Vierailija

Pikku tyyppi on ollut aina hitaampi liikkumaan opettelussa: oppi istumaan n. 7 kk iässä ja konttaamaan 10 kk iässä. Tällä hetkellä konttaa lujaa vauhtia paikasta toiseen, yrittää vähän seisoskella ja kävelee tukea vasten. Jonkin verran uskaltaa päästää irti ja ottaa muutaman askeleen syliä tai tukea kohti.Poika tuntuu vaan niin hirveän kankealta ja " pullealta" kävelemiseen. Kannattaako odottaa 1,5 vuoden neuvolalääkäriaikaa vai ottaa jo yhteyttä neuvolaan? Puhetta tulee ihan hurjana, aktiivisessa käytössä on n. 30 sanaa, joskus jopa yhdistellään lauseeksi.

Kommentit (7)

Haluaa varmasti vain olla varma asiasta, ennen kuin lähtee. :)Sitä paisti normaali kausi, jolloin lapset oppivat kävelemään, on 10kk-1,5v iässä, joten miksi turhaan vielä neuvolaan soittelemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä esikoinen oppi kävelemään 1v 4kk ja nuorempi 1v 4,5kk ikäisenä. Ja vauhtia on riittänyt...

Nyt neuvolassa varmaan neuvottaisiin odottamaan 1,5-vuotisneuvolaa.

lähti konttaamaan 13,5 kk, nousi jaloilleen 14kk ja nyt 15kk kävelee hissukseen tuettuna. Muista että lapset kehittyy eri aikaan ja kehitystä tapahtuu yhdessä yössä. Ja jos asia kovasti vaivaa niin soita neuvolaan ja pyydä lähete fyssarille. Kyllä se siitä!

Meillä poika kohta 1v 3kk eikä kävele. Oppi myös myöhään konttamaan, n. 10,5 kk iässä ja nyt konttaa hirmuista vauhtia, nousee seisomaan ilman tukea ja joskus, hyvin harvoin, ottaa kaksi horjuvaa askelta ja kaatuu. Kävelee kyllä paljon ottaen tukea, mutta konttaaminen on se liikkumismuodoista parhain. On kovin rauhallinen tapaus muutenkin, tarkkailee, juttelee kovasti, on utelias kaikesta, mutta ei selvästikään ole erityisen kiinnostunut kävelemisestä. Meillä poika on aika hoikka, joten pulleus ei ainkaan ole syynä. Tsemppiä vaan teillekin kävelyharjoituksiin! Kaitpa nää jonain päivänä lähtee liikenteeseen.


Naapurin lapsi sanoi sanoja jo reilun vuoden ikäisenä ja meidän vasta lähempänä kahta vuotta.Nyt ovat molemmat 2,5-vuotiaita ja ihan normaaleja molemmat. Puhua pälpättävät ja juoksevat minkä ehtivät.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat