Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapsellamme on sijoitusrahasto isovanhempien ylläpitämänä. Lapsi on 1v.

Vaikuttaako tämä toimeentulotukeen?

Olemme muuten opiskelija ja kotiäiti

Kommentit (16)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta eivät tietenkää voi valvoa noudatatko sinä lakia vai et. Aina eivät asioita selvittämään. Joskus saattavat tarkistaa esim. pankeista onko tilejä niissä tai pyytää asiakkaalta kirjallista selvitystä eri pankeista ettei hänellä ole siellä tilejä jos epäilevät että tilejä pimitetään.

Koska lapsi (alle 18-vuotias) ei ole velvollinen elättämään vanhempiaan ja sisaruksiaan, vanhempien kanssa yhteistaloudessa elävän lapsen säännöllisistä tuloista otetaan huomioon vain se osa, jonka katsotaan kattavan hänen osaltaan toimeentulotuessa huomioon otettavat menot (11 § 2 mom. kohta 5). Lapsen osuus lasketaan lähinnä perusosasta ja asumismenoista.

että laskevat siis että teillä on käytettävissä 1300 euroa eli ette tarvitse toimeentulotukea. Sitten saa hakea kun ei enää säästöjä. On minulla kyllä ollut noin 30 euroa rahastossa ja hain silti toimeentulotukea ja en kertonut. Eli kyllä voi hakea tukea ja tuskin saavat tuosta rahastosta tietää jos ei näy tiliotteissa mutta onhan se tietenkin väärin hakea toimeentulotukea jos oikeasti olisi rahaa.

Alle 18-vuotiaan lapsen varoja ei oteta huomioon siltä osin kuin ne ylittävät hänen osaltaan toimeentulotuessa huomioon otettavat menot. Arvioitaessa, mitkä lapsen varat ovat käytettävissä olevia, tulee ottaa huomioon myös holhoustoimesta annetun lain (442/1999) periaatteet. Joissakin tapauksissa voi olla perusteltua, että lapsen varoja säilytetään myöhempään tarpeeseen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat