Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vanhemmillani on omaisuutta. Äitini on vielä työelämässä, isäni eläkkeellä. Tätini (äidin siskot) ovat molemmat eronneet (katkerat erot molemmilla) ja viina maistuu vaikka toinen työssä käykin. Toisella isot lapset, toisen ainokainen vasta 8v.Koska vanhempani eivät ole persaukisia kuten tätini, heillä on ollut mahdollisuus rakentaa oma koti, mökki ja rempata kotia. Äiti hoiti vuosikaudet sairasta tätiään, siskokset muistivat ehkä jouluisin. Nyt kun isotätini kuoli, omat tätini ' hyökkäsivät' äitini kimppuun että tämä on muka vienyt isotädin omaisuutta ja niillä rahoilla on muka mökkiä laitettu ja taloa remontoitu. Isotätini oli erittäin hyväsydäminen ihminen. Muisti jokaikisen sukulaisen ja ex-naapurin syntymäpäivät, nimipäivät ym ja viimeisenä vuotenaan kun ei enää itse kyennyt, äitini laittoi pyynnöstään esim rahaa merkkipäivää viettävän tilille. Äitini oli siis huolehti kaikista isotädin asioista viimeiseen asti, oman työnsä ohella.Kiitokseksi on saanut omilta siskoiltaan haukut ahneudesta ja rahojen viemisestä. Välit ovat katkenneet, mutta edelleen noita haukkuja kuulee (muut sukulaiset kertovat mitä nuo kaksi kipeää ihmistä puhuvat). Siskonsa eivät laittaneet rikkaa ristiin isotädin hyväksi vaikka aikaa ja mahdollisuutta olisi ollut paremmin kuin äidilläni. Kuoleman jälkeen kyllä kaikki omaisuus olisi kelvannut, pyörivät kuin haaskat. testamentti oli selkeä, vaan mitä se auttaa kun heidän mukaansa tililtä on rahaa otettu! Miksei sitten näy tiliotteissa... Ja jos isotätini halusi rahaa jollekin antaa, äitini siis hoiti asian koska hänellä valtuudet olivat.Äitini kuitenkin hoiti omasta tahdostaan eikä isotäti muihin edes luottanut.Kyllä kateus on kamala tauti!! Äidilläni on takana raskas vuosi, kun paskaa sataa niskaan jatkuvasti. Ja vain siksi, että hoiti tätiään, joka oli hänelle aikoinaan kuin äiti...Kommentit (17)

niin kalliita sukkahousuja! Ja ihmetteli, kun mummon ruokalaskut olivat liian paljon. Ilmeisesti mummon olisi pitänyt olla kylmissään rikkinäisissä sukkahousuissa ja syödä kaurapuuroa. (Äitini oli omaishoitaja ja piti tarkan kirjanpidon, ettei olisi tullut sanomista, mutta tulipa kuitenkin. Säälittävää.)

Vierailija:

Lainaus:


Paremmin pärjäätte ilman heidän seuraansa.
Vielä kun saisi äidin kovettamaan mielensä ja tunteensa heitä ja koko asiaa kohtaan. On niin herkkä muutenkin, että ihan omaa sydäntä särkee katsella sen mielipahaa :(

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Isäni täti kuoli muutama vuosi sitten. Yksi hänen sisaristaan kävi häntä viimeiset 10 vuotta hoitamassa, muita sisaria ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. No, isän täti tietysti antoi siskolleen matkarahaa sitä varten, että tämä pääsi naapurikunnasta hänen luokseen muutaman kerran kuukaudessa siivoamaan ja hoitamaan asioita. Kun täti sitten kuoli, niin johan alkoi sisarusten välillä kädenvääntö tuosta matkarahasta. Ahneiden mielestä se olisi pitänyt vähentää tuon hoitamassa käyneen siskon perintöosuudesta.

Että silleen.

JOS nuo asiat olisi edes puoliksi totta, ymmärtäisin kaunan ja katkeruuden. Mutta kaikki syytökset ovat itse keksittyjä. Tekivät äidistäni mm tutkintapyynnön poliisille. Poliiseja ' hieman' nauratti koko asia, tutkimatta jäi koska mikään ei viitannut että syytöksissä olisi mitään perää. Että yritä nyt tuollaisten kanssa mitään selvittää...

Isäni ei halua heistä enää edes puhua. Oman siskoni kanssa ollaan myös katkaistu heihin välit, vaikka mieheni kanssa olemme tuon 8v:n kummeja. Ovat tuossa samalla loukanneet myös meitä (lista syytöksistä ym on pitkä).

ap

eräs lähisukulainen syyttää toista lähisukulaista isäni itsemurhasta. Me lapset emme syytä ketää, ja haluamme jatkaa eteenpäin. Välit ovat aika huonot, koska aina kun näemme tätä kyseistä sukulaista, alkaa toisen syytteleminen. En jaksa sellaista.

apps. onko kellään mitään ideaa, mitä nasevaa tuolla haaskakaksikolle voisi sanoa, jos vielä edelleen jauhavat noita perintöasioitä? Ja miksi eivät jauhaisi, jäi ne Yves Rocherinkin tuotteet heiltä saamatta! :D

Ei välittänyt isovanhemmistaan tuon taivaallista mutta odotappa vain kun pääsi suoraan vanhempien yli hyppäämään perinnön kimppuun. Olin aivan ällikällä lyöty, meillä kun on tapana suvussamme välittää toisistamme eikä euroista.Teimme valtavia töitä edesmenneiden isovanhempien talossa että saimme sen myyntikuntoon. Arvatkaapa kuka puuttui talkooporukasta mutta oli ensimmäisenä vaatimassa hirveästi rahaa talosta?

Ikävää äidillesi tuollainen. Toki hän itse tietää asioiden oikean laidan, mutta varmaan tuntuu kurjalta miettiä, mitä muu suku noiden siskojen puheiden takia hänestä ajattelee.Missä määrin äitisi on yrittänyt puhua järkeä siskoilleen? Vai ajatteleeko, ettei tuollaiseen törkeyteen kannata edes yrittää vastata?Ja kun tämä sitten kuoli, oli äitini sisko haaskalla. Asui toisessa maassa, eikä viitsinyt kertaakaan käydä katsomassa isotätiä. Kyllä sille kuoleman jälkeen korut ja kaikki kelpasi. Ja omien sanojensa mukaan hänelle olisi kuulunut isotädin omaisuudesta suurempi osa, koska oli lapsena isotädin " lemppari" . Kurjaahan se oli. Huvittavinta koko jutussa tosin oli se, että muutaman hassun korun lisäksi ei paljoakaan jaettavaa ollut. Sen vähän mitä oli, tätini olisi tahtonut kokonaan tai ainakin suurimmaksi osaksi itselleen.


Olin alaikäinen kun äitimme kuoli. Sisareni oli jo naimisissa ja vauva tulossa. Hän oli muuttanut kotoa jo 12v. aiemmin. Kun äitini kuoli halusi hän kaikesta mahdollisesta vähintään sen parhaan lakiosan. Hänellä oli jo koti ja tykötarpeet. Koti, joka jaettiin oli minun ainoa kotini ja minun ainot huonekalut ja kipot.Sitten kuoli tätimme, jota sisareni ei ollut halunnut nähdä enää vuosiin. Tätini oli tyhmä, hänen milestään, sisareni ei myöskään käynyt sairaalassa tätiä katsomassa, eikä " päässyt" hautajaisiin. Perintö olikin sitten tosi tärkeä ja kaikki tavara vanhoista paikatuista lapasista ja sukista lähtien.Meil on kaikilla omat heikkoutemme. Olen edelleen väleissä sisareni kanssa.Kohta kuolee toinen tätimme. Hänet sisareni on jo valmiiksi " putsannut" . Saas nähdä mikä hässäkkä testamentista ja irtokamasta tulee.

Kun tulivat haastamaan riitaa, ja väittelemään kuiteista, sanottiin, että siinä on kuitit yms. tutkikaa niitä niin paljonkuin haluatte piste. vetäkää oikeuteen, jos siltä tuntuu. muuten ei mitään kommentointia, ei tarttumista heidän provokaatiohinsa yms. vaan ainoastaan lakoninen huomautus lopuksi, siitä, että kaurapuuroako mummon olisi pitänyt syödä ja rikkinäisissä sukkahousuissa olla. voin vakuuttaa, että strategia kannatti. tosin se vaatii omalta pokalta melkoista pidättelyä, kun toiset ovat niin armottoman tampioita. mutta kannattaa!

Eihän kulut tuhansia euroja olleet, mutta isotäti halusi näin (oli täysissä järjissään toisesi viimeiseen päivään asti).

Nekin rahat olisi näköjään pitänyt haaskoille antaa... Toinen haaska (8v:n äiti) ei ole muistanut esim ollenkaan sitä, että isotäti maksoi hänelle uuden (no käytetyn, mutta hyvän) auton kun haaskan ex-mies vei erossa perheen auton. SILTI joka ikinen jäljelle jäänyt sentti olisi pitänyt jakaa tasapuolisesti eikä niin kuin isotäti itse tahtoi.

ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat