Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Vauvani joka on jo melkein 10kk herää todella usein öisin syömään..en imetä joten ravaaminen keittiöön ja takaisin alkaa uuvuuttaamaan..

onko se normaalia ja koska minkä ikäisinä lapset nukkuvat jo normaalisti?

vielä haluaisin kysyä miten voin hoitaa ihottumaa joka on vauvani poskella..en tiedä miten se on tullut joko syljestä,ärtyy koko ajan enemmän ja enemmän,miten hoidan sen pois?

Kommentit (7)

Jos ei heti yö syömisestä pääse eroon, niin helpota muulla tavoin yöllistä elämää.

Jos korviketta annat, niin laita korvike tetra, pullo ja sakset valmiiksi makkariin. Sit kun kutsu kuuluu, saksilla tetra auki ja maito pulloon ja ääntä kohti. Meillä ainakin puoli vuotias juo jo huoneen lämpöistä maitoa. Jos ei kaikki mene kerralla, samaa maitoa voi parisen tuntia antaa. Jos vielä koitetaan helpottaa, tue pullo nallella/rätillä juomis asentoon, ei tarvitse edes juottaa. Sit kun pullo tipuu/tyhjenee, hän monesti nukahtaa.

Koita toki tuttia aina ensin työntää, saataa tyytyä siihenkin.

Esikoisen (joka joi yöllä paljon ja usein) kanssa sitten myöhemmässä vaiheessa vaihdoimme maidon veteen. Sekin vähensi yö juopottelua.Viimein hänen heräilyyn auttoi 1,5.v iässä tehty kitarisa leikkaus. Oli niin isot kitarisat, että kuorsasi -> suu kuivui ja kaipasi juotavaa.Tarkista tietenkin, että saa päivällä riittävästi ruokaa, ettei oikea nälkä vaivaa yöllä.Tämä toinen tuntuu olevan kans yöllä äänessä monestikin, niinkuin vissiin suurin osa vauvoista/lapsista.Jaksamisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä myös 10kk tyttö heräilee rinnalle useamman kerran yössä. Nälästä ei ole kyse, huono tapa vain. Eli on ihan normaalia että vauva havahtuu hereille yöllä, ja sinun vauvasi on tottunut nukahtamaan uudelleen tuttipullon kanssa (minun rinnan avulla). Sitten kun sulla on voimia, niin jätä yösyötöt pois, voi vaatia muutaman yön huudattamista, mutta se yleensä palkitsee, kun yöt sujuvat paremmin.Meidän esikoinen alkoi nukkua yönsä, kun lopetettiin yöpalvelut eli lopetin imetyksen tytön ollessa 1v2kk.

Tuosta ihottumasta, eli me saatiin ihotautilääkäriltä resepti kortisonipohjaiseen rasvaan jota voi laittaa kasvojen alueelle. Saatiin ensin neuvolalääkäriltä resepti sibikort tms. mutta tämä ihotautilääkäri sanoi ettei sitä kasvojen alueelle pitäisi laittaa (jos menee suuhun tai limakalvoille niin ei kai hyväksi), eikä siis myöskään reseptivapaita hydrokortisoneja kasvoihin vauvalle. Joten kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Samalla olisi hyvä selvittää mistä ihottuma johtuu. Ettei nuo yöheräämiset liity siihen, eli voiko olla allergiaperäistä heräilyä ja ihottumaa. Tosin kyllä 10 kk iässäkin vielä monet heräilee paljon. Monetkaan vauvat eivät luovu vapaaehtoisesti yösyömisestä eli siitä pitäisi melkein vierottaa jos haluat siitä tavasta eroon.

Mun 9-kuinen herää joka yö kaks kertaa syömään ja viis-kuus kertaa kukkumaan... hoh hoijaa...Esikoinen oli 2 v 6 kk ennen kuin nukkui kokoanisen yön heräämättä kertaakaan... Että mikä on normaalia...? =)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat