Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meidän lapsi 1.v9kk on aloittanut päivähoidossa kuukausi sitten. On sopeutunut ihan hyvin alkuvaikeuksien jälkeen. Lapsen hoitaja on ihan ok, olen kuullut tosin jo etukäteen että on herkkä soittamaan lapset kotiin niiden "sairastuttua". Nyt sitten eilen vein taas lapsen hoitoon, ihan terveen, kolme tuntia sen jälkeen hän soitti mieheni hakemaan lapsen kotiin, koska lapsella oli kuumetta kuulemma kainalosta mitattuna 37,2. Kuumetta oli alettu mitata koska räkä kuulemma valui koko ajan. Mies tuli lapsen kanssa kotiin, lapsi oli koko päivän täysin normaali, söi, leikki, nukkui jne. EI kuumetta. Minä tulin kotiin töistä iltapäivällä ja lapsella ei ollut kuumetta, oli täysin normaali, niistin hänen nenän kerran koko iltana! Mies oli niistänyt pari kertaa. Eli räkäkään ei valunut koko ajan.Mitä tehdä tällaisessa tapauksessa? Tänään lapsi oli poissa muista syistä, mutta huomenna pitäisi taas mennä hoitoon. Lapsi on meidän tulkintamme mukaan aivan terve, tosin sain tänäänkin niistää nenän ehkä 3 kertaa.Tapasimme tänään myös lääkärin ja sairaanhoitajan muissa merkeissä, lapsi heidänkin mielestään täysin terve, eivät huomanneet edes mitään nuhaa.Siis mitä minä teen kun näin tapahtuu uudestaan? Saako perhepäivähoitaja päättää mielivaltaisesti koska lapsi on terve ja koska sairas? Ymmärtäisin että jos lapsi oikeasti olisi sairas, mutta nyt tunnuttiin kyllä hakemalla haettavan jotain flunssaa. Eihän töistä voi olla pois sen takia että lapsi pitää niistää muutaman kerran päivässä!?!?!!!

Kommentit (5)

mielestäni jos yleisvointi on muuten ok niin voi olla hoidossa jos alle 37.5. kysy neuvolasta suositukset ja pyydä pph tekemmään samoin näin saatte selkeet ohjeet. kuvaamasi flunssa oli ehkä vielä sellainen että olis ainakin me saatu viedä hoitoon ihan ok. meille lisäksi neuvolassa sanottiinettä silläkään perusteella ei voi oikein lähettää kotiin tuollaisessa tilanteessa että muka tartuttaa muut, kosa flunssat tarttuu jo ennen oireilujakin.

En varmaan vaan kehtaisi alkaa mitata kuumetta paikan päällä Tuo hoitaja on sellainen että niin kauan kuin on hyvää pataa hänen kanssa niin ei ole ongelmia, mutta jos alkaa kettuilemaan niin saa takuulla vaikeuksia. Meidän lapsi on ollut toistaiseksi aika suosittu, mutta ehkäpä honeymoon on nyt ohi.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alle sen on vanhempien päätettävissä hakeeko vai ei. Voithan mitata ensi kerralla paikan päällä kuumeen, niin näet pitääkö hoitajan puheet paikkansa. Jos ei, tekisin valituksen. Vanhempien ei aina ole helppo olla pois töistä.

-päiväkodin hoitaja

Ymmärrän, että pph haluaa ehkäistä tartunnan leviämisen muihin (ja omaan perheeseensä). Päiväkodeissakin lähetetään lapsi hyvin herkästi kotiin mikäli vointi näyttää huonolta ja vaikka kuumetta ei tosiaan olisi tuon enempää. Mielestäni 37,5 on kainalosta mitattuna ihan kunnon kuume jo! Pepusta mitattuna tietysti ihan normaali. En jaksaisi uskoa, että pph nyt ihan tahallaan soittelisi hakemaan kesken päivää. Sinähän näet lastasi vain iltaisin etkä esim. ulkoillessa ollenkaan välttämättä. Kipeä lapsi on räkäinen siis monesti TOSI RÄKÄINEN ulkona, vaikka sisällä ei nenä vuotaisikaan. Keskustele toki hoitajan kanssa, mutta valitettavan usein törmäämme vanhempiin joiden mielestä lapsi on ok, vaikka hoitohenkilökunnan mielestä olisi kotikuntoinen :/t. päikyn täti

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat