Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vauva on nyt 7viikkoinen ja ennen joulua kun aloin antamaan ruuaksi ainoastaan tuttelia alkoi kova pulauttelu ja ihottuma. Tuota ennen vauva sai rintamaitoa pullosta ja joinain päivinä vähän tuttelia. Ennen joulua rintamaito loppui ja ruokana on nyt vain tutteli. Joulun aikaan aina kun vauva pulautti tuli siihen kohtaan punoittava läikkä johon nousi näppylöitä. Välillä näpyt oli punoittavia, mutta nyt kasvoissa on näpyt vähän painuneet pois ja iho on todella kuiva, röpelöinen ja välillä punoittava. Kaulassa on vielä näppyjä. Pulautuksia tulee todella paljon ja ne on runsaita.

Viikko sitten neuvolassa sijaislääkäri sanoi, että pulauttelu ja ihottuma ovat ihan normaalia, mutta silti mietityttää (koska lääkäri sanoi myös, että vauvoilla on ihan normaalia jos on nuhaa ja yskää, ja misnusta se ei ole normaalia). Mistähän tämä johtuu. Voisiko kyseessä olla maitoallergia. Oireet kun alkoi sen jälkeen kun vauva alkoi syömään paljon tuttelia.

Kommentit (10)

Meilläkin maito aiheutti pulauttelua ja ihottumaa kasvoihin. Maitoallergiadiagnoosi on joulukuussa saatu. Nyt kokeilussa Almiron-maito, joka on pilkottu lehmänmaito. Siitä on nyt alkanut vähitellen tulla noita samoja oireita. Lääkäriin taas ja altistukseen.

Meidän esikoinen pulautteli myös paljon, mutta kun vaihdoin tuttelin nan-maitoon se loppui lähes kokonaan. Olen kuullut muitakin joille tutteli ei jostain syystä sovi.Pulauttelua voi vähentää myös jos antaa maitoa pienemmissä erissä ja välissä röyhtäyttää vauvan kunnolla. Tuteissa on usein niin suuri reikä että maito tulee liian nopeasti ja vauva joutuu syömään hotkimalla.Meidän toisella lapsella oli maitoallergia ja posket olivat myös ihottumaiset. (Paino nousi kyllä ihan normaalisti) Jos sinulla on mahdollisuus käyttää lastasi yksityisellä puolella allergioihin erikoistuneella lastenlääkärillä niin suosittelen. Sitä kautta saat vauvan tarpeellisiin tutkimuksiin nopeasti. Meillä ainakin tk:n kautta koko rumbassa meni useita kuukausia ennenkuin alettiin saada korvausta soijamaidosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosittelen käyntiä allergialääkärin luona. Tavalliset neuvola/terveyskeskuslääkärit eivät ota todesta allergioita, eivätkä niistä oikein mitään tiedäkään.

alkoi maitoallergia oireilla juuri pulauttelulla ja ihottumana. Sit kun maha ei kestänyt maitoa niin alkoivat myös vatsakivut, kakka oli vihertävää. Neuvolassa ei todelllakaan otettu kantaa, ja rupesin vaatimaan että tämä asia selvitetään ja niinhän se sit todettiin maitoallergiaksi.

Voiko th laittaa lähettee allergiatesteihin vai tarvitaanko siihen lääkärin lähete? Th on meillä mukava ja voisi ehkä helpostikin laittaa testeihin jos pyydän, mutta omaa lääkäriä meillä tällä hetkellä ei ole ja sijaiset eivät ota oikein kantaa mihinkään vaan kaikki on " normaalia" .

ap

Siis lääkärin puheesta (se on ihan normaalia) sai sen käsityksen, että jokaisella pienellä vauvalla on sellainen yskä, että tuntuu, että vauva tukehtuu yskiessään ja lopuksi oksentaa. Ja jokainen vauva on niin tukkoinen, että ei saa nukuttua muuta kuin sängynpääty kohotettuna ja ei saa syötyä kun nenä on niin tukkoinen.Niin eihän siinä mitään epänormaalia olekaan jos vauvalla on flunssa, mutta ei se lapsi ihan kunnossakaan sillon ole.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat