Seuraa 

Apua, nyt vaan menee pahempaan suuntaan. Poika on 1 v 4 kk ja tuntuu etta yolliset tissin imuttelut vaan pahenee. Tissille nukahtaa illalla ja sitten pitaa parin tunnin valein (joskus tunninkin) imea etta saa taas unen paasta kiinni.Jos ei aiti anna niin kauhea metakka syntyy ja periaatteesta en halua poikaa itkemalla opettaa nukkumaan. Ollaan kokeiltu nukuttamista isan kanssa ja Elizabeth Pantleyn kirjan oppeja ja vahan kaikkea mutta edelleen tassa tilanteessa!Onko kellaan muulla yhta huonoja oita tai miten olette paasseet imutteluista eroon? Nyt kaivataaan neuvoja!

Kommentit (10)

..babyremulle ja muille. Isa tekee vuorotyota niin sen on vahan hankala nukuttaa, vaikka on sitakin yritetty lomalla. Pitaisi kai lahtea viikonlopuksi pois, tiedan etta poika parjaisi vallan hyvin vaikka vahan itkisikin!Mutta taytyy yrittaa olla sitkea kun alotan vierotuksen. Imetys on vaan viela niin tarkea pikkuselle etten viela raski sita kokonaan poiskaan vieda kun siita tulee toiselle niin hyva mieli :)

mutta silti yösyömisen lopetus oli helppoa. joku on myös kirjoitellut että imetyksestä pääsee helpommin irti jos äiti malttaa olla kolme vuorokautta " matkoilla" , ettei lapsi saa rintaa ollenkaan. mutta se on jo vähän liioittelua.

Kootut neuvot: 1. päätä lopetus 2. älä lipsu 3. pyydä apuvoimia, esim. isä hoitaa yöllä, äiti nukkuu sohvalla 4. aloita loman/viikonlopun alussa 5. varmista iltaruoalla ja puurolla että lapsesi tulee kylläiseksi 6. pidä/yritä pitää aina samat iltarutiinit 7. älä sorru edes sairasta lasta imettämään yöllä jos olet sen jo lopettanut 8. tarjoa vettä 9. jos lapsi ei viikonkaan jälkeen rauhoitu, mieti imettämisen lopettamista kokonaan 10. vaikka kuinka yrittäisit, silti tulee huonoja öitä ja lapsesi voi vielä valvottaa sinua, jopa 18 vuoden päästäkin. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin se unohtui, että myös tuosta rinnalle nukahtamisesta pitäisi yli vuoden ikäisellä päästä eroon, koska hampaat pitäisi pestä ennen nukkumaan menoa.Mietin itsekin muutama kuukausi sitten, että miten tuosta " unipullosta" pääsee eroon ja saa hampaat pestyä viimeiseksi. Meillä tehdään nykyään niin, että iltapuuron jälkeen annan pullon, jota poika juo potalla istuessaan ja yöpuvun laiton ajan, sitten hampaiden pesu ja nukkumaan. Täytyy tuosta iltapullosta luopua myös piakkoin, mutta ei se tunnu olevan enää pojalle niin tärkeäkään. Hänellä ikää nyt 1 v 7 kk.

että meillä ainakin yösyöttämisten lopettaminen on myös jaksamisesta kiinni. Tyttö (ensi viikolla 12 kk) vaatii tissiä 2-3 kertaa yössä, mutta jatkaa uniaan heti maitoa saatuaan. Yösyöntien lopettaminen tietää valvomista, ja vaikka se on meilläkin lähiviikkoina edessä, niin jatkuvan väsymyksen alla tuntuu, että helpommalla pääsee kun vain antaa sitä tissiä ja saa sitten itsekin nukkua. Tietysti nukkuisin mieluummin kokonaisen yön ja ymmärrän hammaspointin, mutta vieroitus saattaa tosiaan vaatia hetkellisesti enemmän jaksamista kuin syöttäminen.Anlii

hampaille vaaraksi, kunhan hampaat pestään aamuin illoin. Rinnasta maito menee suoraan kitalakeen eikä näin osu hampaisiin. Voisi tietysti olla helpompaa lopettaa koko imetys, jos lapsi jatkaa itkua yöstä toiseen. ei isä sitten voi yöllä nukuttaa??? minulla ei ole sitä mahdollisuutta koskaan ole ollut ja hyvin silti pärjätty. mutta en kyllä olekaan töissä vaan hoitovapaalla.

Itse oli pakko todeta aikoinaan kun esikoinen oli (vain) 8kk ikäinen, söi hyvin päivällä siis ruokaa ja puuroa, että en enää jaksanut olla öisin tuttina hänelle sillä siihen tarkoitukseen minua " käytettiin" (tavallinen tutti ei hänelle maistunut).Kuopus oli taas " tuttinarkkari" noin 1.5v. ikäisenä oli niin, että olisi syönyt sitä päivät yöt läpeensä ja koko ajan piti tietää missä tutti on ja käytiin tsekkaamassa että se varmasti on tallella kuivauskaapissa ja samanlainen " vieroitushan" siitäkin tuli. Eli toisin sanoen totuttelu siihen, että sitä ei saa aina kun haluaa ja lopulta se loppuu kokonaan.Ja voi olla aika hankalaa selvitä siitä täysin itkuitta. Kiinnostaa kyllä jos jollakulla on näin onnistunut.

Eli on kylla valilla itketetty mutta ei ilmeisesti tarpeeksi sitkeasti (montako yota pitaa itkettaa, meilla ei riita 4-5 yota!) ja sitten voittaa vasymys kun itsekin saa nukuttua jos antaa periksi ja imettaa.Miten paha tuo yoimetys on taaperon hampaille?

itse lopetin juuri 2 viikkoa sitten tuon yösyöpöttelyn. poika 1v 5kk. en vaan enää jaksanut. vettä nokkikseen ja kiukuttelua pari yötä. nyt poika nukkuu koko yön heräämäti. illalla ja aamulla annan rintaa. yöllä kun herää kiukuttelemaan niin sanon että on yö ja nyt nukutaan ja tarjoan vesi-nokkamukia. ottaa yleensä pari imua ja käy uudelleen nukkumaan. vaikka meilläkin tosi omatahtoinen poika silti ei itkenyt kuin 5min aluksi kun ei saanutkaan rintaa. kun päätät lopettaa yö-tisseilyt pidä päätös. ettei lapsi turhaan itke ja sitten taas saa. eikä itkusta ole lapselle henkisesti haittaa ja parempi pari yötä itkien kuin joka-öinen herääminen monta kertaa. tsemppiä.

En voi kuin ihmetellä teitä, jotka vielä jaksatte tuon ikäisiä yöllä syöttää. Itse en kyllä mitenkään jaksaisi herätä enää öisin syöttämään, kun aamulla pitää herätä töihin. Toki jos jaksaa, niin mikä siinä -oma valinta. Jos ei jaksa, pitää ottaa kova linja ja kestää hieman huutoa ja huonoja öitä.Tuon ikäisillä alkaa yöllinen syöpöttely näkyä jo hampaissa ja joku jossain toisessa ketjussa kertoi, että ajan myötä myös painossa. Auttaako asiaan se, että pitää huolen lapsen " tankkauksesta" ilta-aikaan siis siitä että syö kunnon iltaruuan ja sen päälle vielä puuron juuri ennen nukkumaanmenoa vai onko siltikin yöllä nälkä? Meillä tuntuivat ainakin huono iltasyöminen ja yöpullo korreloivan keskenään.Meillä taidettiin lopullisesti päästä eroon yösyötöistä joskus 1 v 2 kk iässä, sitä ennen pullolle oli tarvetta ehkä kerran viikossa-kahdessa. Pullon antaminen oli helpoin tapa saada lapsi uudelleen nukahtamaan. Juuri kun oli päättänyt, että pullon anto loppuu ja valmistauduin huutoon, lapsi luopui pullosta ihan suosiolla ja tyytyi pelkkään tutin laittoon, jos sattui yöllä heräämään.Joku ketjussa kertoi nukkuvansa perhepedissä. En usko, että perhepedissä nukkuva pitkään imetetty lapsi ihan suosiolla luopuu yösyötöstä vaan kovaa huutoa on odotettavissa. Lääkkeeksi ehkä äidin siirtyminen nukkumaan joksikin aikaa muualle tai lapsen siirtäminen omaan sänkyyn.

Osittain johtuu hampaiden tulosta taas ja osittaan on mennyt flunssan piikkiin, nyt parantunut, mutta yöt eivät.Pitäisikö vaan koittaa jatkaa unikouluttamista, vaikka vähän huutoa tulisikin, siis viikkoja... Pitää kai kirjata ylös, mikä on tavoite, sen hyödyt ja tehdä sen mukaan, pää kylmänä.Meillä nukahtaa tavallaan rinnalle, ja uni tulee vain rinnalla tai nyt sen läheisyydessä. Tähän pisteeseen on päästy puolessa vuodessa, että on unikaveri ja tissi lähellä, mutta ei suussa, jos ei ole enää nälkä, eli selvästi jo syöminen ja nukahtaminen alkaa erottua, mutta silti ne on lähellä toisiaan. Silti meidän lapsi syö yöllä ja ihan nälkäänsä. Ikävä

kierre.Ja tietenkään meilläkään ei joka kitinään vastata heti, vasta jos yltyy itkemään kunnolla. Monta kertaa tuntuu heräävän yöllä (perhepeti) ja äitinä ja herkkäunisena herään myös, ja tuntuu että koko yö ols ollut imuttelua, vaikka todellisuudessa ehkä olen syöttäny vaan pari kertaa. Mutta kun olen ollut skarppina monta kertaa useammin, että joko nyt, ja jos tarve vaatii, silitellyt lasta tai nostanut ylös pystyyn (röyhyä) ja takas sänkyyn jos vaikka nukahtais ihan itsekseen uudestaan, usein nin tekeekin yöllä. Ja sitten vasta antanut maitoa jos ei ole muut keinot auttaneet, kanniskelemaan ja huudattamaan sen enempää en ole käynyt. Ehkä tämä on toimiva keino? Ehkä imetyksen lopetus kokonaan on toimivampi?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat