Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kun täällä jotkut selittelevät aina, miksi syövät voita eivätkä margariinia ja perusteena heillä on se, että margariinissa on transrasvoja. Hah, väärässä ovat!

Kommentit (14)


Ja karpit vouhkaa transrasvasta ihan sen takia, että se on suurin syy sv-tautien syntyyn. Ihan sama mistä sen saa, mutta kovetettu kasvirasva on pahinta suonillemme.By the way, karpit harvemmin käyttää margariineja, koska emme syö leipää. Käytämme siis paistamiseen voita ja kookosrasvaa ja muutoin öljyjä. Huoli leipämargariinien transrasvoista on siis enimmäkseen tavisruokailijoilla. Ja suomessa myydään muuten myös ulkolaisia margariineja, niiden transseistahan emme tiedä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta esim kaikissa leivinmargariineissä sitä on. Samoin useissa valmiselintarvikkeissa, joiden tulee säilyä pitkään.suosittelen lukaisemaan mm. seuraavan mielestäni hyvin puolueettoman tekstin:http ://www. uta. fi/utain/2004s/16/15488. htmlote linkin sisällöstä:

Nykytutkimus on osoittanut, että ennen terveellisinä pidettyjen kovetettujen kasvirasvojen valmistuksessa syntyvät transrasvat ovat jopa parjattuja eläinrasvoja haitallisempia. Uusi tieto rasvojen terveysvaikutuksista on kääntänyt rasvoja koskevat ravintosuositukset päälaelleen.Rasvat jaetaan tyydyttyneisiin eli koviin, ja tyydyttymättömiin eli pehmeisiin rasvoihin. Tyydyttyneet rasvat nostavat huonoa kolesterolia, ja tyydyttymättömät hyvää. Transrasvoja siis syntyy, kun alun perin hyviä, tyydyttymättömiä kasvirasvoja kovetetaan osittain tyydyttyneiksi.¿ Nykytutkimuksen mukaan nämä transrasvat ovatkin terveydelle haitallisempia kuin kokonaan tyydyttyneet rasvat. Niiden vaikutukset veren rasva-arvoihin ovat epäedullisemmat, koska ne nostavat huonoa LDL-kolesterolia, ja laskevat hyvää HDL-kolesterolia enemmän kuin tyydyttyneet rasvat, toteaa Anu Turpeinen.

kannattaisi vähän lueskella ennenkuin keuhkoaa täällä.

Transrasvoja on kahta laatua, luonnolliset ja teollisesti kovetetut.Miksiköhän esim tanskassa on kielletty transrasvat (ne teolliset) kokonaan, jos ovat niin terveellisiä?Miksi sydän- ja verisuonitaudit lisääntyivät yhtäkkiä joskus 60luvulla vaikka voita on käytetty iät ajat?Googleta transrasvat ja saat oikeaa tietoa.

oman terveytenne kustannuksella uskokaa mitä haluatte.

Onneksi minä osaan etsiä muutakin kuin propakandatietoutta ja päättää sen perusteella.

sydän- ja verisuonisairauksien kipinä syntyisi jo pikkulapsena ja myöhemmillä ravintotottumuksilla olisi luultua pienempi vaikutus (joski niilläkin tietysti on). Äidin odotusajan ravinto ja ravinto pikkulapsena on siis kaiken perusta.Transrasvat luokitellaan kovaksi rasvaksi. Suurin transrasvan lähde on maitorasva eli voi. Vastoin yleistä luuloa margariineissa ei ole transrasvaa. Tuotteen ainesosaluoettelosta voi etsiä transrasvan lähteitä eli tuotteessa on transrasvaa, jos aineosina on käytetty esim maitorasvaa, voita, rasvaista maitojauhetta, kermaa tai osittain kovetettua kasvirasvaa. Kovetetussa kasvirasvassa ei ole transrasvaa, ainoastaan osittain kovetetussa on.

Sillee...

ja vielä linkki http: //karppaus. info/wiki/index. php?title=TransrasvaTransrasvojen lähteetTransrasvoja on muunmuassa seuraavissa kaupasta valmiina tai puolivalmisteina ostettavissa tuotteissa:* sipseissä ja ranskanperunoissa

* vähärasvaisissa kermakkeissa

* paistetussa kanassa

* lähes kaikissa leivonnaisissa

* pikaruuassa.

* margariineissa

* pikkuleivissä, kekseissä

* pakasteissa ja monissa muissa valmisruuissa

* muroissa, myslissä

* energiapatukoissa

* popcornissa

* kalapuikoissa

* pitsoissa ja muissa rasvoja sisältävissä pakasteruoissa.[muokkaa]

Miksi transrasvojaElintarviketeollisuus käyttää transrasvoja tuotteissa, koska ne säilyvät kauemmin. Voileipäkeksit esimerkiksi säilyvät hyllyllä rapeina vuosia, koska ne sisältävät hydrogenoituja rasvoja. Osittain kovetetut kasvirasvat ovat lisäksi edullisempia kuin luonnolliset rasvat ja sopivat siksi suurteollisuuden tarpeisiin.Juoksevia kasviöljyjä (osittain tai kokonaan) kovettamalla rasvan rakenne saadaan kiinteään ja siten sopivaan muotoon esim. leivän päällä käytettäväksi. Nykyään kovettamisen sijaan voileipämargariineissa käytetään yhä enemmän luonnollisia tyydyttyneitä kasvirasvoja, kuten kookosrasvaa.

[muokkaa]

Miten transrasvat syntyvätTransrasvoja syntyy vetykaasun reagoidessa öljyn kanssa. Kasvisrasvan kovettamista kutsutaan hydraukseksi. Hydraus on teollinen prosessi, jossa nestemäiset kasviöljyt muutetaan puolikoviksi puhaltamalla niiden läpi vetyä (hydrogen).Näin syntyy keinotekoista rasvaa, joka sisältää transrasvahappoja (tyydyttymättömiä rasvahappoja, joissa funktionaaliset ryhmät ovat kaksoissidoksen eri puolilla).Prosessi muuttaa rasvojen rakennetta ja luonnetta siten, että ne soveltuvat paremmin elintarvikkeiden suurtuotantoon ja niiden säilyvyysaika pitenee.Luonnollisia transrasvahappoja syntyy märehtijöiden pötsissä, josta ne päätyvät maitotuotteisiin. Lehmän pötsissä syntyneellä, luonnollisella transrasvalla (CLA, engl. conjugated linoleic acid) on havaittu tutkimuksissa olevan hyödyllisiä terveysvaikutuksia.

[muokkaa]

Eli se, että voissa on luonnollisia transrasvoja, margariineissa teollisesti muokattuja kasvirasvoja. Ja ne teolliset on juuripajuuri niitä pahimpia.Lisäksi oli unohtunut se, että suomalaisissa LEIVONTAmargariineissa on edelleen transseja, niitä teollisia siis.Aika paha kömmähdys dosentilta ja karpit ovatkin jo laittaneet varmasti asiasta huomautuksen rouva dosentille. Ei sais sentään tittelin varjolla päästää puolitotuuksia suustaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat