Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

4-vuotias lapseni ei ole toipunut vieläkään edellisen viikonlopun tapaamisesta isän kanssa, oli siellä monta päivää ja ilmeisesti oli rankkaa (isä ei suostu kertomaan, mitä tapahtui, mutta sivukautta kuulin). Tapaamiskerta oli ensimmäinen virallinen, vaikka isän asunto oli aikaisemmasta jo tuttu.Lastenvalvoja sanoi, että tietenkin alku on vaikeaa ja että jos on paha tilanne voi lähivanhempi evätä tapaamisen, mutta missä menee raja? Isä tietenkin haluaa nähdä lapsen, mutta lapsen käytös on niin epätavallista, että epäilen sillä olevan kamala hämmenys ja stressi päällä, haluaa kaiken olla olla lähellä ja puhua rakkaudesta tms.Tänäkin viikonloppuna olisi taas määrä olla pari yötä isällään, mutta en todellakaan jaksa taas koko ensi viikkoa yrittää palauttaa lapsen mielentilaa ennalleen. Se on kiukkuinen, surullinen, väsynyt, saa kaiken aikaa raivokohtauksia, eli kaipaa ihan tauotonta huomiota. Mitä ihmettä tässä voisi tehdä?Isän kanssa tuskin pääsen yhteisymmärrykseen, se ei käsitä että lapsi voisi reagoida noin voimallisesti. Haluaa lapsen ja piste. Minusta tuntuu NIIIN pahalle pistää lasta taas käymään sama tunnemylly läpi, kun ei ole edellisestäkään toipunut.

Kommentit (10)

isällä ollessaan. Meillä on ollut vähän samanlainen tilanne. Nyt sujuu jo hyvin, mutta eka puolivuotta oli hankalaa. Lapset eivät olisi menneet isälleen... aina oli itkua ja tappelua. Nyt odottavat kovasti koska sinne taas pääsee.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

isällä ei alkoholiongelmaa, mutta ei oikein osaa olla lapsen kanssa. On kyllä paikalla muttei läsnä. Luulen, että ei anna riittävästi lämpöä, syliä, haleja, vaan sen ajatukset pyörivät uuden naisen ympärillä (on siis uusi suhde jo menossa).

en ole vielä voinut manipuloida lasta isän uuden naisen suhteen, koska vasta kuulin siitä 2 päivää sitten. Ajatus naisesta sinänsä ei häiritse, mutta en halua että uusi ihminen häsää kuvioissa vielä kun tuo isän näkeminenkin taitaa olla hämmentävää uudessa kodissa.Mietin tuota että lyhentäisi alkuun tapaamisia reilusti, vain yksi yö kerrallaan... en vaan usko että isä suostuu.

Auta lastasi ymmärtämään ja käsittelemään tunteitaan, älä jätä häntä vellomaan niihin. Tässä en nyt pysty opettamaan sinulle niitä menetelmiä, mutta etsivä löytää.

että SÄ olet ainoa, kenen ajatuksen " pyörii uuden naisen ympärillä" . Lähivanhempi voi jopa sanattomasti vaikuttaa lapseen, ettei tämä halua nähdä etä-vanhempaansa:(

Valitettavan moni tekee näin, ja siitä ei kärsi kun lapsi...!

Ei pienen lapsen tarvitse tuollaista jaksaa. =(

Vaikka isällä onkin oikeus tavata lastaan niin pitäisi hänen ymmärtää lapsenkin tunteet.

Voimia sinulle ap!!

Näin hän tietäisi ettei hänen ole pakko olla siellä isän luona jos se häntä ahdistaa. On tietty hyvä että lapsi tapaa isäänsäkin, mutta hänelle (lapselle) tulisi myös antaa aikaa tottua uuteen elämän tilanteeseen ihan rauhassa. Hyvä olisi jos hän voisi mennä isälleen silloin kun itse haluaa ja olla siellä sitten niin kauan kuin itse haluaa.Jospa lapsi pelkää isänsä uutta naisystävää tai jotain semmoista? Jos se nainen ei olekaan mukava lasta kohtaan? :(Kurja tilanne.. Jaksamista!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat