Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tauteja tulee ja menee mutta lekuria ei ole tarvittu. Ihmetyttää mitä muut siellä ravaa jatkuvasti? vai onko he heitä jotka lähtee aina päivän kuumeen takia vai onko meillä harvinaisen " terveet" lapset? Saamme vain tauteja jotka eivät tarvitse lääkärin tarkastusta ;)

Kommentit (9)

vanhin 10v. ja käynyt lääkärissä 3 kertaa elämänsä aikana ja viime kerrasta 4-5 vuotta(tietty hammaslääkärissä ja neuvolatarkastuksissa on käynyt)

keskim. 8v. käynyt lääkärillä 4 kertaa ja aikaa näistä käynneistä on useampi vuosi

nuorin 2v. käynyt kerran lääkärillä viime syksynämielestäni aika vähän on tarvinnut käydä, aika vähän sairastelevat *koputtaa puuta*

Ja muutakin lääkärin hoitoa vaativaa on ollut.Kai se on kiinni kahdesta asiasta: tuurista ja siitä, miten tarkasti vanhemmat joka kolotukseen ja tautiin suhtautuvat. Vähemmälläkin stressillä kait pärjää - tai sitten ei. Minusta on parempi käydä jokunen kerta turhaan kuin jättää käymättä se yksikin kerta, kun lapsi olisi oikeasti tarvinnut ammattiapua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapset 3v ja 1v, ja jos heillä on kuumetta, käyn yleensä lääkärissä. Ai miksikö? No siksi, että haluan varmistua siitä, ettei ole korvatulehdus. Kuopuksella on ollut kolme kertaa kuumetta: ekan kerran 2 kk iässä, ja alle 3 kk ikäisen vauvan kuumehan vaatii aina lääkärikäynnin (hänellä sitten todettiin tulehdus, joka vaati 4 vrk sairaalahoidon), ja toisella kuumekerralla oli korvatulehdus joka vaati 2 antibioottikuuria ennen kun parani.Esikoinen on ollut kuumeessa ehkä 10 kertaa elämässään, niistä 7 kertaa kuumeen aiheuttaja on ollut korvatulehdus.Kumpikaan lapsista ei vastoin yleisiä luuloja itke tai muuten valita korvakipua, kun heillä on tulehdus. Eivät koskettele korviaan, ei ole vaikeuksia syömisen tai nukkumisen kanssa, ainoa oire on vaan kuume. Siksi vien joka kerta lääkäriin jos on kuumetta, ettei pääse sitten kehittymään liimakorvaa tms hoitamattomien korvatulehdusten seurauksena.Pikku nuhat ja tavalliset oksutaudit sairastetaan ihan vaan kotosalla, paitsi jos ne pitkittyvät kovin. Syksyllä esikoisella oli pientä nuhaa ja yskää 7 viikon ajan, silloin vein lääkäriin, vaikka lapsi ei vaikuttanutkaan millään lailla sairaalta, nenä vaan vuosi ja yski öisin. Todettiin astma.

Siihen asti oli terve kuin pukki, ei edes nuhaa, flunssaa tms. Toki normaalit neuvolalääkärit ja rokotetutkimuksen lääkärintarkastukset oltiin käyty. Sen jälkeen onkin sitten ollut ties mitä flunssaa ja korvatulehdusta.

T:4

Jos nyt luut murtuu tai sitä epäillään, niin sitten mennään. Pari kertaa on lapsilla ollut solisluun murtumia. Korvakitinöistä en mene ainakaan ensimmäisenä päivänä, mutta jos se jatkuu, niin sitten ehkä. Flunssasta en koskaan käytä lääkärissä, mutta jos lapsi on veltto, niin sitten kyllä. Nuorin oli 4-vuotias, kun ekaa kertaa kävi lääkärissä, ja pian mennään jatkotutkimuksiin polille.

laskenut neuvolakäyntejä lääkärikäynneiksi. En myöskään rokotuksia, ollaanhan me niissäkin käyty.

Kuitenkaan omatoimisesti ei olla menty lääkäriin minkään lapsen vaivan takia.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat