Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ja onko väliä mitä ruisleipää? En pärjää ilman leipää. Montako kärsii syödä päivässä? En syö riisiä, perunaa, pastaa, vaaleita viljoja enkä sokeria. Mutta ruisleivästä en voi luopua.

Sivut

Kommentit (49)

niin, että jotkut tietyt ruoka-aineet ovat " kiellettyjä" ja toiset eivät?Kun aikaa kuluu niin se aloittelijakin alkaa hahmottamaan uutta asiaa syvemmin ja voi alkaa soveltamaan asiaa niin ettei kohta enää mikään ole täysin kiellettyä vaan niitä voi syödä tiettyjä määriä. Eikö?Ja miten luulet aloittelevien reagoivan kun heille tämä karppaus esitellään vittuuntuneen ärrikarpin sihahteluna että " mene ottamaan tyhmä selvää!!"Se toinen.

Ruisleivän syöminen on ihan oma asiasi. Riippuu siis siitä kuinka paljon haluat hiilareita syödä. Jos n. 100g per päivä, niin mukaan mahtunee sujuvasti parikin palaa ruisleipää (niidenkin hiilarimäärissä on eroja). Jos rajasi on 20g per päivä, niin voi mennä hiukan hankalaksi.Ylipäätään nämä " saanko syödä..." -jutut ovat ihan omia valintoja. Ei kukaan ole määräämässä mitä saa syödä ja mitä ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Margariini, 40%, keskiarvo: Transrasvoja 0,3g/100g

Margariini, Becel, 60%: Transrasvoja 0,5g/100g

Margariini, vähälakt., 60%: Transrasvoja 0,5g/100g

Margariini, 80%, keskiarvo: 0,5g/100g

Rypsiöljy: Transrasvoja 0g/100gVoi: Transrasvoja 2,0g/100gLähde: fineli

Syökäähän vaan karppaajat paaaaljon voita!

Kaikki kasvisÖLJYT (koska kaikki kasvisperäinen rasva on öljyä) ovat tietystä terveellisiä.KasviRASVA on vain ja ainoastaan kovetettua kasviöljyä = siis hapettunut ja osaksi muuttunut transseiksi.Margariini on kaupallinen nimike. Margariinit ovatkin ainoa kaupallinen tuote Suomessa, josta transsit on siivottu pois viimeisen 20 vuoden aikana. Kekseissä, ranskalaisissa, valmisruoissa, liemikuutioissa,lähes kaikissa jäätelöissä, sipseissä jne. niitä on hyvin runsaasti edelleen.Voin transrasva on ainaa vaaratonta, sillä se on luonnollista, ei metalleilla katalysoidun hapettumisen kautta syntynyttä.Käsittääkseni kaikki luonnolliset rasvat, niin eläin- kuin kasviperäiset ovat sekoituksia tyydyttyneistä, tyydyttymättömistä ja siltä väliltä. KTL niputtaa jostain syystä yhteen tyydyttyneet rasvat ja transsit. Olen myös lukenut, ettei oliiviöljyn ja porsaanrasvan rasvahappoprofiileissa ole oikeastaan mitään eroa.Botton line: transsit ovat keinotekoisia rasvoja, joiden syöminen ei ole terveellistä. KTL ei suosittele niitä, mutta samalla vähättelee niiden saantia vedoten keskiarvoihin. On kuitenkin olemassa suuri joukko ihmisiä, jotka saavat todella paljon transrasvaa ruokavliostaan (ks. yllä oleva lista). Ihmiset eivät ole tilastoarvoja.Ja ilkkujille: kyllä mä syönkin paljon voita, mutta myös paljon oliivi-, rypsi, camelina- ja kookosöljyä.

Syökää vaikka pieniä kiviä, se on kuitenkin ihan teidän ikioma asia. Tietoa tästä on netti pullollaan, JFGI.t. karppi jo viidettä vuotta

Vierailija:

Lainaus:


Syökää vaikka pieniä kiviä, se on kuitenkin ihan teidän ikioma asia. Tietoa tästä on netti pullollaan, JFGI.t. karppi jo viidettä vuotta
Vierailija:

Lainaus:


Onko ainoa oikea vastaus mene kirjastoon?
Esim. tässäkin karppaus. infoHyötynä on vielä sekin, että saa vastauksen kysymyksiin joita ei olisi edes älynnyt kysyä!

Jokainen joka lukee yhdenkin karppikirjan ymmärtää tämän. Ja tulisi itse sitten ärisemään, että " miksi kiellettiin syömästä ruisleipää?" Karppaus menee 99% varmuudella pieleen (tämä on to-del-la nähty monet kerrat), jos ei ota asiasta kunnolla selvää.Ja ihan tiedoksi: jaksoin pari vuotta vastailla karppisivujen aloittelijoiden puolella juuri näihin samoihin kysymyksiin ja ihan ilman ärinää. Lopulta kyllästyin siihen, kun juuri tämän aloituksen kaltaisten kysymysten tekijät kysyvät lopulta _ihan kaikkea_: mistään ei jaksettu ottaa itse selvää. Vakio oli tämä että " Haluan karpata mutten halua lukea mitään. Kerokaa mulle mitä mä teen." Just...Aikuinen ihminen ymmärtää kyllä, etteivät muut ole hänen tarhatätejään eikä muiden tarvitse pureskella kaikkea valmiiksi. Nettisivut on ja kirjoja tusinoittain.Vertaistuki on eri asia kuin se, että odotetaan muiden opastavan alkeetkin kädestä pitäen.

Kovetettu kasvirasva ON transrasvaa, voi haloo! Nimenomaan se hydrogenointi tuottaa ne transsit, eihän niitä muuten synny. (Ja joo joo, tiedetään että maidossa on luonnollisia transseja mutta sehän onkin ihan eri juttu).Tanska on jo kieltänyt niiden myynnin kokonaan, satutko lääkäri tietämään? Transsien ja sydän- ja verisuonitautien vahva korrelaatio on todettu jo 1950-luvulla.Kipin kapin sinne Harvardin ravitsemuslaitoksen sivuille lukemaan pari extractia, niin ei enäää tule hoettua noita suomen lääkiksissä opetettuja " faktoja" .

Asia riippuu ihan hiilarirajastasi ja miten haluat ne hiilarit käyttää. Ei mitään sen kummempaa.lainaus karppaus. infosta:

Lue yksi tai useampi karppikirja

Tämä ohje annetaan melkein aina ensimmäiseksi kaikille karppauksesta foorumilla kyselijöille, eikä karppaamista edes suositella aloitettavaksi ennenkuin on perehtynyt edes yhteen kirjaan kunnolla. Kattava ja tuore perusteos aiheesta on Varpu Tavin ja Ilkka Salmenkaidan Laihdu ilman nälkää hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla. Ketokarppaamista edustaa tietenkin Atkins. Suomalaisen Heikkilän ruokavalio on pitälti Atkinsin kaltainen. Esimerkkejä hyväkarppauksesta ovat Montignac ja Searsin Zone sekä South Beach Diet tiukemman aloitusvaiheensa jälkeen. Tutki sivuston kirjallisuuslistaa sekä foorumin kirjallisuuskeskustelua ja tee retki kirjastoon, ellet halua ostaa kirjoja omaksi.

Eihän kukaan oletakaan että olisi yksi ja ainut oikea vastaus. Jos joku kysyy, saako syödä ruisleipää...vastaus voisi alkaa esim. " asia ei ole niin yksinkertainen, koska..." Vai onko se jotenkin hienoo vastata tyyliin " vittuako kyselet tyhmä"21

jos ei viitsi vastata asiallisesti, miksi vastata ollenkaan. niin ja tiedoksi, en ole ap.21Vierailija:

Lainaus:


Paras kirja aloittaa on Tavi-Salmenkaita: Laihdu ilman nälkää juuri siksi, että se esittelee monta kymmentä erilaista karppaustapaa.Vastaus on, että kyllä semmoinen karppaustapa löytyy, jossa voi syödä ruisleipää. Ihan eri asia on se, että aika moni ruisleipäfanaatikko " yllättäen" voikin aivan mainiosti elää ilman sitä ruisleipää, kunhan vain kokeilevat.t. ärri
Mahtaa olla tragedia pikaruokaloille, jotka ovat paistaneet mm. ranskalaiset vuosikausia tuossa yltiöhalvassa ja supersäilyvässä rasvassa... Täällähän ne edelleen uitetaan siinä " ihanuudessa" .Chigago aikoo kieltää seuraavaksi, ihan mahtavaa.

Sopiva ravitsemus on niin monimuotoinen asia, että tuollaiset " saako syödä sitä ja tätä" -kysymyksiin on ihan mahdoton vastata. Ainoa, mitä kieltäisin ketään ehdottomasti syömästä ovat kasvirasvat, hormooniliha ja turhat lisäaineet.t. se ärrikarppi

Kun se ongelma on juuri ettei siihen ole yksiselitteistä vastausta. Kaikille ei sovi sama karppaustyyli; osa syö ruisleipää ja osa ei. Itse en esim. syö ollenkaan viljaa.Jo tuo kysymyksenasettelu kertoo ettei asiasta tiedetä edes alkeita. Miten voi alkaa tekemään jotain josta ei tiedä mitään??Karppaus on radikaali elämänmuutos jota ei tehdä av-palstan eikä muiden epämääräisten kuulopuheiden perusteella.Menkää kiinnostuneet nyt sinne karpit .infon pääsivulle ja lukekaa edes se rautalangasta väännetty tiivistelmä. Ei tartte missään " surffailla tuntikausia" - niinkuin minä tein aikoinaan kun ei ollut olemassakaan mitään selkeitä, suomenkielisiä karppisivuja.

Vierailija:

Lainaus:


Sopiva ravitsemus on niin monimuotoinen asia, että tuollaiset " saako syödä sitä ja tätä" -kysymyksiin on ihan mahdoton vastata. Ainoa, mitä kieltäisin ketään ehdottomasti syömästä ovat kasvirasvat, hormooniliha ja turhat lisäaineet.t. se ärrikarppi
Kai siinä ärsyyntyy, jos joutuu kerta toisensa jälkeen vastailemaan pitkästi samoihin kysymyksiin, vain siksi, että toiset eivät ole vaivautuneet hankkimaan itse tietoa omaa terveyttään koskevissa kysymyksissä.Ja se syy miksi en ole ainakaan vielä karppi, on juuri se, että tämänhetkisessä elämäntilanteessa en ehdi syventyä kirjoihin ja etsiä tarpeeksi tietoa, että osaisin varmasti muodostaa ruokavalioni oikealla tavalla. Minulle on itsestään selvää, että jos teen jonkun radikaalin muutoksen elämäntavoissani, esim. jos rupeaisin vaikka kasvissyöjäksi, hankin kunnolla tietoa ensin.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat