Vierailija

pitäisi vaan saada sieltä kummallekin töitä ja kohtuuhintainen vuokra-asunto näin aluksi...!!Mikä espoossa olisi semmoinen paikka jossa ok asuntoja ja hyvät kulkuyhteydet? helsingissä kiinnostais mm

-töölö

-pikku-huopalahti

-haaga

-ruskeasuo

tai joku muu hyvä sijainti

Sivut

Kommentit (35)

Kannattaa miettiä työmatkojen pituutta. Julkiset kulkee hyvin (bussi, metro, lähijuna, ratikka) mutta matka voi kestää kauankin.Jos tulette, niin ensin johonkin suht keskeiselle paikalle muutatte (joko junaradan tai länsiväylän varteen) ja sitten kun työpaikat varmemmat niin voitte vaihtaa lähemmäs niitä.Esim. Matinkylä Länsiväylän varressa (Espoo) nykyään hyvä alue, hyvät palvelut (mm kauppakeskus iso omena) ja Länsiväylää pitkin Hgin keskustaan 15 minuuttia.Junaradan varrella mm. Leppävaara ja Tikkurila sellaisia risteyspaikkoja, joissa hyvät palvelut ja yhetydet ja paljon asuntoja, ovat isoja keskuksia.Helsingistä voin suositella esim " metron vartta" (Herttoniemi on viihtyisä alue, samoin Siilitien-metroaseman alue ja vaikkapa Puotila, Kontula).TERVETULOA!! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kun samalla hinnalla saatte lyhennettyä omaa asuntoa!huominen hesari käteen vaan ja asuntoja katselemaan.Mitkä teidän ammatit ovat, onko mahdollista saada täältä töitä?Esim. Jopa Helsingin rajojen sisältä voi kestää lähes tunnin matka keskustaan Rautatietorille bussilla. Ottakaa aluksi joku vaan asunto. Ja sitten kun teillä on työpaikat, etsitte www. hkl. fi reittiopasta apuna käyttäen asunnon, joka ei auheita teille kohtuuttomia matka-aikoja.

Muutoinhan tämä helsinki on ihana kaupunki, mutta niinhän on jokainen kotiseutu - ei kaikki ole tänne muuttaneet, paitsi jos mennään useita sukupolvia taaksepäin, mutta sillä tavalla laskettuna taas jotain savolaisia ei ole olemassakaan.Malmia ja Pukinmäkeä en heti suosittelisi, Pihlajamäessä on karsea ostari, mutta hieno se suojeltavaksi tuleva. Kontulassa asuu yliopisto/taiteilijaväkeä yhä enemmän ja varsinkin jos ei ole vielä lapsia kannattaisi kokeilla, sillä Kantulan osatri ei ole pelkästään sellainen räkälä kuin Pihliksessä ja sinne menee metrokin. Hertsika on jees kanssa. Läntisissä osissa alueita, joissa on muuatkin kuin melusta valittavia kärttyisiä mummoja on Pohjois-Haaga ja Pitäjänmäki. Pikku Huopalahti on kiva alue liikenteellisesti hyvällä paikalla jollei keskustaa ja töölöä oteta lukuun.Espoosta en helsikiläiseen tapaan osaa sanoa yhtään mitään. Tapiolan hinnat on tulleet alas ja se on kiva.Helsingin kaupungin aso asunnon vastike on muuten 70-80m2, 3h n. 650e. Mutta jonot taitaa olla sellaset että ei onnistu, isoja asuntoja on kyllä liikkeellä.

millaista vuokraa olisitte valmiit maksamaan (kuussa) ? Kaksiotako ajattelitte? Annoit niin erilaisia alueita (Töölö: hiljainen, rauhallinen, isoja vanhoja taloja, mummoja, autiota, ei juuri palveluita, keskusta tosin lähellä / Pikku-Huopalahti: perheitä, 80-00 rakennettuja taloja, koiria ja lapsia juoksee, rivitaloja, luontoa, pari isoa kauppaa, kauempana keskustasta...)

Tervetuloa vaan!Kannattaa ottaa aluksi ihan laajalla haitarilla laadun ja hinnan ja asuinpaikan mukaan asunto. Se on aika monen ongelma, että on turhan kranttu heti alkuunsa esim. asunto pitäisi olla 2000-luvulla rakennettu, viimeisen päälle ihanat keittiökalusteet, saunat ja porealtaat yms. Ainahan sitä sitten voi vaihtaa, kun on tutustunut itse paikkakuntaan ja ajan kanssa etsiä mieleistä asuntoa. Ainoa on, jos on koululaisia, niin niiden koulua ei viitsi kovin usein vaihtaa.

tai riippuu nyt missä sitten onkin töissä. Mutta ei meilläkään enää kivoja vuokra-asuntoja halvalla saa :(Tapiolasta pääsee hyvin minne vain, Leppävaarasta myös mutta alkaa olla pursuamassa yli eli sinne en itse muuttaisi.

tai kantakaupungin alueelle, en minnekään lähiöön enkä missään tapauksessa Espooseen. Espoo ei ole mikään oikea kaupunki, siellä ei ole sellaista oikeaa tunnelmaa.Rakastan vanhoja taloja korkeine huoneineen Helsingin keskustassa. Luultavasti asettuisin asumaan jonnekin Hakaniemi-Kallio akselille. Mikä ettei Töölöt tai Punavuori tms., mutta käsittääkseni hintataso on siellä aika korkea.Mutta eikun muuttamaan vaan jos siltä tuntuu! Ja ainahan sitä pääsee pois jos ei viihdykään.


Olen väsynyt ruuhkiin, ahtauteen ja huonoon ilmanlaatuun. En millään jaksaisi käkkiä 55 minuuttia suuntaansa työmatkalla. En viitsisi aina kuunnella autojen hurinaa. Lasten terveys huolettaa joka kevät katupölyä hengitellessä.Mutta pois muuttaminen on vaikeaa kun kaikki sukulaiset ja ystävät asuvat täällä. Jos voisin siirtää tärkeät ihmiset mukanani, lähtisin viivana. Niin kypsynyt olen pääkaupunkiseutuun.Vierailija:

Lainaus:

?? En ymmärrä, saisiko tarkennusta..

Vierailija:

Lainaus:


Monetv täkäläiset haaveilevat siitä, että pääsisivät muuttamaan täältä pois.tarkoituksena olisi muuttaa sillä asenteella, että pk-seudulla sitten ollaan seuraavat ties kuinka monta vuotta! sinne uraa ja elämää rakentamaan:) koska on muutettu sen verran monta kertaa!!ammatteja en voi sanoa, tunnistetaan koska niitä on niin erikoinen. mutta ensin siis töiden hankkiminen. ensin haluttais vuokralle ihan sen takia, että saisi katsoa miten työt sijoittuu jne käytännön jutut.tällä hetkellä asumme omistusasunnossa. houkuttaa ainakin hki keskusta:) laivareissut, ikea, muut nuoret, uudet työkaveri, salit, ympyrät!!ap

500-600 e / kk et tosiaan voi muuttaa Töölöön (paitsi jonkun mummun kellarikomeroon) etkä välttämättä Haagaankaan. Haagasta voi saada yksiön 600 e /kk.Espoossa valitsisin EHDOTTOMASTI Länsiväylän varrelta asuinpaikan, en radan varrelta. Ellei sitten työ ole siellä pohjois-espoossa. Katso Esim. Olari, Matinkylä, Soukka (Soukka ei on vähän hmm-hmm, mutta kivojakin alueita on).Onko teillä mitään hajua mahdollisista työpaikoista?Tuolla mainitsemallasi hinnalla Helsingissä pääsette esim. sinne metron varrelle, joku muukin suositteli esim. Herttoniemeä. Pihlajamäki on myös nykyään " in" , 1960-luvun lähiö, jota nyt kunnostettu ja siistitty ja juuri saa suojelukaavan, eli on arvostettu. Ei tosin metron varrella, mutta bussiyhteydet ihan hyvät. Malmi, Pukinmäki voisi olla myös hyviä, jos haluatte Helsingin puolelle.Täällähän bussit ym maksaa, eli kannattaa periaatteessa yrittää pysyä yhden kaupungin sisällä, siis työ ja asunto samassa. Muuten tulee matkoihin tuplahinnat melkein.600 e/kk ette muuten saa esim Huopalahdesta kuin yksiön, ehkä 30 m2 .

Itse helsinkiläisenä neuvoisin harkitsemaan tarkkaan muuttoa tänne. Täällä on asuminen ja kaikki palvelut ym elinkustannukset todella kalliita ja palkat kuitenkin samaa luokkaa kuin muualla maassa. Monetv täkäläiset haaveilevat siitä, että pääsisivät muuttamaan täältä pois.

Tahtoisin rakentaa oman elämän! Tahtoisin uusia tuttuja, uudet ympyrät. En niin kovasti viihdy täällä maalla..en löydä kunnon kuntosalia, mieleistä kampaamoa, tykkään kierrellä kaupungilla, tehdä laivamatkoja, käydä ikeassa, harrastaa.. täällä tuommoinen ei niin helposti onnistu.Eikä täällä ole meillä sukulaisia! Helsingissä miehen vanhemmat asuvat tunnin matkan päässä ja minulla kaksi läheistä sukulaista.Työmahdollisuudet ihan erilaiset pk-seudulla. ei vielä mitään hajua mihin sijoittuisimme, mutta vaihtoehtoja on espoo, vantaa tikkurila, hki keskusta ja muutamat muut paikat.Ainut miinus tuntuu olevan tuo asuntojen hintavuus!Yst. terveisin ap

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat