Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Netistä etsimällä löytyy sen suuntaista tietoa että sterilisaatiolla olisi naiselle esim. alavatsakipujen lisääntymistä ja kuukautisvuotojen runsastumista.No gynekologini taas sanoi ettei sillä ole mitään hormonaalisia vaikutuksia. No nyt olen kyllä tästä ristiriitaisesta informaatiosta ihmeissäni. Mikä on sitten totta? Kuukautiseni on jo nyt niin runsaat että hädin tuskin pärjään ja samalla myös kivuliaat. Mutta lapsiluku on täynnä. Ja sterilisaatio olisi edessä vaiko sittenkään?

Kommentit (7)

enkä ole huomannut mitään sivuvaikutuksia. Ja miten sterilaasaatiolla voisi olla hormonaalisia vaikutuksia, kun kehoon ei tuoda mitään hormonivalmistetta? Metalliklipsit vaikuttavat vain munasolun pääsyyn kohtuun, mutta eivät muuhun. Ja kun munasolu jää jumiin, se tuhoutuu munatorvessa tai absorboituu avonaisesta munatorvesta vatsaonteloon.

Väittäähän moni lääkäri vieläkin ihan pokkana, että hormoniehkäisyllä ei juuri ole sivuvaikutuksia, tai että hormonikierukka ei ainakaan aiheuta sivuoireita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyllä vähentää vuotoja kaikkein parhaiten, siis huomattavasti paremmin kuin sterilisaatio, ja ehkäisyteho vähintään sama kuin sterilisaatiolla.Hormonivaikutuskin on pääosin paikallinen.

reilu vuosi sitten ja vuoto ei ole ainakaan lisääntynyt. Hormonaalisista vaikutuksista en osaa sanoa muuta kuin , että miliala on ollut paljon parempi kuin silloin kun käytin pillereitä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat