Seuraa 

Haluaisin uuteen taloomme saunan ja kylppärin lattian mosaiikkilaatoista, mutta hiukan arveluttaa lattian puhtaana pito saumojen takia, niitähän riittää. Toisaalta mosaiikkilattia ei ole liukas, juuri tuon " röpelöisyytensä" takia. Käytännönkokemuksia???

Kommentit (3)

ja p...seestä!



Lattia on laitettu joskus 10-15 vuotta sitten ja saumat on vaaleahkot ja on aivan hirveän näköiset, olen jos millä keinolla niitä yrittänyt putsata.



En laittaisi! Ainakaan koko lattiaan vaan ehkä joksikin tehosteeksi vain ja silloinkan ei suihkun alle.

Tosiaan lasten kanssa varsinkin, kun ei ole niin liukas. Saumaa on tietysti paljon. Meillä uusi talo, niin vielä ei ole ollut noita puhtaana pito-ongelmia. Lisäksi saumaväri meillä tumma jo valmiiksi, ei sitä ainakaan lika enää tummenna..

lisäksi pitää se sanoa, että kallis ratkaisu on myöskin. Koko talon laatoista tuo kylppärin lattia taisi maksaa puolet. (n.1300, ellen ihan väärin muista)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Meillä on kaikissa kosteissa tiloissa mosaiikkilaatat ja tärkein syy ovat lattian kaadot! Mitä isompi laatta niin sitä enemmän ne porrastavat kaltevaa lattiaa laatoitettaessa ja sitä vaikeampi ne on laittaa paikalleen ja sitä huonommalta jälki näyttää. Pienissä kaadoissa riittää 10x10cm laatta (meillä kodinhoitohuoneessa), mutta jyrkempiin kaatoihin (kylppärit, pesuhuone ja sauna) tarvitaan ihan pientä mosaiikkia, korkeintaan 3x3 cm. Isot laatat ovat seiniä sekä kuivien tilojen suoria lattiapintoja varten.



Saumojen likaantumisesta selviää sillä, että valitsee mahdollisimman tumman, harmaan tai ruskean saumalaastin (ei missään tapauksessa valkoista) ja laittaa laastin joukkoon saumasuojaa ja sutii vielä valmiin lattian saumasuojalla.



Mosaiikkilaatan etu isompaan on tietysti vielä mainitsemasi liukkauden vähäisyys.



P.s. muistathan valita laatat lattiakaivon kannen mitoituksen mukaan - tai lattiakaivon kannen laattojen mitoituksen mukaan. Lattiakaivon ympäryksestä saa siistin vain niin että se laatoitetaan kokonaisilla laatoilla ja laattajaon on silloin sovittava lattiakaivon kanteen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat