Seuraa 

Meidän vauva on syntymästään saakka kääntänyt pään oikealle nukkuessaan. Nyt, lähes kolmekuisena, pää on selvästi litteämpi oikealta. Olemme yrittäneet kääntää päätä toiselle puolelle laittamalla takuuvarmoja katselusuosikkeja vasemmalle, mutta ei auta, hän pitää päätään silti oikealla. Nyt on oppinut kääntymään kyljelle, oikealle.Neuvolassa sanottiin, että pää ei enää "suoristu" tasaiseksi. Pitäisi kuulemma laittaa vauvaa toiselle kyljelle tukemalla niin, että hän ei pääse siitä pois, mutta meidän vauvamme on kovin liikkuvainen ja haluaa heilua vapaasti, joten tuskin viihtyy väkisinlaitettuna kovin kauaa.Olisiko kenelläkään kokemuksia, jääkö pää tosiaan epätasaiseksi vai voisiko vielä toivoa, että sitä mukaa, kun vauva ei enää makoile niin paljon, pää tasaantuisi?

Kommentit (7)

Eli meillä katseltiin koko ajan vasemmalle ja nukuttiin pää vasemmalle kääntyneenä. Neuvolan th huomasi sen, mä en ollu itse mitään tajunnu. Siirsin kans kaiken mielenkiintoisen oikealle, mutta usein tuijotti sit vaikka pelkkää seinää, kunhan se oli vasemmalla. Oppi kääntymään vain vasemmalle kyljelle, ihan kuten teillä siis!Täällä siis pää hieman littanampi vasemmalta, mutta ei paljon. En osaa sanoa, onko se muuttunut ajan kanssa (ikää nyt 8 kk). Luotan siihen, että tukka peittää aikanaan pienet virheet ja jos sit joskus haluaa kaljuna olla, niin siitä vaan (meillä tyttö)!!En kans oikein usko, että saat vauvaasi juntattua "väärälle" kyljelle väkisin. Mutta kannattaa kokeilla sellaista, että on itse aina siellä vasemmalla puolella seurustelemassa ja sit tosiaan ne katseenvangitsijat kans siellä.

Et maininnut viestissäsi onko vauvallasi tyynyä nukkuessaan? Tämä estää suurelta osin pään litistymisen vaikka katsoisikin aina samalle puolelle. Terkkarilta kyllä erikoista tietoa ettei pää enää muuttuisi, pikkulapsen pää muotoutuu uudelleen siihen asti kunnes aukile on sulkeutunut ja meillä esikoisella siihen meni kaksi vuotta... Pikkuvauvalle tarkoitettuja tyynyjä on myytävissä ainakin lastentarvikeliikkeissä, vauva laitetaan siihen niin että olkapäätkin ovat tyynyllä (eli niska ei taitu). Kerro ihmeessä onko teillä tyyny käytössä vai ei! Itse asun Ruotsissa ja täällä tyynyn käyttö on kyllä lähes poistanut nuo pään litistymisen kokonaan...Emmis ja pojat 01/06 ja 04/08 (joista kumpikaan ei tosin käytä tyynyä koska nukkuvat mahallaan...)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

En myöskään usko tuohon, ettei pää enää suoristuisi. Mutta koittaisin kyllä jatkossa välttää tuota vasenta puolta, nimittäin jos samaa rataa jatkatte, niin varmasti pää jää tuollaiseksi.

Meillä vauva nukkuu sängyn molemmissa päissä, tulee 2painetta tasaisesti molemmille puolille.. aina kun herää pistän nukkumaan sängyn toiseen päähän.. :) kannattaa kokeilla, tuloksista en osaa vielä sanoa kun vauva on vasta 2 viikkoa vanha!

Eli pää oli selkeästi ollut "toispuoleinen". Terkkari oli silloin kehottanut tukemaan lakanakääröllä toiselle kyljelle, mutta lastenlääkäri oli sanonut että anna tytön nukkua niinkuin nukkuu. Oli sitten annettu nukkua "vapaasti". Tuloksena kohdallani on aivan symmetrinen kallo....... Eli en nyt olisi ihan kauhean huolissani tuosta. : )

ja kupolikin oli epäsymmetrinen. käytiin fysioterapiassa kerran joka totesi että ei mitään hätää, kyllä se siitä helpottaa koska ei ollut mitään fyysistä syytä miksi puolsi, ainoastaan se että tyttö nyt vain tykkäsi enemmän toisesta puolesta. nyt 10kk ja hyvin on toispuoleisuus poistunut ja kuulakin kauniin pyöreä.

Oletteko kokeilleet kääntää vauvaa vasemmalle kyljelle sen jälkeen kun on nukahtanut? Mulla on "jäänyt päälle" tämä muutama vuosi sitten annettu ohje, että pientä vauvaa pitäisi nukuttaa kyljellään. Eli meillä vauva on kyljellään ja selän takana on tyyny, jotta pysyisi siinä. Tietysti pikkuhiljaa kääntyy selälleen, mutta pysyy edes jonkin aikaa kyljellään.En myöskään usko tuohon, ettei pää enää suoristuisi. Mutta koittaisin kyllä jatkossa välttää tuota vasenta puolta, nimittäin jos samaa rataa jatkatte, niin varmasti pää jää tuollaiseksi.Usein näissäkin jutuissa kyse on tottumisesta. Eli aikanne kun aina laitatte vasemmalle kyljelle, niin kyllä pikkuhiljaa alkaa siihen tottumaan ja pysymään pitempiä aikoja. Kannattaa tietysti miettiä voisiko taustalla olla joku muu syy kuin tottumus kääntää päätä oikealle. Voihan myöskin olla niin, että vauvalla on niskat vielä jumissa vatsassa olon tai synnytyksen jäljiltä, ja pää oikealle hänellä on hyvä olla. Tähän saattaisi auttaa hellä vauvahieronta tai vyöhyketerapia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat