Seuraa 

Olen tässä mietiskellyt, että josko jättäisin vaunut kaupan hyllylle ja yrittäisin liinailla tulevan esikon kanssa, mutta, mutta...Tietenkin muutamia mutkia matkassa!Eli hyvät kanssa sisaret auttakaas naista mäessä. =)Eli tän hetkisen mietiskelyn tuloksena:Esim. Liinailu:

+Kaupassa käynti yksin vauvan kanssa kenties helpompaa, kun vauva on liinassa, on kaksi kättä vapaana keräämään/pakkaamaan ostoksia.

+Ostoskeskuksissa kauppojen käytävät eivät ole leveydellä pilattu, ja vaunujen kanssa liikkuminen hankalaa.

+ Vauvalla " turvattu fiilis" , ulkopuoliset/tuntemattomat ei pääse niin helposti tunkemaan vauvan iholle.

+ Koiran kanssa lenkkeily samaan aikaan helpompaa, ainakin talvisin, kun kävelyteiden kunnossapito on toooooosiiiii huonolla tolalla. Hiekkaa kyllä löytyy, mutta lumet ovat usein jäätyneet järkyttäviksi barrikaadeiksi, että ehkä " maastoauton" veroisilla vaunuilla niistä yli pääsisi, ehkä..

+ Ei vie tilaa autossa eikä muutenkaan ahtaassa asunnossa.

Vaunuilu:+ Saa näppärästi roudattua kaiken hoitolaukusta lähtien vaunuissa, jopa suurenkin tavaramäärän, mikäli tarve vaatii.

+ vauvan voi jättää lenkkeilyn päätteeksi nukkumaan ulos vaunuihin, ilman ylimääräisiä kommervenkkejä.

+ Sateella helpommin suojattu

+ Ei vaadi käyttöohjeita lapsenvahdille

+ Mieskin todennäköisesti ennemmin vaunuilee, kuin liinailee...Eli onko " järkevin" kompromissi, koittaa liinailua ja katsoa onnistuuko solmut ja sidonnat, sekä ostaa rinnalle käytetyt/halvat vaunut?

Kun voihan olla, että mun ylevä kiinnostukseni laskee kuin lehmän häntä, jos en opikaan solmuja tekemään, taikka tuntuu, että se vie jotenkin aikaa liikaa/on hankalaa.Siis mitä tekisin? Onhan tässä aikaa toki pohdiskella vielä sellainen n.7kk... kertokaas kokemuksia puolesta ja vastaan!Terkuin Helga & Marakatti rv 9+4Kommentit (12)

Lisääkin saa tulla.... Tästä saakin sellaisen kuvan että, että on molemmat käytössä ja molemmissa on hyvät puolensa.

Enni-m: Juu sama tyyppi täällä joo. =)Niin ja tietenkin järki käteen liiinaillessa! Jos on liukasta, ei vauvaa roudata liinassa.. Lähinnä ajattelin liinailua koiran kanssa metsässä kävellessä, sinne kun ei vaunuilla pääse.Ja olis tyhmää tavallaan rankaista koiraa vauvalla, että sen takia ei pääse enää metsään juoksemaan irti.

Koira on iso, mutta tottelee ja osaa kävellä siivosti...Ei välttämättä vierellä, mutta siinä hollilla hallittavissa. kaikenlisäksi tuo karvakasa ei edes yritä ylimääräistä kontaktia muihin lajinsa edustajiin, vaikka kävelisivät vastakkain.Hih,ja siinäpä vasta näky jos äippä painelis kauppaan ja jättäis vaunut vauvoineen päivineen parkkiin pokkana...Psst.. ja se metsä missä koira jolkottelee vapaana, on ihan sallittua äksöniä.(Ihan varuiks vaan, ettei tuu siitä väärää käsitystä!)

mulla yhdistelmävaunut on olleet ihan eittämättä paras hankinta!vauvan kanssa vaunuilla olen täällä takahikiällä pystynyt hyvin liikkumaan kaikissa muissa kaupoissa, paitsi yhdessä halpahallissa, kun se oli vanhassa rakennuksessa kahdessa kerroksessa, eikä liukportaita/hissiä. mutta muissa kaupoissa ok.

kauppakori voi laittaa vaununkopan jälkopään päälle, kopan reunojen varaan, niin ei tarvi kannatella koko aikaa, tai jos on isommat ostokset, niin ota kauppakärry, ja jätä vaunut kaupan aulaan infon tms lähelle, missä ovat näkösällä, ettei kukaan kähvellä.

kätevä viedä ostoksetkin kotiin, kun ei tarvi kantaa.meillä on emmaljungan perusyhdistelmät, ja niissä tavalliset ilmakumipyörät. niillä on paineltu loskassa, kinoksissa ja jne, kun toi pyöräteiden auraus ei aina ole ollut samaan aikaan kuin mun menot.. =) ihan hyvin on kulkeneet. myös mukulakivi, hiekkatie ja " kärrypolku" missä kasvaa heinää renkaanurien välissä on kokeiltu, ja selvitetty ongelmitta.vauvan nukuttaminen vaunuissa on helppoa, hoitolaukku, mun käsilaukku jne kulkee ilman ohjelmaa mukana.

ja nyt esikon ollessa 2,5v, niin rattailla voi lähteä käymään asioilla huoletta, kun poika sitten simahtaa päiväunille rattaisiin, jos menot sattuu siihen aikaan.

poika myös tykkää istua rattaissa, kävelee välillä, ja huilaa taas tarvittaessa kyydissä istuen.toinen on tulossa, kuten varmaan tiedät, (jos olet sama helga kuin ex-haahuissa =) ), niin nyt on hommattu kaksosten emmaljungat sisarusrattaiksi. vauvalle on pehmeä koppa lisävarusteena. päästään kylille jatkossakin, vaikka mies olisi autolla töissä. =) ne toisetkin vaunut on edelleen käytössä, ja toimivat varmaankin päiväunivaunuina, ja käytössä muutoinkin aina, kun liikutaan vaan toisen muksun kans. ja tuplilla painellaan sitten molempien kanssa.

tilaahan ne vie.. meillä ei ole kätevällä saatavilla lämmintä varastoa, (tän rt:n lämpöinen varasto on rt:n toisessa päässä, ja aika ahdas tila muutenkin), niin olemme ratkaisseet tän säilytysongelman niin, että pienemmät kärryt on meidän makkarissa, ja isommat eteisen ja olohuoneen välissä olevassa leveähkössä läpikulku-tilassa, mutta siis keskellä huushollia ja näkösällä joka paikkaan.. =) lapsiperheessä, lasten tarpeet (tarvikkeet) edellä..ite en kyllä kovin isoa muksua jaksaisi kanniskella liinassa, puhumattakaan, että kauppareissulla kantaisin lasta ja ostoksia..

tai jos mukula rimpuilisi jonkun kiukkukohtauksen saaneena, pienikin muksu on aika voimakas, kun on kokovartalorimpuilua..suosittelen, että kärryt, ja liinakin, jos tarvitset sitä, mutta kärryt ainakin! =)-ennis- ja sintti rv33+6

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jotka olivat ihan turha ostos. Koppaosaan tyttö mahtui muutaman kuukauden mukavasti ja sen jälkeen nukkui ratsasosassa joka oli tilavampi. Ratsasosaa taas emme koskaan käyttäneet istumarattaina kun oli taas pienelle tytölle liian leveät ja epämukavat istua. Tosin tuosta on jo yli 6v. ja yhdistelmätkin nykyään paljon parempia. Kahdella seuraavalla on ollut siis kuomurattaat ja myös neljäs tulee käyttämään kuomareita. Lisänä on sitten kantoliina. Rattaisiin nukutan lapsen päiväunille kotona ja rattaat myös kauppareissuilla jotta saa ostokset kuljetettua mutta muutoin aika paljon liinaillaan. Meillä nuorin nyt 2v. ja aika harvoin enää rattaita tarvitaan. liina on mukana jos pieni väsähtää kesken kävelyn. Rattaissa poika nukkuu vain päiväunet. Jos on auto käytössä ja ei aio ulos nukuttaa päikkäreille niin pelkällä liinallakin pärjää vallan mainiosti. Se mikä sopii parhaiten selvinneet kokeilemalla sillä jokaisella on niin omat tarpeensa.

enkä kyllä olisi esikoisen kanssa ilman vaunuja kovin pitkälle pärjännyt. Kun on yksin liikkeessä niin vauvan saa aikakin hetkeksi " pois käsistä" kun on vaunut. Vaikka liinaillessa on kädet vapaana, silti se vauva joissain tilanteissa on vähän tiellä. Ja eipä tarvitse liukkaalla pelätä että kaatuu tai ainakaan että vauvaan sattuu kun on vaunuissa suojassa (tai tietenkin mitä vaan voi käydä, mutta periaatteessa). Talveksi tarvitsee sitten hankkia iso toppatakki tai liinailutakki, jotta vauva mahtuu mukaan. Ja vielä yksi tärkeä pointti (ei tietenkään läheskään kaikilla päde): minä en pystynyt kantamaan paljoa yli 4kk kun alkoi selkä olemaan niin kovilla. Ja jos vauva nukahti liinaan, ei siinä paljon muu auttanut kun vaan kantaa ainakaan jos ei ole vaunuja mukana/ollenkaan.Kantoliina on mitä mainion hankinta ja varmasti kovassa käytössä meilläkin kohta pikkukakkosen synnyttyä, mutta pelkästään sillä en kyllä pärjäisi.Tipy+ipana 1v3½kk+papuliini rv 36

mites se liinailu talvella ulkona, kun on liukasta.. ? mulla ei ole mitään käsitystä liinailusta, mutta mua hirvittäisi, että liukastun vauva liinassa.. vauvan päälle?entä se koiran ulkoilutus? onko pieni, ja hyvätapainen hurtta?meillä on iso piski (säkä 74cm) muuten ihan kiltti ja kunnollinen, mutta hihanssa saattaa nykäistä kovaakin.. ja vetää kyllä mut helposti kumoon, jos haluaa.

en uskaltaisi omaani ulkoiluttaa lapsi kantoliinassa/repussa..

että minä ja meidän perhe ilmeisesti on kait jotenkin " kärry-hurahtaneita" .. =)meillä kun on noiden emmaljungien duo-yhdistelmien, ja niiden tuplarattaiden lisäksi esikoisen graco-matkarattaat koko ajan auton paksissa, ja kilometrejä niilläkin on nielty reilusti, kun usein reissataan mun kotipaikalla 360km päässä, niin ei viitsi kuljettaa isoja rattaita mukana, kun paksiin ei sit muuta mahtuisi. ja niillä on kärrätty torit ja markkinat ja kaikki tapahtumat/retket, minne on ensin menty autolla, ja paikan päällä tarvittu kärryjä.

myös reissussa tuttu ja turvallinen päikkäripaikka.nyt kun tää toinen syntyy, niin keväällä hankitaan vielä 2-paikkaiset matkarattaat, ja vaihdetaan paksiin gracojen tilalle ne.. =)

herquleksen niitä tosi pieneen tilaan meneviä tuplamatkarattaita olen aatellut..

että sit meillä on neljät eri kärryt, eikä vielä yksiäkään hävitetä, kun tää toinen aikanaan käyttänee niitä 1-paikkaisia, kun tää esikko ei enää tarvi, ja sittenkään ei vielä myydä pois tuplia, kun ei tää lasten määrä ole vielä ihan varmasti sitten niissä kahdessa..-e- ja sintti rv34

Aina on ollut vaunut (hankkiiko kukaan Suomessa vauvaa ilman vaunuja..?) ja toisen lapsen kanssa myös kantoliina olemassa.Muistan esikoisesta, että ei todellakaan pikkuvauvana nukahtanut helposti vaunuihin ja inhosin huudattamista, joten kaikista hankalinta oli kantaa vauvaa sylissä, työntää tyhjiä vaunuja ja taluttaa koiraa kävelylenkiltä kotiin.. Oppi kyllä jossakin vaiheessa vaunuihinkin nukahtamaan, mutta helppoa se ei ollut. Hänen kanssaan oli vain Baby björn-reppu, jossa nyt ei kauaa jaksanutkaan kantaa.

Toisen lapsen kanssa ajattelin viisastuneeni ja hankin kantoliinan (joita lopulta kertyi kolme). Synnäriltä asti totuttelimme liinaan ja siinä hän viihtyi, vaunuja ei ollut käytössä lainkaan. Noin vuoden iässä viihtyi sitten jo rattaissa. Monet päiväunet nukkui miehen kanssa liinakävelyllä ja miten kätevää olikaan kun pystyi pitkin metsäpolkuja kulkemaan koiran kanssa.

Hankintoina oli kantotakki, tosi kalliita olivat pari vuotta sitten. Parvekenukkuminen jäi väliin kokonaan. Nukkui imetyksen jälkeen sängyllä tai liinassa sisälläkin. Itselleni ei tullut selkävaivoja vaikka koko ensimmäinen vuosi olikin tiuhaa kantamista. Kunto varmaan kasvoi..

Vastaisin yhden kevätvauvan kokemuksella. Helteillä kantoliina kesällä ei ollut kovin mukava kummallekaan. Vaunuissa oli viileämpää. Kantaminen on minusta yllättävän raskasta pidemmillä matkoilla, jos pitää samalla kantaa jotain muutakin tavaraa, kuten usein pitää (kaupasta jotain tai vain kaikkea tarviketta). Meillä vauva ei viihtynyt vaunuissa hereillä eikä suinkaan nukahtanut vaunuihin, kun ne lähtivät liikkeelle. Joten liina oli ehdoton pelastus, että olimme esim. neuvolassa oikeaan aikaan. Vaunuissa vauva nukkui pitkät unet sekä myöhemmin samoista vaunuista muunnetuissa rattaissa tykkäsi sitten ollakin kyydissä maisemia ihailemassa. Meillä tuo neitokainen ei ole ikinä ollut mikään kirppu, joten jo reilu vuoden ikäisenä tämän äidin voimat alkoivat loppua liinassa kantamiseen. Ja eikä lapsi enää kauan jaksanutkaan olla liinassa, kun piti treenata kävelyä tai rattaista näki paremmin. Minulla on kaksi liinaa ja aion varmasti käyttää niitä myös seuraavan lapsen kanssa. Samoin kuin vaunuja ja rattaita myös.Tiedän, että jotkut ovat tulleet toimeen täysin ilman rattaita, mutta heillä onkin esim. kaupassa käynnit toimitettu sitten aina autolla tms. Tai kauppa on metrin päässä kotiovesta.Mukavaa, että on kuitenkin vaihtoehtoja vauvan kuskaamiseen. Ei tarvitse tyytyä yhteen vaihtoehtoon.

että jos jättää vaunut kaupan aulaan infon luo, niin laittaa sen vauvan sitten niihin ostoskärryihin.. niitä on vauvan istuimella varustettuja.

eli ei jätä sitä vauvaa sinne aulaan itekseen..

tosta mun äskeisestä taisi saada sen kuvan..

Että jos nukutat vauvaasi yleensä liinassa, jatko voi olla hankalaa pikkuvauva-ajan jälkeen. Itse en ainakaan jaksaisi kovin isoa vauvaa kanniskella pitkiä aikoja...Saisitko jostain ihan vaikka lainaksi jotkin rattaat tai vaunut, niin voisit kokeilla, miten on teillä loppujen lopuksi kätevintä.

Meilläkin oli tammikuussa syntyneellä esikoisella sekä yhdistelmät että liina kovassa käytössä pitkään. Kummallekin oli oma paikkansa ja aikansa. Vastaavat minusta vähän erilaisiin tarpeisiin. Kauppareissuilla, bussimatkoilla, kylillä luuhutessa tai metsässä seikkaillessa lapsi oli paljon liinassa, mutta pitkät päiväunet hän nukkui aina vaunuissa, tuonne kahteen ja puoleen vuoteen saakka.Kantoliinalla liinailtiin myös talvella eikä kertaakaan ollut kaatuminen lähelläkään. Raskausaikana sitä oppii jo huomioimaan mahdolliset vaaranpaikat ja arvokkaan lisälastin. Sama toppatakki kuin loppuraskaudesta täytti tehtävänsä talvella. Myös hoidossa olleen koiran ulkoilutus onnistui liinassa hyvin, kun oli tottelevainen koira.Teidän lapsukaisenne on kesävauva, joten ensi talveen mennessä hän on jo topakka pikkuinen. Liinailu puolivuotiaan kanssa on erilaista kuin ihan vauvan. Omaa lastamme taisimme kantaa trikoisella liinalla noin 8 kuukautta, jonka jälkeen meillä oli rinnakkain kudottu liina ja Patapum-reppu. Siinä vaiheessa kun lapsi oli jo itsekin aika menijä, liinailtua tuli enää harvemmin, vaikka pitkällä liinalla jaksoimme kivasti kantaa isoakin tyttöä. Päiväunien nukkuminen liinassa ei kyllä pidemmän päälle ole ison lapsen kanssa mikään elämää helpottava ratkaisu. :)Itse hankkisin kesäesikoista varten ehkäpä Kantoliinakanavan, Baby-Idean, Huuto.netin tai Vauva-lehden kirppiksen kautta käytetyn pitkän liinan. Niiden hinnat pyörivät parista kympistä ylöspäin. Sitten lisukkeeksi hankkisin yhdistelmät pehmeällä kantokopalla tai tukevat rattaat ja niihin lämpöpussin. Nekin saattaisi löytyä edukkaasti käytettynä, jos haluaa säästää. Toisaalta kunnon rattaista tai yhdistelmistä on iloa pitkäksi aikaa (pari kolmekin vuotta yhdellä lapsella), joten kannattanee panostaa laatuun. : ) Liinoilla puolestaan on hyvä jälleenmyyntiarvo, jos joskus liinastaan raaskii sitten luopua.Kantoliinailu on kyllä mukavaa hommaa ja suosittelen sitä täydestä sydämestäni. Lisäksi suosittelen tutustumaan kestovaippailuun ja vaipattomuuteen/vauvojen vessahätäviestintään jo raskausaikana. Jokainen tekee omat valintansa, mutta hyviä vaihtoehtoja ei kannata sulkea pois ennen tutustumista. :)Onnellista odotusta sinulle!Tituliini, tammimamma 04 ja 07 (la meni juuri)Mun kokemusten mukaan kumpikaan ei sulje toista pois. Itse en tosiaan kovin liukkailla uskaltaisi liinailla, enkä jaksaisi vauvaa nukuttaa liinassa tuntitolkulla kuten vaunuissa. Muuten liina on tosi ihana. Sillä jaksaa kantaa yllättävänkin painavaa vauvaa, koska liinan paino tulee koko yläkropalle. Liina on ihan eri asia kun rintareppu, jos sellaista on kokeillut. Mutta siihen päälle vielä kauppakassit, ei kiitos. Kauppakassit kulkee ihanan helposti kärryjen alla. Kärryillä mahtuu melkein mihin vaan täällä Suomessa. Ulkomailla on ihan eri juttu yrittää kulkea vaunuilla.Liina taas on tosi kätevä silloin, kun pitää käydä jossain eikä saa vaunuja mukaan tai jos on tullut ihan hirveästi lunta, eikä halua työntää vaunuja hikisenä sohjossa. Tai pitää änkeä ruuhka-aikaan bussiin, eikä halua odottaa kovin montaa bussia johon mahtuisi kyytiin tai jos vauva väsähtää maata vaunuissa ja haluaa ylös katselemaan maisemia jne. jne.Mulla on esikoiselta jäljellä ihanat vaunut ja ihana liina ja molempien käyttöä odotan innolla. Kummallekin on oma paikkansa. Varsinkin nyt kun esikoinen ei tarvitse enää rattaita, vaan kulkee omatoimisesti.

Jos olisi pakko valita, ottaisin vaunut (ihan jo nukuttamisenkin takia), mutta liina on ihana lisä vaunujen kanssa.Laru

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat