Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

eli onko muita joiden vauvoilla on kuiva iho tai ihottuma kohtia eikä silti tarkoita allergiaa...pojalla 3kk on tullut nyt käsiin ja jalkoihin hieman punoittavia karheita kohtia vaikka olen häntä aamuin illoin rasvannut.kylvetellään joka toinen päivä,ja nyt ajattelinkin harventaa kahteen kertaan viikossa.elikkä pointti on että voiko tälläiset pienet ihoreaktiot olla normaalia,ja kuinka pian olette niihin puuttuneet jos olette?(tais mennä aika sekavax mutta toivottavasti pointti meni perille,etten heti tahtoisi ajatella pahinta...)niin ja sitten vauvat jotka saavat d-vitamiinia,miten toimitte jos lähdette reissuun pitemmäksi aikaa,kun avattu tulee säilyttää jääkaapissa?vai ostatteko aina uuden?meillä edessä 16h matka ennen kuin pääsee jääkaappiin!-kiitos kaikille viitseliäille vastaajille-

Kommentit (3)

Hei

Meillä on myös kaikennäköistä ihottumaa (lääkärillä vahva epäilys maitoallergiasta, mutta sitä vasta selvitellään), mutta näihin kuiviin ja karheisiin ihottumiin meillä on toiminut parhaiten Ceridal Lipogel. On tosi paksua mutta tehokasta kun ei heti hankaannu pois.D-vitamiineistä Jekovittia ei tarvitse säilyttää jääkaapissa, hanki sitä reissua varten jos vauva sitä suostuu ottamaan (toisille aiheuttaa myös vatsanpuruja, mutta meillä toimii).Toivottavasti iho ei enempää ala oireilemaan. En tiedä minkä ikäinen vauvasi on mutta meillä oireet paheni 4 kk jälkeen, aluksi oli vain kuivahko iho.

t. Hanhikki ja tytär 5 kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Iho voi olla atooppinen, vaikka takana ei olisi allergioita. Itse kärsin talvisin kuivista punaisista läikistä ja välillä tulee ihan muunlaistakin ihottumaa. Ihon puhtaana pitäminen ja rasvaus auttavat. Joskus kuitenkin on parempi hoitaa iho miedolla kortisonilla kuntoon ja sitten jatkaa normaalia rasvausta, jolloin iho voi pysyä pitkäänkin hyvänä. Jos ihottuma on vähäistä ja rasvaus auttaa, niin seurailisin vauvaa muutoin. Onko mahavaivoja, yölevottomuutta, kutinaa tai esim. löysää kakkaa jne. Jos vauva voi muuten hyvin ja ainoa ongelma on vähäinen paikallinen ihottuma, niin en olisi huolissani. Jos kuitenkin joudut käyttämään säännöllisesti kortisonia, ihottuma pahenee tai tulee suunympäristöön, niin lääkärinkäynti on varmasti paikallaan. Ja lääkäriin kannattaa mennä yksityiselle erikoislääkärille, neuvolasta saat tuskin asiantuntevaa apua allergia-asioissa, siellä neuvotaan vaan rasvaamaan, vaikka lapsi kärsisi jo tosi pahasta ihottumasta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat