Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (16)

Sitten kun se huitelee useammissa sadoissa se alkaa olla paljon.

Tuo 40 kielii ihan pienestä tulehduksesta, voi olla ihan tavallinen flunssa.

Ei mitään syytä antibioottihoidolle vielä, virusinfektio voi nostaa hyvinkin crp:tä tuon verran. Seuraile tilannetta. Jos oireet pahenevat tai eivät mene ohi, kannattaa arvo kontrolloida. Mutta ei siis hätää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arvo voi olla nousussa joten kannattaa tsekkauttaa jonkun päivän sisällä uudestaan.

Virtsatieinfektiossa kävi näin että oli 45 tänään ja seuraavana päivänä yli sadan ja tulehdus oli ehtinyt munuaisiin.

CRP pompsahtaa pikku tulehduksestakin helposti yli sadan pienelläkin lapsella. Tosin, aina on tarpeen tutkia mistä johtuu ja hommata lääkkeet.

Oletan, että tulehdusarvo on CRP? Bakteeritulehdus on kyseessä, jos arvo yli 10 ja 40 on jo aika korkea... Jos kyseessä on lapsi, kannattaa ottaa vakavasti. Uskoisin, että antibiootit on jo päällä?

En usko, että tavllinen nuhakuume nostaa yli 40.

Itselläni pari vuotta sitten, tuli kovia kipuja posken seudulle ja se alkoi turpoamaan. No menin terveyskeskukseen crp oli alle 10 mutta turvotuksen takia kuitenkin lähettivät yliopistolliseen. siellä todettiin, eyttä ei tässä mitään kun crp:kin noin alhainen. Kipu jatkui ja paheni, menin työterveyteen, siellä lääkäri kysyi mitä yliopistollisessa sanottiin. Ja sen jälkeen totesi, että on samaa mieltä. Antoi labralähetteen varuilla jos kipu jatkuu. Kipu paheni, vedin särkylääkkeitä mikään ei auttanut en pystynyt edes liikkumaan vaikka oireilu oli posken/kaulan seuduilla. Ikinä en ole moista kipua tuntenut. Kipu alkoi heltiämään vähitellen ja menin kolmen päivänpäästä (oli perjantai) labraan verikokeisiin. Maananataina lääkäri soittaa, että missä olen tulehdusarvo on yli 200 tuolla arvolla kuuluisi olla sairaalassa suonensisäisessä lääkityksessä! Menin uudestaan labraan ja tulehdusarvot oli vieläkin yli 40 lääkäri kirjoitti kahden viikon sairasloman vaikken edes pyytänyt. AIheuttaja oli sylkirauhastulehdus. Mietin jälkeenpäin, että mitähän se pahimmillaan oli kun tuo 200 oli vielä ihan siedettävissä

näinhän voi käydä, että arvo on nousussa. Mutta silti ei joka kerta crp:n ollessa 40 kannata heti aloittaa antibioottia, tai saisimme kaikki popsia niitä varmaan kuukausittain. Sitten vaan helposti vaahdotaan että mulla oli crp koholla eikä aloitettu antibioottia, ja sitten tulikin se ja se tauti. Nää on kinkkisiä juttuja, siksi oireiden seuranta on tärkeää että kuuri voidaan aloittaa tarvittaessa.

Aisha

Ehdottomasti on otettava vakavasti! Perusflunssa ei nosta tuommoisiin lukemiin. Yhdessä vuorokaudessa voi noista arvoista tila huonontua, ja tuo jo kielii siitä, että vikaa on. Kyllä joillakin kolmenumeroisia lukuja on, mutta siinä vaiheessa yleensä kiikutetaan leikkaussaliin tai ainakin tiputetaan sellaiset lääkkeet suoneen, että oksat pois. Eikä siinä ihminen välttämättä itse edes tajua tilaansa. Joku vielä elvistelee, joku voi olla täysin sängyn pohjalla.

Vierailija

40 ei ole vielä hälyyttävä, mutta selvästi sen verran koholla että bakteeritulehduksen mahdollisuus on olemassa. Aika paljon riippuu tilanteesta, onko sinulla alkanut flunssa nyt, vai oletko sairastanut jo pidempään, tai ollut välissä parempivointinen?
Jos flunssa on menossa ohi, niin tuo voi kertoa jälkitaudista, jos se taas on nyt akuutisti päällä, niin viruskin voi nostaa serppiä tuon verran.
Viimeksi kun minulla oli arvo 40, niin löytyi poskiontelotulehdus, nimenomaan bakteerin aiheuttama.

Vink

Just olin meilahdessa 2kk. Crp korkeimmillaan n. 400. Kuumetta 40 astetta n. 5 viikkoa. Lopulta löysivät tulehtuneen paksusuolen ja siitä avoleikkauksella puolet pois. Nyt 5 viikkoa leikkauksesta. Crp 38. Kirurgi sanoi että on matala ja ilman kuumetta ei haittaa. Vasta 100 ja yli niin tehdään tutkimuksia. Tämä siis eilen.

Madde

Se, miten CRP:n nousuun suhtautuu, riippuu myös oletus- tai varmasta diagnoosista. Esim. erysipelas- eli ruusuinfektiossa CRP:n suhteellisen pienikin nousu edellyttää suonensisäisen antibioottihoidon aloittamisen ja tämän kesto on yleensä pitkä.

CRP ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi antibiootti aloitetaan. Antibiootti voidaan aloittaa pelkän kliinisen kuvan perusteella.

Tärkeintä on seurata CRP:n käyttäytymistä eli onko nousu- vai laskusuunnassa. Jos tarvetta antibiootin aloittamiselle ilmenee, pitää ottaa huomioon, että CRP nousee ns. "jälkijunassa", yleensä 3 päivää antibiootin aloittamisen jälkeen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat