Vierailija

Paras ystäväni on eroamassa täydellisen narsistisesta miehestään, joka on alistanut ystävääni jo vuosikaudet ( diagnoosia miehellä ei ole, mutta kaikki oppikirjojen mukaiset oireet löytyy ). Kuten arvata saattaa, ero on tulossa todella likaiseksi ja kaikki syy näyttäisi kaatuvan ystäväni päälle huolimatta henkisestä ja fyysisestä väkivallasta, mies osaa vain puhua todella hyvin ja kääntää yönkin päiväksi. Mies uhkailee ystävääni lasten ( 2 kpl ) viemisellä ja jatkaa henkistä väkivaltaansa aina vain ( sekä puhelimitse, että sähköpostin avulla. Osaisiko joku neuvoa, mistä ystäväni saisi tukea ja neuvoja tilanteessaan, nyt hän näyttäisi olevan melkoisen loppu, emmekä me ystävät tiedä asiasta juurikaan.. Osaisiko joku vihjata apua?

Kommentit (16)

onhan niitä vaikka mitä muitakin häiriöitä olemassa, mutta...Lähestymiskieltohan haetaan käräjäoikeudelta (vain pika-lähestymiskielto poliisilta), joten poliisiin ei kannata täysillä uskoa. Käske hänen säilyttää KAIKKI miehen viestit ja mennä Oikesuaputoimistoon juristin pakeille. Väkivallan uhan pitäisi riittää lähestymiskieltoon. Erityisen hyvä olisi jos ystävälläsi olisi vanhoista pahoinpitelyistä mustaa valkoisella (lääkäri, poliisi). ja väkivallalla uhkailevat viestit on siis erinomaista todistusaineistoa.Lähestymiskieltojahan ovat saaneet myös julkkisten stalkkerit yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta siitä selviää kyllä hengissä ja elämäkin jatkuu :)Lähdin turvakotiin 8v. sitten ja vieläkin ex saattaa soitella ja määräillä tekemisistäni/tekemättä jättämisistäni. Nykyisin sillä vain ei ole merkitystä.Ehdoton edellytys edes jonkinlaiselle rauhalle tulevaisuudessa on, että ystäväsi saa lasten yksinhuoltajuuden. Yhteishuoltajuus ei narsistin kanssa toimi.Hyvä asianajaja, ystävien ehdoton ja vankka tuki, tuli mitä tuli, paikkakunnan vaihto, jos suinkin mahdollista, kaiken mieheltä päin tulleen dokumentointi jne.Ja pitää muistaa, että mies uhkailee tyhjällä, eli pelottelee naista asioilla, jotka eivät todellakaan automaattisesti mene niinkuin hän sanoo. Etsikää ystävällenne hyvä asianajaja, joka auttaa virallisissa asioissa, itse hän ei todellakaan jaksa asioita tässä vaiheessa hoitaa niin, että lopputulos olisi hänen itsensä tai lasten kannalta se kaikkein paras.Onko mies pahoinpidellyt myös lapsiaan? Minkä ikäisiä lapset ovat? Isommilta saa myös itseltään sitten todistusaineistoa.Pieni paikkakunta... onko miehellä hyvätkin kontaktit kunnan viranomaisiin, paikalliseen poliisiin jne.?Vinkkejä:

http: // w w w. narsistienuhrientuki. info/ index. php? alasivu= 100& valikko=1

http: // w w w. turvakoti. net/

Turvakotiin pääsee aina jos on tarvis. Tai jos ei paikkakunnalla ole sellasta niin lähimpään. Ja ylipäänsä menee vaikka poliisin luo apua hakemaan.

Hyviä viestejä on tullutkin ulkoilumme aikana paljon, kiitos niistä! Kyllä tällä miehellä on tosiaan hyvät yhteydet paikkakuntamme virkamiehiin, osa on jopa koulukavereita. Poliiseista ei tietämäni mukaan kuitenkaan kukaan ole hänelle mitenkään läheinen, mutta kuitenkin mies on paikkakunnalla tunnettu hyvänä ja tunnollisena miehenä ( on muuten uskottava roolissaan, en itsekään olisi varma, ellen olisi nähnyt ajoittain toistakin puolta ). Lapsista toinen on niin suuri, että osaa kertoa kotielämästä ja on myös oikeuden kannalta kuultavissa oleva. Lapsia ei mies ole koskaan pahoinpidellyt, mutta vaimoaan kyllä ja niistä kerroista on dokumentit olemassa. Henkinen väkivalta harvoin on dokumentoitavissa, harmi vain.Ja sinä, joka otaksut ystävässämme olevan vikaa myös, painu pitkälle! Sivullisena on toki helppo kommentoida toisen helvettiä, mutta vaikka ystävämme olisi kuinka syyllinen, ei se oikeuta ketään käyttämään väkivaltaa.Yritämme auttaa ystäväämme parhaamme mukaan ja ohjata eteenpäin niin, että vyyhti purkautuisi. Kiitos vastaajille, saimme tästä monta vinkkiä ja paikkoja, joihin voi ottaa yhteyttä.Ap Kiittää ja kumartaa

Kommenttisi tästä aiheesta on täysin asiaton. Mutta tuollaiset kommentithan ovat tyypillisiä täällä aivottomien palstalla: omaa tietoa ja kokemusta ei ole mistään aiheesta, mutta besserwissereinä heilutaan milloin missäkin aiheessa.Jos oma elämäsi on sinut noin pahasti katkeroittanut, hae ammattiapua!

Pyydä ystävääsi säilyttämään tulleet uhkaukset, ne voi toimittaa esim. sossuun tai jos jatkuvat ja ovat todella uhkaavia niin sitten poliisille.

jotka saattaa olla sen miehen hyviä ryyppy-, metsästys-, kalastus-, tai muu harrastuskavereita. Tai eivät muuten halua sekaantua toisten eron selvittelyyn, etteivät joudu sitten oman perheensä kanssa kärsimään asiasta.

en tiedä missä menee laittoman uhkauksen raja, mutta minulle ainakin annettiin mahdollisuus tehdä rikosilmoitus, kun lapseni isä uhkasi tappaa minut ja lapsen. vaikkakin teon toteutuminen on hyvin epätodennäköistä

Sanoivat myös, ettei lähestymiskieltoa voi edes hakea, kun ei ole juuri nyt pahoinpidellyt ystävääni ( ovat olleet kaksi kuukautta eri osoitteissa ). Ystäväni on niin loppu, ettei jaksa tapella. Pienellä paikkakunnalla ero ei ole koskaan helppo, eikä ystäväni halua muuttaa lähimpään isoon kaupunkiin ( Keski- Suomessa ollaan ).

Ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat