Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

09.01.2007Kuva: Corbis RF.

Vieras dna houkuttaa naisia!!!Vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa ¿ myös geneettisesti. Miehen vetovoima on tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan niin vahvasti sidoksissa geeneihin, että dna-testi voisi jopa paljastaa, kuinka todennäköisesti nainen pettää kumppaniaan.Väitteen esittänyt psykologi Christine Garver-Apgar Uuden Meksikon yliopistosta etsi kollegoineen 48 heteroparin geeneistä yhteyttä näiden uskollisuuteen. Kunkin kokelasparin suhde oli kestänyt vähintään kaksi vuotta.Tarkkailun kohteena olivat immuunijärjestelmään osallistuvat MHC-geenit, joiden arvellaan kietoutuvan myös seksuaaliseen haluttavuuteen. Geenitestin lisäksi koehenkilöt vastasivat kysymyksiin, jotka koskivat seksiä ja uskollisuutta.Analyysi osoitti, että mitä yhtenevämmät parin MHC-geenit olivat, sitä vähemmän vetoa nainen tunsi mieheensä ja sitä todennäköisemmin hän lankesi vieraisiin, erityisesti hedelmällisimpinä päivinään. Sen sijaan naisilla, joiden MHC-geenit erosivat suuresti kumppanin vastaavista, syrjähypyt olivat erittäin harvinaisia.Garver-Apgarin mukaan samanlaisten MHC-geenien osuus ilmensi jopa suoraan naisen alttiutta pettämiseen: jos miehen ja naisen MHC-geeneistä oli puolet samoja, naisella oli myös 50% todennäköisyydellä liiton ulkopuolinen suhde.Miehen uskollisuuteen MHC-geeneistä ei löytynyt yhteyttä.Garver-Apgar uskoo, että erilaiset MHC-geenit vetoavat naisiin, jotta jälkeläisten immuunijärjestelmästä rakentuisi mahdollisimman vahva.Tutkimuksen julkaisi Psychological Science ja siitä raportoi New Scientist.

Kommentit (5)

vai että geeneissä! ja loput huonot piirteet perustellaan sit hormooneilla. Miehillä vastaavat asiat johtuu vain löysästä ja kieroutuneestä asenteesta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


eikö niin


Miehethän ovat jo vuosia vedonneet, että se on miehen luonto ja puhdasta biologiaa, että mies haluaa pettää. (=jakaa siementään)

Kun nainen käyttää e-pillereitä, hän tutkimusten mukaan valitsee genomiltaan samankaltaisen miehen tuoksun perusteella.Ilman hormoniehkäisyä nainen valitsee erilaisen miehen tuoksun perusteella.Pillereitä käyttävät siis päätyvät mahdollisesti myöhemmin pettämään, koska lääke sai heidät erehtymään sopivasta kumppanista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat