Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Onko kellään muilla ihan mahottomia ongelmia koulukuljetusten järjestämisessä? Meillä ei työaikataulut ja vauvanhoidot vaan taivu ekaluokkalaisen kuljetuksiin. Löysin netistä sellasen kun kimpassakouluun.com missä voi hakea saamaa matkaa meneviä isoja koululaisia tai muita vanhempia.

Miten muut ovat nämä onglemat ratkaisseet? [

Kommentit (4)

Meillä pitää ylittää kaksi vilkasta tietä, vaikka matka on lyhyt eikä ekaluokkalaista voi lähettää yksin. Helsingissä nää on kai aika yleisiä onglemia? Onko kukaan hankkinut isompaa koululaista saattajaksi? millaisia kokemuksia? Kimpassakouluun.com on ilmeisesti ihan uusi kun ei muita kirjautujia ollut meidän alueelta.

Koulumatkoja on monenlaisia. Toiset tarpovat maaseudulla pimeässä, toiset kaupungin autovilinässä. Toisilla voi 500 m matka olla vaarallinen, toisilla 2 km turvallinen.

Mistä syystä lapsi täytyy kuljettaa kouluun? Eikö kotikuntanne auta asiassa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä myös hankala koulumatka. Kunta ei tule vastaan, sillä jostain syystä koulumatka ei kunnan mielestä ole vaarallinen, vaikka omasta mielestäni vielä tokaluokkalainenkaan ei turvallisesti sitä pysty kulkemaan. Olemme kokeilleet isompien koululaisten kanssa kulkemista ja se on toiminut ihan hyvin, ongelma on ollut lähinnä se, että löytää sellaisia jotka kulkevat samaan suuntaan yhtäaikaa. Sivustoa täytyy kokeilla, sillä tuskin me olemme ainoita joilla ongelmia on. Ainakaan päätellen siitä, millainen määrä autoja koulun pihassa aamuisin pyörii!

Teidän talosta tai naapurustosta joku "mummo tai pappa"? Sellaisia eläkeläisiä, joilla on aikaa ja halua olla lasten kanssa. Monilla ikäihmisillä jälkipolvet asuvat pitkien matkojen päässä ja heillä on kaipuu toimia lasten kanssa. Saisivat toteuttaa isovanhemmuuttaan johonkin lapseen. Laita ilmoitus, jossa lapsi etsii mummoa tai pappaa koulumatkojen turvaksi. Uskon, että löytyy joku ikäihminen, joka saa lapsen saattamisen myötä hyvän syyn päivittäiseen liikuntaan, joka muuten jäisi yksinäisyyden varjoon. Ja aina on mahdollista, että tapaamisten myötä kehittyy vuorovaikutussuhde, joka auttaa elämässä eteen päin sekä lasta että vanhusta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat