Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Missä mahtaa olla vika kun eskarilainen sadun jälkeen kysyttyihin kysymyksiin vastaa aina ettei muista? Tämähän ennakoi vaikeuksia oppimisessa koulussa. Miten voisi muistia tai luetun ymmärtämistä testata tai harjoittaa muuten kuin saduilla. Kertokaa kokemuksista ja onko muiden lapsilla ollut samaa ja miten olette toimineet?

Kommentit (3)

Meilla tytto (nyt 8)oli ihan samanlainen! Vastasi aina kysymyksiin en tieda tai muista. Tytto ilmeisesti luuli minun odottavan taytta analyysia sadusta. En kantaisi hirveasti huolta asiasta. Ainakin meilla koulu on sujunut ihan normaalisti ja viime vanhempain illassa opettaja kiitteli sita, miten hyvin tytto osaa erottaa tekstista paaasiat yksityiskohdista. Poika (5) seuraa selkeasti siskoaan. Mekaanisen lukemisen taito alkaa jo jonkun verran hallussa, mutta luetunymmartaminen on tuossa iassa viela heikkoa. Aivoilla on taysi tuo muuttaa kirjaimia sanoiksi :-)saattaa olla ihan muutakin, esim. että lasta ei vaan kiinnosta kertoa sinulle tai ei ole kunnolla kuunnellut satua... eli en kyllä vielä hirveästi huolestuisi. Myös eskarissa tehdään paljon tuollaisia luetun ymmärtämisharjoituksia, joten oletko kysellyt lastentarhanopettajalta miten pärjää eskarissa noissa tehtävissä?Ja jos tuntuu että hankaluuksia tosiaan on kuullun ymmärtämisessä, niin aloittakaa harjoittelemalla lyhyistä saduista. Lue lapselle vaikka joku tyyliin puppekirja. Laita kirja kiinni ja kysy että muistatko mihin puppe meni? minkä värinen pallo hänellä oli jne. Eli ei kannata aloittaa suoraan jostain vaikeasta sadusta...Osaako lapsi kertoa muuten esim. jostakin lastenohjelmasta tai elokuvasta että mitä siinä tapahtui jos kysyt häneltä? Onko muuten ongelmia puheen ymmärryksessä?Jos kaikki muu on kunnossa, niin enpä usko että mitään ongelmaa on, ehkä korkeintaan vähän huono muisti... =)Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eilen luettiin satuja ja kyllä hän muisti asioita mielestäni ihan hyvin . Sanoin ennen satua että kysyn sitten kysymyksiä. Osasi varautua ja kuunnella tarkasti. Jatkamme päivittäin satujen lukemista, eiköhän se siitä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat