Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Eli ongelma on tämä: Vauva, ikää vähän vajaa 5 kuukautta, on alkanut yhä useammin heräillä " juttelemaan" yöllä. Usein aamuyöstä, mutta joskus jo puolenyön aikaan. Tuti/asennonvaihto ei auta, imetys ei rauhoita, vaan tarina jatkuu imetyksen loputtua. Saattaa jokellella reilun pari tuntiakin itsekseen. Olemme yrittäneet olla reagoimatta, juttelemaan emme ole alkaneet. Yö on yö. Mitään virikkeitä (leluja tms.) ei ole näkyvissä. Onko tämä nyt vain kehitykseen kuuluva vaihe? Onko muilla samanlaisia kokemuksia? Jos, oliko teillä käytössä jotain kikka kolmosta mikä auttoi/auttaa?

Kommentit (11)

Laitan tähän lainauksen HUS:n sivuilta

" Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana vauvan vuorokausi rytmittyy eri vireystilojen mukaan hyvin paljon ympäristöstä riippuvaisella tavalla. Täten vuorokauden jakautuminen yöhön ja päivään on vauvan omaksuttavissa ehdollistuvan oppimisen kautta, kun hänen vanhempiensa toiminta heijastuu vauvaan ja hänen aktiviteettitasoonsa.

Lapsen hyvälle unelle luodaan pohja houkuttamalla häntä päiväaikaan aktiivisesti vuorovaikutukseen ja pitämällä hänen stimulaatiotasonsa korkealla, jopa hänen kapasiteettinsa ylärajoilla sekä pitämällä yöaikainen stimulaatio hyvin niukkana. "En siis lähtisi jutteluun mukaan, vaan antaisin vauvan höpötellä itsekseen. Näin vahvistetaan sitä, että yö on yö, kun tuo noille vauvoille ei ole itsestään selvää, vaan ympäristö voi siihen vaikuttaa.

Meillä on periaatteena, että yöllä ei leikitä eikä jutella, aikuiset siis. Jostain syystä aamuyöstä saattaa joskus vauva kuitenkin olla virkeä ja höpöttää ja päristellä. Pahimmillaan tätä on jatkunut yli 3h, mutta sängystä ei silti pääse mihinkään, jos menee itkuksi niin sitten rauhoitellaan tassutellen. Älä opeta vauvaasi siihen, että yöllä viihdytetään, jos ikää on jo 5kk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...Meillä myös esikoinen, ja oletan, ettei sylin/aktiviteetin puutteesta päiväsaikaan ole kyse, mutta hyvä huomio silti. Jospa tämä on tosiaan jokin kehitysvaihe ja ohimenevää. Ei silti, niinkuin joku aiemmassa viestissä sanoikin, onhan se aika suloisen kuuloista. Välillä sitä repeää miehen kanssa nauramaan aamuyön tunteina, välillä sitten taas on huumori koetuksella, jos väsymys on kova. Itse kun valitettavasti kuulun siihen joukkoon, joka korvatulpista huolimatta kuulee pienimmänkin kahahduksen/inahduksen pinniksestä..Huoh. (Ennen sai ympäriltä vaikka talon tyhjentää nukkuessani, eli niitä aikoja kaipailen..) Mutta aikansa kutakin ja nautin kyllä tästä vauva-arjesta kovasti. Lähinnä jäin miettimään, pitäisikö noihin yöjutteluihin reagoida jotenkin, vai antaa höpötellä omiaan kunnes nukahtaa???


Muuta toivoa ei ole kuin, että 2v isoveljensä EI juttele öisin yhtään mitään vaan nukkuu tukkina......Meillä tämä on kyllä hieman ongelma kun meidän leijonatyttö karjahtelee suorastaan ja viuhtoo ja vauhtoo ihan hillittömästi......Kyllä siihen herää sit jo kaikki klo 05.30 viimeistään ;)

täällä siis myös yksi kappale yökukkujia. vähän se on kyllä jo mennyt ohi, mutta jossain vaiheessa tytskä saattoi jutuskella vaikka kuinka kauan itsekseen keskellä pimeintä yötä. eikä meilläkään päiväaikaisesta aktiviteetista pulaa ole, sylitellään ja jutellaan ja laulellaan jne.se varmaan menee ohi aikanaan... aika sulosen kuulosta se kyllä on. =)

Jos se vauva teillä pinniksessä hyväntuulisena itsekseen juttelee, niin voihan sitä itse silloin omassa sängyssään -yrittää- nukkua. Toisaalta, jos vauvan kanssa käy sitten vähän riekkumassa, niin ehkä nukahtaa nopeammin takaisin?Meillä tosiaan nukkuu vieressämme, niin alkaa siinä sitten virnistellä ja naureskella mutta ei kuitenkaan kovin kauaa jaksa olla virkeänä vaan uni tulee pian silmään.


Meillä poika 5kk ja on viimeiset kaksi viikkoa ollut kanssa pätkän öisin hereillä ja hohotellut itsekseen. Meillä kun on vain yksi lapsi, niin en usko että olisi päivän aikana jutustelut jääneet vähälle ja siitä syystä öiset kukkuilut. Luulisin itse sen kuuluvan ehkä ikäänkin. Toisaalta aloin just myös antamaan sosetta illallakin, kun muuten on vasta maisteltu lounaaksi. Tuntuisi tepsivän osaltaan noihin valvomisiin. Nimittäin vastaavaa ei ole kahtena edellisenä yönä ollut, vaikka onkin heräillyt. On nukahtanut uudelleen. Eipä mulla muuta :) Jaksamista!! Toivottavasti on joka tapauksessa ohimenevää teilläkin!!Anny

Viime yönä löytyi sitten uusi ääni ja sitä pitikin sitten treenata urakalla =) Ja nyt sitten alkoi myöskin se mahalleen kääntymisenkin harjoittelu. Mahdoton ähellys ja puhellus vaan kuului pärräysten ym.lisäksi. Eli eli...alkaa tämä mamma muistuttaa lähinnä pandaa mustine silmänympäryksineen. Ei silti..enpä voinut viimeyönäkään hymyilemättä touhuja seurata.Toisaalta tämä vahvistaa nyt käsitystä kehitykseen kuuluvana juttuna. Eli niin paljon uutta tulee, että häiritsevät sitten nukkumista. Toivottavasti on ohimenevää. Muuten kun pikkuinen on ollut vallan hyvä nukkuja. Tuosta reagoinnista kyselin silloin eilen..ja samoilla linjoilla tuntuu vastanneet kanssani olevan. Jotenkin sitä vain kaipasi vahvistusta ajatuksilleen. Kiitos vastanneille!Nauti myös siitä, jos " herää puolen yön aikaan.." jotkut kun vasta nukahtavat siinä tienoilla. Meillä tyttö kohta 5kk vanha ja viime viikkoina on alkanut tilanne edistyä sitten, että rupeaa uni tulemaan silmään jo jopa klo 20 mutta tänäänkin se tarkoitti vartin torkkuja ja usein sellainen aktiivivaihe on tuossa klo 22-00 aikoihin. Tyttö nukkuu vieressämme ja pakkohan siinä on hänen kanssaan vähän jutustella ja riekkua, kun muuten hän parkuisi onnettomana (tylsistyneenä) selällään sängyllä.Ja ihan sama mitä aktiviteettia ja riekkumista olisi päivän mittaan. Omalla kohdallamme veikkaan myös, että tyttö on nyt innostunut uusista jutuista kuten liikkumisesta ja se osaltaan vaikuttanee siihen, ettei uni maistu niin paljoa. Eiköhän se aikanaan mene toisin päin :)

5,5-kuinen höpöttäjä. Yks yö revettiin ihan totaalisesti miehen kans, kun yht´äkkiä alkoi armoton pärinä kuulua sängystä ja räkä vaan lensi pinniksen laidan yli.Onneks ei haittaa mun unta, sammun kun saunalyhty imetyksen jälkeen... Kuuluu varmaan ikään, toivottavasti!!!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat