Vierailija

Homman nimi siis tämä: aion täysimettää 6 kk (nyt 4 kuukautta takana) ja sen jälkeen tietysti aloittaa kiinteät ja pikku hiljaa lopetella imetystä. Tiedän että imetyssuositus muun ravinnon ohella on tuonne 1 vuoden ikään asti mutta en pidä itseni tai lapseni kannalta mielekkäänä imetellä enää konttaavaa tahi kävelevää " isoa" lasta.Ymmärsin, että jos imetys loppuu lapsen tulisi saada korviketta vuoden ikään asti. Itse en moista teollista moskaa haluaisi lapselleni antaa, mutta enpä usko myöskään imettäväni vuoden ikään asti.Mitä tehdä? Onko lapsen mahdollista pärjätä ilman korviketta, esim. että imetys jatkuu kiinteiden ohella vielä kuukauden pari ja sitten ruokavalio koostuu lähinnä kiinteistä ja janojuomaksi vettä?

Kommentit (12)

ja sen jälkeenkin sen merkitys on suuri. Vaihtoehtoja on kaksi: joko imettää tai antaa korviketta. Anteeksi mutta en voi tätä suorempaan sanoa: Lapsen parhaan lulisi olevan tärkeämpi asia kuin sen, miten hysteerisesti äiti suhtautuu korvikkeisiin. Jos korvikepeikkoa pelkää noin kovasti, niin sitten on parempi jatkaa imetystä.

tarkoittaa melkoista riskinottoa esimerkiksi suoliston hyvinvoinnin ja allergioiden puhkeamisen suhteen. Ei ole sattumaa, että maitotuotteiden antamisen aloittamista suositellaan vasta lähempänä vuoden ikää.Terve järki mukaan. Lapselle on huomattavasti huonompi vaihtoehto elää köyhällä tai elimistön kehityksen kannalta liian stydillä ravinnolla kuin juoda korviketta, jossa on kaikki tarvittava! Mistä ihmeestä tällaiset asenteet syntyvät, että korvikkeella pilaa lapsensa terveyden. Tämän palstan asiantuntevista jutuista varmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Et viitsi konttaavaa imettää???

Luulen, että kun näet vauvasi konttaavan esim. 8 kk iässä, voit ihan hyvillä mielin vielä imettää.On siinäkin äiti, on siinäkin perustelut!VAIHTOEHTOSI:1.

Imetät 11-12 kk ikään, 10 kk alkaen voit aloitella hapanmaitotuotteet (jugu, viili ym) ja vauvasi tottuu vähitellen lehmänmaitotuotteisiin. 11-12 kk iässä hiljalleen testailet tavallista maitoa ja n. 12 kk iässä voit lopettaa imetyksen.2.

Lopetat imetyksen kun haluat ja annat korviketta.

Minä imetin nuorimmaista 1 v ikään asti. Kiinteät hän aloitti 6 kk iässä. Maitotuotteita varmaan 9 kk iässä. En ole korviketta antanut missään vaiheessa. Eikö noi hapanmaito tuotteet sisällä aivan tarpeeksi kalsiumia?

Miksi et voi sitten antaa korviketta, kun kerran et aio imetystä jatkaa?? Samanlaista teollista " moskaa" ne lasten purkkiruuatkin on jne, joten siltä " moskalta" et kuitenkaan välty (puhumattakaan peruselintarvikkeista (ts. raaka-aineista), jotka ne vasta sisältääkin kaikenmaailman torjunta-aineita ja raskasmetalleja!)

Lapsesi on vasta 4 kk. Et voi vielä tietää edes sitä, onnistutko täysimettämään 6 kk, saatikka sitä milloin imetys loppuu kokonaan.

Turha sitä imetyksen lopettamisen päivämäärää on etukäteen kalenteriin kirjoittaa.

Jos et halua antaa korviketta, imetä 1-vuotiaaksi tai ainakin melkein 1-vuotiaaksi asti. 10 kk iästä alkaen saat alkaa antamaan lapselle hapanmaitotuotteita, ja käyttää maitoa ruoanvalmistuksessa, ja lapsi saa kalsiuminsa siitä.

Mutta jos et halua, jaksa tai pysty imettämään 10 kk ikäiseksi asti, sitten sinun täytynee antaa sitä korviketta.

Teollista moskaa? Harva elintarvike on yhtä turvallista ja tutkittua kuin äidinmaidonkorvike =)Vierailija:

Lainaus:


Minä imetin nuorimmaista 1 v ikään asti. Kiinteät hän aloitti 6 kk iässä. Maitotuotteita varmaan 9 kk iässä. En ole korviketta antanut missään vaiheessa. Eikö noi hapanmaito tuotteet sisällä aivan tarpeeksi kalsiumia?
Imetettävä lapsi ei tietenkään tarvitse korviketta hapanmaitotuotteiden lisäksi.

saa tosiaan kalsiumia, mutta niitä pitäisi tuon ikäisen saada n. 6 dl päivässä! Ja aloittelu 10 kk iässä, pikkuannoksista. Eli 6dl päivässä voi toteutua joskus 11 kk iässä. Maitoahan saa samaan aikaan alkaa käyttää ruuanlaitossa, eli kun tekee puuron maitoon kaksi kertaa päivässä (=4dl) ja ottaa jugurttia (1dl) niin se on jo aika hyvin. Siinä vaiheessa - jos nyt jostain syystä haluaa - voi siis vähentää imeystä ihan reippaastikin. Mutta jatkaa silti, esim. aamulla, kerran päivällä ja illalla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat