Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Täällä on kahdeksasta lähtien yritetty nukahtaa ja tuo otus kipittää aina vaan pois tuolta huoneestaan. Äsken jo luulin, että nukahti, mutta ohi mennessäni huomasin valoa ja siellä se neiti istui sängyssään ja selasi Anttilan luetteloa. Enkä todella tiedä, mistä se sen löysi.Tämä on joka jumalan ilta sama juttu. Lapsi on todella väsynyt, mutta ei vaan nukahda. Hän pysyy huoneessaan, jos joku on siellä hänen kanssaan, mutta ei nukahda yhtään sen aikaisemmin.Lapsi herää aamuisin seitsemältä tarhaan, nukkuu tarhassa päikkärit 1-2h. Iltaisin ulkoillaan, käydään uimassa tai joskus kylässä. Samat kuviot toistuu illasta toiseen. Mennään kylpyy, syödään iltapala, pestään hampaat, luetaan iltasatu, sanotaan hyvää yötä ja laitetaan valot pois, yövalo jää. Lapsi pistää pään tyynyyn ja sanoo heippa. Pyörii siellä aikansa ja sitten alkaa rumba.Mikä avuksi? Tuntuu, että kaikkea on kokeiltu. Missä mennään metsään?

Kommentit (17)

Suunnilleen puolitoista vuotta, eli 1,5v-3v, pisti tyttö hulinaksi juuri noin. Mikään ei auttanut. Ei siis mikään. Täällä voidaan löpistä kauniita vanhemman auktoriteetista ja rutiineista, mutta jos se ei auta, se ei auta, ja meillä ei mikään tepsinyt.3-vuotiaana tyttö meni päiväkotiin ja oli illalla niin väsynyt, että nukahti nopeasti. Nykyään (taas kotona kuopuksen tultua) venkuloi vain jos on nukkunut päikkärit, ja ylipäätään vähemmän - ilmeisesti pääsi nukahtamisrutiiniin kiinni siinä päikkärinaloituskautena.VOIMIA! Tiedän tismalleen, mitä rumbaa se on. Huolehdi vaan omasta jaksamisestasi. Tee ratkaisut perheen parhaaksi, älä ajattele vain lasta.

Nyt nukahtaa about puolessa tunnissa.Omaan jaksamiseen meillä auttoi se, että lopetettiin toivomasta, että lapsi oppisi itsekseen nukahtamaan. Samoin lopetettiin kuuntelemasta sellaisia lauseita, kuin " vanhemmat voivat viettää parisuhdeaikaa illalla, kun lapset ovat menneet nukkumaan" . Eli meillä mennään lapsen kanssa illalla nukkumaan, ja mitään parisuhdeaikaa ei ole. Parempi sekin kuin tuntien taistelu.Päiväunien pois jättäminen ei meillä ainakaan auttanut, joten poika nukkuu päikkärit edelleen. Jossain vaiheessa nukkumaan menoa myöhäistettiin iltakymmeneen, jolloin nukahti alle tunnissa. Vaikka oli jo myöhä, niin nukuttaminen ei käynyt niin kovasti voimille, kun sitä tappelua ei ollut niin paljon.Omasta jaksamisestani olen pitänyt huolta siten, että olen päättänyt olla menemättä työelämään mukaan, kunnes lapset osaavat nukkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän neiti on aina nukahtanut itekseen sänkyyn ilman huutoja, kunnes tuli 1v10kk.. Muutaman kerran sen jälkeen nukahtanut iltasadun aikaan, mut muuten menee puol-3tuntii et nukahtaa!

Aluks saatto itkeäkin, mut rauhallisesti sanoin monta kertaa, että tulen sitten kun olet hiljaa ja sängyssä, enää ei itke. Nyt vaan lukee kirjoja tai menee meidän sängyn päälle pomppimaan tai muuten vaan touhuu omiaan. Aattelin antaa olla, kun lopulta kuitenkin nukahtaa itekseen, nukuttamaan en tod. ala kun ei o ennenkään sitä harrastettu.

Kausi jatkuu vaan, niin vien nyt heti kun sängystään nousee niin takaisin ja pari kertaa sanon, että nyt nukutaan. Sen jälkeen en sano mitään, vien vaan. Max 10 kertaa saa viedä takaisin ja " rituaaliin" nyt mennyt se 0,5-1tunti!!

Kaitpa se tästä.. Pitkin iltaa kerron myös hiukan etukäteen mitä kohta tapahtuu ja tää ainakin meillä auttaa!

Lapsi kyllä pysyy silloin sängyssään, mutta ei nukahda. Makaa vaan tai pyörii, haroo tukkaa, höpöttää, laulaa, ulisee. Toivotonta touhua.

Iltavirkku lapsi on RASITTAVA!2.5-vuotias lapsi herää aamulla klo 7, ei nuku päiväunia ja illalla nukuttaminen klo 21 on TAISTELUA. Tosin iltapäivällä lapsi on selvästi väsynyt klo 13-17 välisen ajan, ja haluaisi koko ajan mennä päiväunille (ja äiti vahtii haukkana ettei nukahda minuutiksikaan, tai iltaunille meno lykkääntyy puolille öin).Toivottavasti tämä muuttuu joskus paremmaksi. Toisaalta rankempaakin tämä tosin voisi vielä olla, sillä samainen lapsi kärsi koliikista 10 kk ajan.

Pidensi samalla yöunia n. 8 tunnista liki kahteentoista tuntiin! Tosin tämä ei taida auttaa, jos teidän lapsi nukkuu päikkärit tarhassa.Meidän pojalle (nyt 2v9kk) on myös aina ollut tärkeä unirituaali se sängyssä touhuaminen, nykyään se on onneksi vaan sitä, että leikkii ehkä viisi minuuttia lempiautollaan, ja sitten alkaa itse nukkumaan. Mutta aina pitää olla se hetken touhu. Mietin vaan, että ehkä teidänkin lapselle on kehittynyt ne tietyt asiat, jotka " täytyy" tehdä ennen unta, ja niitä ei pitäisi yrittääkään karsia (tietysti olisi hyvä, jos saisi järkevämpiin aikoihin). Jos touhut voisi keskittää johonkin yhteen tai kahteen unileluun (meillä pikkuauto), niin leikkiin käytetty aika voisi lyhentyä? Eli leikit hetken ja sitten nukutaan tyyliin?" Nyt nukutaan" , " alapas nyt nukkumaan" ja " jatketaan huomenna" on sellaisia hokemia, mitä meillä on käytetty turhautumiseen asti, mutta jotka toimii pidemmän päälle. Eli tarpeeksi kun jaksaa rauhallisesti hokea, lapsi hyväksyy sen tosiasian, että sängyssä nukutaan.

Esim yhdeksältä. Siinä tulisi jo 10 tuntia yöunta + päikkärit päälle. Meidän 2-vuotiaalle se riittää, mutta nää unentarveasiat on niin yksilöllisiä.


Jos pistän sänkyyn kasilta, lapsi nukahtaa kymmeneltä. Jos taas mennään sänkyyn ysiltä, lapsi nukahtaa n. puoli yhdeltätoista - yhdeltätoista. Aamulla on aina niin rättipoikki ja kauhee tappelu ylösnousun kanssa.Mä olen kans niin väsyny tähän hommaan, kun ei ole yhtään miehen kanssa yhteistä aikaa. Aina jompi kumpi hyppää siellä sängyn luona tai makaa siellä. Silittelyt ja muut ei auta tai tyttö ei halua, että häneen kosketaan, kun hän nukuttelee.

max kahteen tuntiin.En malttais millään päiväunista luopua, ne kun on mun ja vauvan yhteistä ihanaa kellittelyaikaa. ja kun 2,5 v kumminkin on aina yhden maissa ip aivan poikki. Mut kai se on jossain vaiheessa pakko. Viimeistään sit, kun mies jää kotiin keväällä...!

Meillä oli ihan samanlaista puoli vuotta. PUOLI VUOTTA! Nukkumaan käyminen oli melkein joka ilta tunnin-parin projekti. Ja tietysti päikkäreille käyminen myös. Ensin hyppi vain pinniksessä, sitten oppi tulemaan pois pinniksestä ja huhhaili yläkerrassa, lopulta oppi myös avaamaan portin portaisiin ja kömpi alakertaan. >:? Oli välillä vähän rasittavaa...Meilläkin selkeät rytmit jne. Ihan sama miten nukkumaan menoa tehtiin, yksin vai yhdessä, aikaisin tai myöhemmin. Sama juttu!Väsyin päikkärirumbaan, kun on toinenkin lapsi, enkä pystynyt viettään monta tuntia joka päivä yhden nukkumisshowssa. Eli tuossa 2½ v:n iässä päikkärit enimmäkseen jätetty pois. Ehkä n. kerran-kaksi viikossa nukkuu päikkärit, kun mies on kotona ja auttaa päivällä. Silloin mennään yhdessä lukemaan ja saattaa nukahtaa. Muutoin on päivälepo sohvalla, puoli tuntia tai tunti. Luen tai katsoo videoita.Joskus tuntuu, että päikkärit kyllä tarvisi, mutta ei vaan suostu nukahtamaan. Hyvä puloli se, että saman tien päikkärien pois jäädessä on iltanukahtaminenkin helpottanut. Eli viedään sänkyyn ja nukahtaa sinne laakista. Joskus saattaa huutaa vessaan tai vettä, mutta asiaa ja harvoin enää huijaamista. Ja juu, yöunille aikaisin, 19-19.30 (tietty joskus venyy, mutta niinä päivinä yritetään järjestää, että saisi paremmin päivällä levättyä).Neuvolassa juuri kyselin tuosta nukkumisesta. Sanoi terkka, että ihan ok, kun nukkuu kuitenkin yössä sitten 12-12½ tuntia. Eli kuitenkin riittävästi unta/vuorokausi.Tietysti, jos saisi valita, mieluummin 10 tuntia yöunta ja kaksi tuntia päikkäriä. Mutta ihanaa, kun ei tarvii tapella neljää tuntia päivässä nukkumisesta! (tuntui oikeasti, että jokuhan tässä mättää, ei ole järkeä)

Makaaminen ei toimi. Ollaan joskus maattu kaksi ja puoli tuntia, ei nukahda. Itse nukahdan ja hän lähtee hiippailemaan.Ikää 2 ja puoli.Nyt tänä iltana vei yhdeksältä sänkyyn ja joka kerta, kun on sängystä tullut pois olen vienyt takaisin. Tätä kestänyt nyt reilusti yli tunnnin. Ja huutaa/itkee/raivoaa tietenkin koko ajan.Olen niiiiiin kyllästynyt tähän. Ei yhtään yhteistä saatika omaa aikaa. Ei koskaan (paitsi töissä).

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat