Seuraa 

Esikoinen alkoi tänä aamuna ripuloida ja edelleen jatkuu, oksentanut ei ole.

Nyt jännitän että tarttuuko tauti 3-kuukauden ikäiseen pikkusiskoon.

Onko kenelläkään kokemuksia vatsataudista/ripulista näin pienellä?

Otetaanko näin pienet automaattisesti sairaalaan jos ripuli iskee vai voiko selvitä kotihoidossa?Vauva on saanut kuukausi sitten rotarokotuksen ekan annoksen, toista ei ole vielä saanut, piti tällä viikolla saada mutta terkkarin sairasloman vuoksi aika siirtyi.

Mahtaako tuo yksi annos suojata mitään jos tämä nyt sattuisi rotaa olemaan? En todella siis tiedä mikä tauti on, oireena ainakin toistaiseksi isoveljellä ollut siis raju vesiripuli.

Kommentit (7)

Eli mistä erottaa 3kk vauvan ulosteen olevan ripulia?

Kun meidän vauvelin kakat ovat kyllä ihan syntymästä asti olleet " ihan vetistä sinappia" , jota hyvinkin voisin ripuliksi nimittää, ja sitä tulee useamman kerran päivässä (usein 1-2 kertaa/pvä oikein iso määrä, muulloin pikkulurahduksia).. Pissaakin kyllä usein ja isoja pissoja, joten ei kai nyt ihan kuivunutkaan onneksi ole.

Tällä hetkellä riehuu norovirusepidemia joka aiheuttaa ns. talvimahatautia. Rota yleensä nostaa päätään myöhemmin kevättalvella. Jos kolmekuisella on runsasta oksentelua ja vesiripulia, pitää herkästi viedä lääkäriin arviotavaksi, sillä kuivuma voi tulla nopeastikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ripuliuloste imeytyy ihan täysin vaipaan, huomaat kyllä sitten kun se on ripulia, on se kuitenkin sen verran erinäköisenä siinä vaipassa.

oli vasta 3 kk ja esikko vajaan 3 v. Kakkonen siis ripuloin pelkästään kun esikoiselta tuli molemmista päistä. molemmilla tauti kesti viikon mutta senkin jälkeen esikoisen ruokahaluttomuus jatkui vielä muutaman viikon.

Minäkin syötin tiheään silloin 3 kuistamme ja samantien ruuan jälkeen tuli vesiulosteet vaippaan tai jo ruokailun aikana. Vähitellen ripulointi väheni ja loppui siis viikon päästä alkamisesta, mutta ensimmäiset päivät oli yhtä helvettiä kun vauvalla oli kakat housussa koko ajan. Selvisimme kotihoidolla. Vauva pysyi pirteänä ja pissasi joten syytä huoleen ei ollut. Käytyn kyllä terveyskeskuksessa mutta lääkärin arvionkin mukaan vauva oli hyväkuntoinen. Pyysi kuitenkin ottamaan yhteyttä uudelleen mikäli tila huononee eikä parane viikossa.

Nestevajaus aiheuttaa lapselle väsymystä ja kuivumista mikä on erittäin vaikea havaita. Ihosta kyllä ammattilainen näkee koska lapsi on kuivahtanut, mutta eipä sitä mattimeikäläinen huomaa.

Meillä oli pojalla juuri 3 kuukauden iässä paha ripuli. Kesti yli kolme viikkoa. Kakkaa tuli ympäri vuorokauden todella runsaasti, mutta ei oksentanut. Lääkärissä käytiin 2 kertaa, mutta koska poika oli virkeä ja pissaa kuitenkin tuli hyvin, niin ihan kotihoidossa selvisi. Itse imetin todella tiuhaan silloin ja annoin vielä lisäksi vastiketta pullosta.Toivottavasti vauva säästyy taudilta. Meillä lääkäri epäili tuolloin rotavirusta ripulin syyksi, tavallinen ripuli nyt ei noin kauan kestä.Hyviä vointeja:)

Valitettavasti kokemusta löytyy juuri 3kk vauvan ripulista, joka kesti pari viikkoa. Esikoiselle ripuli ja oksennustauti tulikin yllättäen vasta myöhemmin. Kotihoidolla pärjättiin, mutta kävimme näyttämässä vauvaa juuri tuon kuivuma vaaran vuoksi lääkärissä. Runsaasti nesteytystä ripuloivalle! Itse imetin vauvaa, joten imetin häntä vain tavallista useammin. Myös minun vauvani kakkasi ihan jatkuvasti, yöllä sekä päivällä...Lääkärimme antoi ohjeeksi, että runsas nesteensaanti tärkeää ja se, että jos vauva alkaa vaikuttaa voipuneelta, ei jaksa leikkiä, syödä, aukileen kohtaan päälaelle ilmestyy kuoppa(eräs kuivun merkki)ja juuri tuo kuivaihoisuus myös, tai jos korkea kuume(yli39) ja runsas ripuli, niin sitten lääkäriin ja pian. Toivottavasti pienokaisenne säästyy siltä kuitenkin!t.Saraida ja tytöt 08/04 ja 07/06

Aika hurjan kuuloisia kokemuksia mutta näköjään siis kotihoidolla voi kuitenkin onnistua mahdollisesti selviämään jos tauti iskee.

Vielä ei ole ainakaan vauva sairastunut ja esikoisenkin ripulointi alkoi nyt illalla helpottaa, että ei ainakaan hänellä onneksi vaikuttaisi kovin pitkäkestoinen tauti olevan.

Relatippoja vauva on saanut ihan syntymästä saakka jotta jospa niistä vaikka olisi jotain apua taudin ehkäisyssä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat