Vierailija

kysymyksiin :)Dysfasia ja dyspraksiahan ovat sukulaisvaivoja.

Kommentit (7)

lääkärin diagnoosi olisi siis dyspraksia ja ilmenee viivästyneenä puheenkehityksenä. Lisäksi hienomotoriikassa oli pientä vaikeutta. Joutui nyt sitten wikipediasta tsekkaamaan ja sen mukaan dyspraksia on yksi dysfasian alamuoto, määritelmän mukaan:

" Verbaalinen dyspraksia. Vaikeus hallita puheliikkeitä ja tuottaa puhetta. "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ELi puheen tuottaminen on jo motorisesti vaikeaa. Dysfasia-diagnoosiin taas kuuluu vaikeus ymmärtää ja/tai tuottaa puhetta ilman motorista ongelmaa. Ovat kaksi eri diagnoosia, vaikka usein dysfasialapsilla todetaankin molempia.

Milloin huomattiin ?? Jaa-a, lääkäri diagnosoi sen varmaan pojan ollessa 4-5 vuotias. Huomattiin tietty jo 2vuoden tienoilla, kun ei oikein sanoja ruvennut tulemaan.Neuvolatouhusta jäi vähän paha mieli, kun vuodesta toiseen kirjasivat vain " puhetta vielä odotellaan" . Puheterapeutilla olisi kannattanut aloittaa jo aiemmin.

kaikille huolestuneille isille ja äideille lohdutuksena tämän halusin naputella.Poitsu kävi sitten koulukypsyystestit, meni ikäluokkansa kanssa yhtäaikaa kouluun normaalille luokalle, oppi lopullisesti puhumaan tavaamisen sivussa (ja koulupuheterapeutin avustuksella) ja nyt sitten tokaluokkalaisena veti todistuksessa kaikista aineista arvosanat tappiin, siihen parempaan päähän. Muistakahaan tukea ja kannustaa lastanne, vaikka mikä olisi. Ja dyspraksiasta (tietty myös pelko esim. lukihäiriästö oli) ilmeisesti voipi päästä totaalisesti eroon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat