Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Täällä siis yksi, joka ei autoista ymmärrä mitään eli auttakeehan. Aamulehden yleisöosastossa joku väitti, että vapaalla ajaminen alamäessä ei säästä bensaa, koska silloin kuitenkin menee bensaa moottoriin(???), kun taas moottorilla jarruttaessa bensansyöttö lakkaa kokonaan. Onko tämä totta, siis ettei vapaalle päästäminen olekaan taloudellista ajamista?

Kommentit (13)

jos menee vapaalla, järjestelmä syöttää polttoaineetta sylinteriin jotta moottori käy tyhjäkäyntiä... kun taas moottorijarrutuksessa se auton liike mikä pyörittää moottoria ja polttoainetta ei tarvita..

Käytännössä kulutus erolla ei ole mitään merkitys kun auto vie tyhjäkäynnillä aika vähän polttoainetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta sen käsityksen pikaisella lukemisella sain, että kirjoittaja just nimenomaan väitti tätä vapaalla ajamisen taloudellisuutta väärinkäsitykseksi. Mutta kyllähän se kuulostaa omituiselta. (ap)

Vierailija:

Lainaus:


Alamäessä vaihtaisin edelleen vapaalle, koska mäki kuin mäki, niin vauhti hidastuu ja kaasua joutuu painamaan, jos ei auto ole vapaalla. (ap)
Uudemmissa autoissa (n. vm 1995 ja uudempi) on toiminto (en tiedä tätä sanaa suomeksi), jonka vuoksi kulutus on alamäkeä ajettaessa 0,0L, jos suurin vaihde on päällä eikä kaasua paineta.Vapaalla kulutus on vielä saman verran, kuin jos auto seisoisi.Eli alamäessä suurin vaihde päälle.

Muistaakseni kaasutin autossa eli vanhoissa vapaalla ajaminen saattaa saattaa säästää hitusen bensa, mutta hyöty on minimaallinen turvallisuuden vähenemiseen verrattuna. kun auto on vapaalla ohjattavuus äkkitilanteissa on huono, koska vetoa renkaissa ei ole. vapaalla ajamista ei suositella.Ruiskulla varustetuissa autoissa katkeaa polttoaineen syöttö, jos polttoainetta ei tarvita eli moottorijarrutuksessa. Ruiskuautossa moottorijarrutus säästää enemmän kuin vapaalla ajo.

Älkää ajelko vapailla se on turvatonta.

sitä en sillo uskonu mutta nyt ostimme auton missä näkee bensan kulutuksen ja totta se vaan on..vapaana jos antaa rullata on bensan kulutus tyyliin 8l/100km ja kun taas tekee moottorijarrutusta niin on n.2l/100km...Jotenki outoo mut ihan totta:)

Moottorijarrutus, kun lähestytään risteystä tai muuten ollaan hidastamassa.Alamäessä vaihtaisin edelleen vapaalle, koska mäki kuin mäki, niin vauhti hidastuu ja kaasua joutuu painamaan, jos ei auto ole vapaalla. (ap)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat