Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä on 7 kg:n kone ja siitä huolimatta pyöritän pesulaa viikosta toiseen, tai siltä ainakin tuntuu. Joka päivä saisin pestä koneellisen, mutta pesen välillä kaksi päivässä niin on edes joskus vapaata siitäkin. Pyykkien lajittelu, tahranpoistoaineella käsittely tarvittaessa, ripustus pyykkinarulle ja sitten taas kuivina kaappeihin vievät aikaa joka päivä varmaan tunnin ainakin. Joskus kauemminkin, enkä edes silitä kuin jotain omia vaatteitani. Sitten luen täältä, että turha valittaa kotitöistä, nehän hoituvat kädenkäänteessä. Kaksi minuuttia menee pyykkikoneen täyttöön ja viisi ripustukseen tai jotain sinne päin. Laitan varmaan lasten vaatteita liiankin helposti pyykkiin, mutta muuten en keksi miten se meillä vaatii jatkuvaa työtä, kun toiset hoitavat homman kymmenessä minuutissa. Selittäkää joku.

Sivut

Kommentit (67)

meillä on lapset hoidossa. jos kotiin tullessa on pyykkipussi mukana heitän ne vaatteet pesuaineen kanssa vatiin likoamaan ja odottamaan pesua tai sitten koneeseen heti ja samalla koreista jotain muuta sopivaa. kone pyörimään ja sillä siisti.jos kotona tulee "tahra"pyykkiä mikä ei tod. näk lähde jos ei heti pese niin laitan vaatteen likoamaan tai sitten heti pesuun samalla tavalla.meillä on siis 2 aikuista sekä lapset 4.v ja 7.v

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mihin tahranpoisto ainetta tarvitsisi, mutta sitä käytetään tosi harvoin vaikka onkin 1v. poika. Käytän pesuaineena Arielia valkopyykille valkopyykin, värilliselle coloria ja puhtaaksi lähtee porkkana, mustikka ym. tahrat ilman tahranpoisto ainetta ja jokainen menee omaan pesulämpötilaansa koska vaatteita olemassa on niin paljon. T:edellinen jolla pyykin käsittelyyn meni maks 15min.Lainaus:

meillä lajitellaan valmiiksi kaikki omiin koriehin 60 astetta 40 astetta

tummapyykki ja valkoinen pyykki. lakanat pyyhkeet omaan.

lapsetki oppineet kun laitoin kuvat koreihin, helpottaa kummasti

1) Valkoiset tai hyvin vaaleat 60astetta

2) Mustat ja tummanväriset 40astetta

3) Kirjavat 40astettaOsassa vaatteita käsketään pesämään "hienopesussa" tai "käsinpesu"ohjelmalla, mutta mitään en ole vielä saanut tällä todella yksinkertaisella systeemilläni pilattua.Ja kuivausrumpu on tosiaan lapsiperheessä MAAILMAN PARAS kodinkone. Helpottaa pyykinpesurumbaa tosi paljon.

- 60 asteessa pestään vain lakanat ja pyyhkeet (joskus harvoin vaatteita, jos kone ei tule lakanoista täyteen)

- 40 asteessa kaikki vaatteet.Värejäkään en lajittele, muutakuin silloin, jos kovin värikäs tai tumma vaate on uusi, jolloin väriä saattaa lähteä. Ei niistä paljon käytetyistä värikkäistä vaatteista ole väriä meillä ikinä irronnut. Mutta jos joskus on paljon valkoista pyykkiä, niin pesen ne erikseen, mutta pääsääntöisesti kaikki samassa.Meidän 2-vuotiaskin on mukana pyykkien laitossa, täyttää innoissaan konetta ja ojentaa äidille märkiä pyykkejä narulle laitettavaksi.Kuivausrumpua ei siis meillä ole, pesukone on 6kg ja päivittäin pestään koneellinen, toisinaan kaksi.

laittaa mitään koreja oikein lisää. Kaksi häkkisysteemiä on ja tavallinen pyykkikori. Alakerrassa missä suihkut ja makuuhuoneet, on toinen pyykkikori. Lapset laittavat vaatteitaan välillä yläkerran ja välillä alakerran pyykkikoriin. Systeemi on hankala, mutta ilman remonttia tosi hankala muuttaakaan.apLainaus:

Heti ekana helpottaa, jos siirrät umpipyykkikorit koneen lähelle ja vaihdat ne sellaiseen malliin, johon näet sisälle. Muuten joudut tosiaan kumoamaan korin aina, kun haluat pyykkiä pestä. Eikä alakerrassa ole mitään paikkaa, mihin mahtuisi taitettava pyykkiteline? Yhteen telineeseen mahtuu yksi koneellinen pyykkiä, eikä vie hirveästi tilaa.

Lainaus:


MUTTA kylla siihen ripustamiseen menee joskus tosi paljon aikaa. Jos koneessa on 4 froteepyyhetta tai lakanat, niin menee ehka kaksi minuuttia, mutta jos siella on vaikka 12 paria sukkia, joille pitaa loytaa parit (joko nyt tai kuivana, joten aika kuluu tahan ennemmin tai myohemmin).
Tämä on pienenpieni vinkki, mutta minä hoidat sukat niin, että sitä mukaa, kun sukkia tulee esiin korista, laitan niitä korin laidalle. Ja kun kaveri ilmestyy, molemmat vierekkäin kuivumaan. Lopuksi samannäköisten tarkempi tutkiminen (mustat sukat)ja mahdolliset parittomat yhteen riviin ja kuivuttuaan parittomien laatikkoon. käyn laatikon läpi pairn viikon välein.Sukkapidikkeet voisivat olla hyvät.

Koneen käynnistykseen ei mene itsellänikään kuin muutama minuutti, mutta se jälkihomma. Alle 10min en saa koneellista ripustettua enkä edellisiä lajiteltua telineeltä pois. En silitä enkä mankeloi ja silti aikaa palaa aivan liikaa.

Pesen lähes kaiken samassa lämpötilassa, lajittelen vain värin mukaan enkä aina niin tarkkaan senkään, ja pyykit saattaa olla narulla niin kauan kuin ne päätyvät sieltä päälle ja uudestaan pyykkikoriin, käymättä kaapissa siinä välillä. En harrasta mitään erillistä tahranpoistoa: jos tulee jotain pahoja tahroja niin laitan vaan likoomaan ja sitten pyykkiin samantien. En usko tahranpoistoaineisiin, ne vie pyykeistä värit mutta tahrat säilyy.

Meillä mies pesee pyykit iltaisin ihan muiden touhujen lomassa.Kaksi koria,tummat ja vaaleat ja niistä aina toisen tyhjentää koneeseen. Sitten vaan kuivumaan vikkelästi ja kuivat saa kyllä viikattua kaappiin alle kymenessä minuutissa koko telineellisen... eikä ole mitään ruttuisia myttyjä silti.

Lakanoille ja pyyhkeille on erillinen kori koska ne pestään 60 asteessa, kaikki muu meillä menee 40 asteeseen sano ohjeet mitä tahansa.. ei ole vielä mikään mennyt pilalle, nykyvaatteiden elinkaari ei muutenkaan ole kauhea pitkä.

Välillä pyykkishow pysyy hyvin ajantasalla, mutta jos en pariin päivään ehdi/jaksa hoidella pyykkejä, kyllä karkaa homma käsistä! Etenkin puhtaan pyykin viikkaus ja kaappiin asti laittaminen tahtoo tökkiä. Saan kyllä aina pyykin koneeseen ja narulla/kuivausrumpuun, mutta tämä viimeinen työvaihe laiskottaa. Ja silitän vaatteet (esim. kauluspaidat) vasta, kun niille on käyttöä.Mies ei pese pyykkiä koskaan.

Ei koko lokerollista ole pakko kerralla laittaa.Lainaus:

sekaisin, kaikki 60-asteessa. Lapsia en ole yrittänyt edes opettaa. Eivät voi mielestäni tietää, missä lämpötilassa pestään. Eikä meillä ole kuin kaksi lokeroa. Itse pesen valkoiset, mustat ja värilliset erikseen. Useimmiten 40-asteessa, mutta joitain pitää pestä 30- ja joitain 60-asteessa. Lisääksi tulee hienopesu- tai käsinpesuohjelmalla pestävät. Ihmettelen miten pyykit voi lajitella vain neljään eri lokeroon?ap, jolla ilmeisesti liian monimutkaiset systeemitLainaus:

Mulla on pyykkikaapissa 4 lokeroa ja vaatteet on siis siellä jo valmiiksi lajiteltuna ja nurinpäin käännettynä. Sitten vaan katson mikä lokero on täysi ja siirrän sen koneeseen. Ripustaminen vie eniten aikaa, kymmenisen minuuttia. Sitten keräilen niitä kuivia sieltä pikkuhiljaa ohimennessäni pois. Lakanat, kestovaipat ja pyyhkeet ym. kuivaan kuivurissa.

Kysymys teille, jotka käytätte kuivausrumpua, mätättekö koneesta kaiken sinne? harvoin meillä koko koneellinen on sellaista, että voi kuivuriin laittaa (paitsi pyyhkeet, petivaatteet). Joten kyllä mielestäni siihenkin aikaa menee.Meillä lajittelu pyykkikoreissa 60 ja 40 astetta. Lisäksi yläkerran pyykkikori, josta päivittäin vien alakerran koreihin pyykkiä. Meillä pestään lähes kaikki värit erikseen, joten vajaitakin koneita tulee paljon. Helpottavat tekijät, jotka meillä käytössä: pyykit nurinpäin pyykkikoriin, sukissa pidikkeet (laitetaan jo siinä vaiheessa, kun sukat otetaan jalasta pois, ei tarvitse etsiä pareja), pyykkiä ei silitetä.Meillä pyykkikone pyörii päivittäin, pyykkiä kuivuu jossain nurkassa koko ajan ja matkalla kaappeihin olevia pinoja lojuu siellä täällä.

mutta mielestäni meillä pyykit hoituu aika helposti. Lapsia on 3 (kaikki alle esikouluikäisiä), kaikki juuri aloittaneet päivähoidon, 7 kg kone. Pesen vaatteita normaaliviikkona 3 koneellista: valkoiset, tummat ja punaiset. Sen lisäksi pyyhkeet kerran viikossa ja lakanat n. 2 vkon välein. Eli siis neljä-viisi koneellista per viikko, joista 1-2 on ei-silitettävää (=helppoa).Päiväkotiin ei lasta voi vähänkään likaisissa laittaa, joten vaatteet menee käytännössä aika helposti pesuun.Silitän kaikki vaatteet ja koneellisen silittämiseen ja kaappiin laittamiseen menee max. puoli tuntia.

Koneeseen laittaminen: 1-2 minuuttia

Koneen tyhjentäminen ja ripustelu: 3-5 minuuttia. Pahinta on lasten pikkupyykit, jotkut farkut heittää hetkessä kuivumaan. Ravistan nopeasti kaikki paitsi alusvaatteita tai sukkia.

Telineen tyhjentäminen (1 koneellinen) ja pyykkien lajittelu kaappiin: 3-7 minuuttia.Eipä tuo nyt kovin iso homma ole.... ja voihan sitä huikata miehelle, että "tyhjennätkö pyykkikoneen?"

H&M:n useimmat saa esim. pestä 60 asteessa, helposti oppii useimman muistamaan. T:1v:n äitiLainaus:

Kyllähän nuo siinä oppivat kuin aikuisetkin tarkistamaan vaatteen, ja pianhan ne jo muistaakin mikä menee minnekin. Jos ei tiedä niin kysyy, ja toki se joka koneen laittaa päälle katselee vielä sillä silmällä onko vaatteita väärin lajiteltuna.En tiedä olenko sitten jotenkin outo, mutta minä muistan kyllä meidän jokapäiväisistä vaatteista melkein kaikista niiden pesuohjeet ihan lappuun katsomatta.t. se kolmen lapsen äiti, 17 tjtn

Eniten aikaa mulla meni juuri siihen vaiheeseen, jossa märät vaatteet otetaan yksitellen ja oiotaan ripustettaviksi kuivumaan. Ja niiden kuivuttua ne jälleen otetaan yksi kerrallaan narulta pois ennen lajittelua kaappeihin.Mutta kyllä siihen pyykkishowhun edelleen menee aikaa... Ja sään ja aikataulun salliessa kuivaan edelleen mielelläni pyykin ulkona kuivurista huolimatta.Meillä on 5-henkinen perhe.

Kone pyörii puolestatoista kolmeen tuntiin ohjelmasta riippuen, jossain siinä välissä käyn viikkaamassa kuivat narulta pois ja kaappeihin ja sitten kun kone on pessyt, mies ripustaa kuivumaan. Nelihenkinen perhe ollaan. Ikinä en silitä. ;D

meillä lajitellaan valmiiksi kaikki omiin koriehin 60 astetta 40 astetta

tummapyykki ja valkoinen pyykki. lakanat pyyhkeet omaan.

lapsetki oppineet kun laitoin kuvat koreihin, helpottaa kummasti

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat