Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mun mielestä tää on vähän outoa, kukaan ei ole edes ehdottanut mitään mistä tää vois johtua...

Kommentit (10)

Kuulostaa oudolta jos sairaalassakaan ei reagoida ja on vielä motorisen kehittymän viivästymä. Meillä viivästynyttä ouheenkehitystä seurattu 2 vuotiaasta alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

viivästymä. Käydään kerran vuodessa sairaalassa neurolla arviointijaksolla. samalla on myös puheterapeutilla käynti. Viimeksi oltiin kesäkuussa ja silloin sitten haettiin kelalta puheterapiaa 10 kertaa/vuosi! Terapiaa ei täälä kumminkaan saa kun ei löydy terapeuttia. Mutta toi sairaalan puheterapeuttikaan ei ottanut mitään kantaa siihen mistä vois johtua, kuitenkin on sanottu ettei johdu vesipäästä koska se on niin lievä (todettiiin vasta vuoden ikäisenä, jolloin sitten laitettiin suntti). AP

puhetta ei vain tullut, ainoastaan 4 sanaa oli 2,5-vuotiaana. Aloitin itse tukiviittomien käytön ja ne ovta käytössä osittain edelleen. Puhetta alkoi tulla pikku hiljaa.. ensin sanoja ja sitten vihdoin 4-vuotiaana lauseita. Nyt on 5-vuotias ja pystyy jo lähes aina kommunikoimaan puheeella myös vieraiden kanssa. Paljon käyttää kuitenkin edelleen kotioloissa ja päiväkodissa tukiviittomia. Pojalla ei ole todettu dysfasiaa mm. siitä syystä, että puhe ei ole siinä mielessä epäselvää etteikö sanoisi sanoja selvästi. Lauseiden muodostaminen kuitenkin tuottaa vielä joskus ongelmia. Kaiken puheen ymmärtää ja osaa nyt myös lukea ja kirjoittaa... oppi taidon pari kuukautta sitten, 5v. 2kk iässä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat