Vierailija

Kommentit (10)

Meillä kolmella lapsella ollut kaikenlaisia harrastuksia, mutta luistelukoulu on ollut ihan huippuhintainen. Tarkkaa hintaa en muista. olisiko ollut vähän alle 300 euroa/lukukausi eli syksystä jouluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pienimpien luistelukoulu vielä ok hintaista, mutta sitten repeää ja alkaa maksaa yli 100 e kuussa. Ja mitä rahalla saa? Noh, lapsesi saa luistella isossa ryhmässä (n. 30 luistelijaa ja ylikin), jossa kaksi ohjaajaa, valmennus on muka " yksilöllistä" , mutta oikeasti ohjaajat eivät korjaa edes perusvirheitä, jotka huomaavat luistelussa. Lapset saavat " kehittyä itsestään" . Ja kun alkaa miettiä, mitkä rahasummat kertyy yhdestä 45 min. tunnista, jossa se kolmekymmentäkin lasta paikalla... Kuukausimaksuilla vain kustannetaan seuran varsinaista kilpaurheilua.

Se yleensä riippuu paikasta missä harrastaa, mutta kyllä se aika kallista on, kun miettii, että se on aika suostittu ja kuuluisa laji jossa kilpaillaan paljon. Mutta halvinta kannattaa etsiä, mutta parasta. 

Luistelukoulu maksaa alle 100 euroa lukukausi, silloin käydään jäällä 2 kertaa viikossa ja opitaan hyvä luistelutekniikka. Luistelukoulua suosittelen kaikille, ekaluokkalaisista näkee selvän eron kuka on opetellut luistelun luistelukoulussa ja kuka ei. Kun siirrytään harjoittelemaan oikeaa taitoluistelua, pomppaa hinta jo rajusti. Meillä kaksi tyttöä harrastaa, valmennus maksaa 210 euroa kuussa per lapsi, siihen lisäksi harkkavaatteet uutena satoja euroja, luistimet 200 eurosta ylöspäin, kisapuvut satoja euroja. Lisäksi pitäisi laskea kilometrit ja bensat, sillä harkoissa käydään kuusi päivää viikossa, harkkoja 1-3 kertaa päivässä. Viikonloppuina mahdollisesti kisamatkoja. Valmennusmaksut riippuu paikkakunnasta, paljonko kaupunki lahjoittaa ilmaista jääaikaa. Kallista siis on ja vie kaiken vapaa-ajan, koulukavereiden kanssa ei ehdi olla ja silloin tällöin pitää olla myös pois koulusta harrastuksen vuoksi. Mutta jos lapsi lajia rakastaa ja terveys kestää niin mitäpä ei vanhempi lapsensa harrastuksen eteen tekisi. Suosittelen kuitenkin harkitsemaan kaksi kertaa...

äiti

luistelua jos harrastat niinkuin lapseni 5 kertaa viikossa niin se on noin semmoinen 400 euroa. Mutta kyllä kannattaa lapseni on tuonut jo kotiin 3 kultaa 1 hopean ja 5 pronssia

Vierailija

Ylä-asteikäinen kansallisen tason luistelija vuositasolla noin 10000 euroa. Huomioitavaa, että kyse kilpaluistelijasta, jolle luistelu vain harrastus. SM-tasoa hän ei tule koskaan saavuttamaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat