Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Oravanpyörässä?Kaksi lasta, molemmat nukkuvat eri huoneessa. Nukkumaanmenoaika suht sama. Pienempi 8kk ei tahdo nukahtaa, ja koska meillä ei riitä energiat jokailtaiseen 2-3h hyssyttelyyn, keinutteluun, lauleluun, tissittelyyn jne. pienempi huutaa.

Annamme huutaa 30sek, sitten lohduttelemaan. Huutoa 40sek, taas katsomaan. Lisäämme aina 10sek lisää aikaa, ns. lempeä huudatusunikoulu. Siitä vain ei ole apua (yritetty nyt kolme viikkoa). Huutoa jatkuu vaikka kuinka taputtelisi ja silittelisi. Vain syliin pääsemällä hiljenee hetkeksi ja heti kun lasketaan pois sylistä, huutaa.Kyse ei ole korvatulehduksista, vatsavaivoista tai allergioista.

Isompi lapsi herää huutoon ja juuri kun on päässyt taas nukahtamaan, herää uudestaan pienemmän huutoon. Miten teillä on ratkaistu tällainen ongelma?

Kommentit (4)

Mitäs jos yrittäisitte laittaa lapset jo nyt samaan huoneeseen. Silloin sinä (tai kuka nukuttaja onkaan) voisit jäädä huoneeseen ja molemmat lapset ehkä rauhoittuisivat?

Koeta ottaa pienempi syliin siellä lastenhuoneessa ja tyynyttelet samaan tapaan kuin tähänkin asti. Erona se että pikkuinen oppii pikkuhiljaa, että nukutuksen hetkellä se isoveikka/sisko kuuluu kuvioon.Pikkuhiljaa sitten vähennät " palveluja" ja yrität ensin saada vauvelin tottumaan siihen että syli ei ole ainoa tapa nukahtaa. Vaikeaa, mutta usein sisukkuus palkitaan. En tarkoita tällä tuntien itketys unikouluja vaan pienen pieniä edistysaskeleita.Meillä ainakin pienempi rauhoittui kun opetettiin pikkuhiljaa isosiskonsa kanssa nukkumaan. Alku oli vaikeaa, mutta muutokset eivät lasten kanssa koskaan tapahdu päivässä.Jaksamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos vastauksesta.

Pienempi vain ei rauhoitu pelkästä läsnäolosta tai silittelystä. Pitää olla sylissä ja heiluttelua tai tissi suussa. Tutti ei riitä.Onko kellään muita ideoita?

Nyt 1v3kk ja reilut 3v. Ja jos menee oravanpyöräksi, se katkaistaan erottamalla, viemällä pienempi vanhempien sänkyyn. Ja nyt myös niin, että isompi seuraa perässä öisin perhepetiin painajaisten tai ties minkä lie takia, muuten ei unista tulisi mitään.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat