Vierailija

Saisin asunnon velkatakuina, mutta entäs jos tekisin keittiöremontin sinne? Pitääkö se lain aolla erikseen vai voiko liittää asuntolainaan. Jos sijoitus asunnon hinta on esim. 70000 ja ottaisin 5000 e ylimääräistä miten se siinä tapauksessa menee?

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taloyhtiössä saattaa tulla muutaman vuoden sisällä remppoja joista ei nyt vielä tiedetä. Asuntoakin saattaa joutua kunnostamaan. Vuokramarkkinat saattavat muuttua myös siihen suuntaan että juuri sille asunnolle ei löydykään kysyntää ainakaan nykyvuokralla. Ja tietysti ne perinteiset eli korot nousevat ja asunnon arvo putoaa.Tarkemmin ajateltuna tuo ei hirveästi eroa siitä että ostaisi lainarahalla osakkeita (mielellään sellaisia firmoja jotka perinteisesti maksaa kunnon osinkoja) ja päättäisi pitää ne vaikka niiden arvolle tapahtuisi mitä. Tuottona siitä ottaisi ainoastaan osingot. Jos salkku on riittävästi hajautettu niin siitä tulee osinkoina varmasti tuottoa, vaikka se voikin jäädä vaatimattomaksi. Riittääkö tuotto lainanhoitoon, en tiedä, mutta sama riski on asuntosijoituksessa.

mutta sijoitusasunnon laina VOI olla eri ehdoilla kuin tavallinen laina.Se, kannattaako kiinteistöön sijoittaminen riippuu vähän myös siitä, mitä sijoitukseltaan haluaa. Jos haluaa nopeita tuottoja, ei kannata. Etenkään, jos sen haluaa myyntivoitoista (kaupunkikeskuksissa hinnat kyllä vousevat edelleen, tappioita ei ole odotettavissa, mutta tuotto voi jäädä vähäiseksi) sen sijaan jos halua VARMAA tuottoa ja olet valmis ottamaan sen vähän kerrallaan esim vuokratulona, se kannattaa kyllä, ja pääsee parempiinkin prosentteihin kuin keskiverto rahastosijoitus. Ja on taatusti varmempaa kuin osakesijoittaminen. Siinä on myös se puoli, joka toisille onetu ja toisille haitta, ettei tarvitse panostaa kurssien seuraamiseen: tuotto on varma eikä tarvi kuin kerran vuodessa vilkaista elinkustannusindeksiä vuokria korottaakseen.

Pankista voit tietty kysyä tuota asiaa. Yleensä kun kyseessä on perusparannus eli ei olla vaihtamassa muovimattoa toiseen vaan asunnon arvo samalla nousee, niin antavat kyllä yleensä asuntolainan sekaan sen.Mutta kakkosen kanssa olisin kyllä hivenen samaa mieltä. Jos rahaa tietty on nyt ylimääräistä pankkitilillä, niin voi sillä tietty asunnon ostaa, mutta jos rahaa ei olisi vähintään puolet asunnon hinnasta, niin jättäisin ostamatta. Näillä hinnoilla ja tulevilla korkokehityksillä sijoitusasunnon ostaminen velkarahalla ei minusta kuulosta kovin järkevältä.Mitä muuten tarkoittaa, että saisit asunnon velkatakuina?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat