko talven, tai lopputalvesta, kun kasvu oli huimaa, siirryimme rotevan pojan kanssa jo kokoon 92cm.Viime syksynä ostin kuopukselle alle 1v. kokoa 74cm kaikkien suositusten mukaisesti. Lapsella oli silloin pituutta n. 72cm ja kyseessä todella hoikka lapsi. No, eipähän mennytkään läheskään niin pitkään kuin piti, sekä niska-peppu -mitta että babymallissa hihat ja lahkeet jäivät lyhyiksi. Lapsi oli siis n. 74-75cm pitkä, kun piti siirtyä kokoon 80cm - vaikka leveyteen ei tällä tytöllä mennyt yhtään tilaa haalarista ja vaikka olin sovittanut haalaria fleesepuvun ja kenkien kanssa ostotilanteessa. Minäkin pukisin lapsen mieluusti babymallin haalareihin, mutta ne eivät oikein istu malliltaan meidän lapsille ainakaan alle 2v. iässä - ja sen jälkeen tuntuvat ehkä hiukan liian vauvamaisilta tai ainakin koot tuppaavat monissa merkeissä loppumaan.Ap:lle vielä: jos se haalari tuntuu nyt mahdottoman isolta, niin olisko mahdollista vaikka lainata joltain tutulta/ostaa kirpparilta se 80cm haalari? Näin ei menis rahaa turhaan hukkaan, mutta olisi sopiva haalari alkusyksyynkin. Veikkaan, että se 86cm on tosi pian sopiva, mutta eihän koskaan voi tietää. Harmillista sekin, jos lapsi kasvaa hitaasti ja toppahaalari on sopiva vasta, kun kevätaurinko alkaa paistaa. Harmittaa sekin, jos nyt myyt pois ja kohta joudut ostamaan ennen tammialea uuden täydellä hinnalla.

mutta meillä jouduttiin viime talvena luopumaan 1v4kk-iässä Reiman babymallin 86-kokoisesta haalarista, ostin tilalle 86-koon Jonathanin haalarihousut ja 80-koon Reimatec-takin.Tyttö ei ollut vielä 1,5v-neuvolassakaan 86 cm pitkä. Remun taaperomallinen vk-haalari menee vieläkin, tyttö on nyt 1v9kk, veikkaisin et on nyt lähempänä 90 cm. Eli babymallinen ei tosiaankaan mene pitkäselkäisillä niin pitkään, kuin taaperomallit.Mutta meillä ei olisi siis tosiaankaan menty talvea 80-koon haalarilla, joten etteköhän tekin saa sen 86:n ottaa talven aikana käyttöön. :) Se babymalli on vaan niin söpö pienellä, että ostin ensi talveksi Ticketiltä sellaisen, niiden pitäisi kai olla pitkäselkäiselle hyviä - tosin nyt on tytöllä raajat venähtäneet eikä selkä ole enää suhteessa niin pitkä.

...mutta kommentoin silti: en menisi myymään. Meillä tuli vuoden ja puolentoista vuoden iän välillä pojalle 9 cm lisää pituutta. Toppakausihan alkaa vasta muutaman kuukauden kuluttua ja saattaa jatkua tuonne maalis-huhtikuun taitteeseen, siis yli puolen vuoden päähän.Ja meillä Reimatecit ovat jääneet selkämitasta pieniksi jo ennen kuin seuraava koko on saavutettu. Tosin en tiedä, onko meidän pojalla tavallista pitempi selkä. Ainakin vaippaikäisellä vaippa vielä pidensi selkämittaa.Tuossa iässä meillä jouduttiin vielä vaihtamaan talvihaalaria kesken sesongin, kun poika kasvoi vanhasta ulos. Elo-syyskuussa sovitettu jättimäinen haalari sopi jo tammikuussa, tosin vähän reilunpuoleisena.

Meilläkin odottaa kaapissa reimatecin 86cm babymallin haalari. Poika on nyt 1v3kk ja 1v neuvolassa oli 77cm pitkä. Ostin haalarin jo viime vuoden alesta ja ajattelin että talvella on jo 1,5v joten 86cm ois hyvä koko. En ole kyllä hänelle pukua vielä koittanut, voihan se olla aika reilu. Aikaisempaa kokemusta tuosta babymallista ei ole.No on ainakin kasvuvaraa =) ja tilaa touhuta.

Mielestäni jotkut pukevat lapsensa liian sopiviin vaatteisiin, eli leikkiessä haalari tuntuu lapsesta pieneltä. Meillä esim. reilu 11kk ikäisellä pojalla on käytössä 80cm haalari, joka on juuri sopivan väljä. 74cm menee päälle, mut 80cm on selkeästi parempi. Itsekin olen ostanut talveksi pojalle 86cm haalarin ja luulen, että se on ihan hyvä jo parin kuukauden päästä. En usko, että 80 cm menis meille koko talven. Noissa babymalleissa on mielestäni aika lyhyet lahkeetkin ja itseäni ottaa päähän, jos lapsella rattaisa istuessaan nilkat vilkkuu (kun valjaat on kumminki pakko pitää päällä). :) Pojalla on nyt pituutta n.74cm. Jos tuo 86cm tuntuu aikanaan aivan liian isolta, niin ostan sitten sen 80cm.

Meillä oli täksi talveksi odottamassa kirpparilta 92 cm Lenne ja reilumman kokoinen isoveljen vanha 92 cm Rukka-haalari. No ne ovatkin nyt isoveljeään sirommalle tytölle vielä aivan valtavia. Ajattelin, että ostan alkutalveksi 86 cm haalarin ja tänään tarttui mukaan Remun koko pinkki 86 cm babyhaalari, kun oli niin nätti ja muita yksivärisiä ei näillä kulmilla ole näkynyt. Kotona totesin, että se on aivan valtava vielä tuolle 1v 2 kk n 77-78cm tytölle ja että se on melkein saman kokoinen kuin kokoa isompi Lenne. Nyt sitten pähkäilen,että käynkö vaihtamassa, kun meillä on kuitenkin jo isommat haalarit odottamassa eli koko talvea ei haalarin tarvitse mahtua.On tuossa Lennessä kyllä kädet ja jalat pidemmät, mutta muuten on niin saman kokoisen oloinen haalari. Tyttö on kyllä pitkäselkäinen ja ulkoillessa vielä käytetään paksuhkoa kestovaippapakettia. Kädet ja jalat sen sijaan on lyhyet. Nyt välikausipukuna on 80 cm vyötärömallinen Remu, jossa vielä on hiukan kasvunvaraa. Olin jo aikeissa vaihtaa haalarin, mutta tämän ketjun luettuani pitää vielä miettiä. Voisi tietysti pitää laput kiinni ja katsoa reilun kuukauden päästä, onko haalari vielä aivan jättisuuri ja myydä sitten pois. Voi vaan olla, että tuota kokopinkkiä ei enään saa täältä silloin, kun ihan muutama niitä oli myynnissä. Nyt varmaan saisi vielä vaihdettua.Onpa hankalaa. Meneeköhän nuo uudet haalarit miten hyvin kaupaksi? Onko to Remun mitoitus smaa luokkaa kuin Reimatec vai onko vielöä reilumpaa mitoitusta.

Juuri sovitin omalle 1v9kk vanhalle kuopukselle 86-senttistä vauvamallin Reimatecia. Lapsi on nyt max 80 cm pitkä ja haalari on aivan valtava. Lapsi ei missään tapauksessa voi kasvaa niin, että haalari olisi sopiva ennen ensi kevättä.Syksykäytössä meillä on 74-senttinen ja aion nyt talveksi ostaa 80-senttisen vauvamallin (minusta ne on ihania pikkuisilla).Meillä on kyllä isommilla lapsilla toiminut tuo sääntö, että puvut menee vähintään siihen, kunnes seuraavan koon sentit on saavutettu. Reimatecit olen aina ostanut niin, että ostan lapsen pituutta lähinnä olevan koon eikä ole muistaakseni kertaakaan jäänyt pieneksi kesken kauden. Tällä logiikalla tietysti nuorimmankin tulevan talven oikea koko on 80 eikä 86.t. frilla

Meillä oli viime talvena 1v 85cm pitkällä pojalla vyötärömallin 86cm haalari ja se oli pieni kun pituutta oli noin 89cm. Babymallit on pienempi. Nyt välikausihaalari 94cm pitkällä pojalla baby 98cm ja selkämitta kirraa leikkiessä kyykyssä. Seisoessa pakallaan toki ihan hyvä. Eli älä ihmeessä myy baby 80cm malli jää auttamatta pieneksi talvella.Lainaus:

Toppa-alehan piti tietysti viime keväänä hyödyntää, ja mukaan tarttui 86-senttinen Reimatecin baby-malli. Ihana! Nyt jäppiäinen on kuitenkin kasvanut pituutta jo monta kuukautta sangen vähän ja on tällä hetkellä 77 cm ja 1v2kk. Toppahaalari on vielä villapuvunkin kanssa aika väljä. Tuleeko sopivaksi koko talvena? Kokemuksia kaipailen? Tiedän, riippuu lapsen mallista, mutta mietin vaan, että pistäisinkö suosiolla myyntiin, vai meneekö 80 cm sittenkin talven aikana pieneksi.... Tuttavani väitti, että Reiman puvut mahtuvat niin pitkään kunnes seuraavan koon pituus saavutetaan, eli kasikymppinen puku mahtuisi 86-senttiselle lapselle ?!

meillä kasvettiin tuossa iässä 5 kuukaudessa 6 senttiä eli samalla vauhdilla lapsesi olisi helmikuussa 83-senttinen. Olisi teille siis ehkä se 80cm pukukin sopinut, mutta toisaalta se 86 on varmasti lopputalvesta jo ihan passeli... Nämä on tosi vaikeita nämä kokoasiat!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat