Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen menossa itsepalvelukirppikselle myymään tavaroita. Ja ne onkin tuossa jo hinnoiteltuna valmiiksi. Nyt vaan kuulin kaverilta, että kyseinen kirppis tarjoaa ostajille palautusmahdollisuuden viallisille tavaroille. Ostajan kannalta tietysti periaatteessa ihan kiva, mutta myyjänä vähän epäilyttää. Palautusoikeus koskee myös esim. dvd- ja cd-levyjä. Nehän nyt on helppo kotona kopioida ja vaikka sitten vetäistä levyn pintaan naarmu ja tuoda "toimimattomana" takaisin. Palautetun tavaran hinta sitten vähennetään minun myyntitilistäni.Ajatuksena ei tunnu kivalta, että ihmiset voivat viedä minun tavaroitani kotiinsa kokeiltaviksi (ja rikottaviksi) ja sitten halutessaan tuoda takaisin. Milläs todistan, että tavara oli kunnossa, kun sen myytäväksi vein? Itselleni ei ole tullut mieleenkään, että kirpputorille voisi jotain palauttaa, itsepalvelukirppikselle varsinkaan. Siellä kun nyt muutenkin on se riski, että jotain tavaraa varastetaan tai rikotaan. Minusta tämä palautusoikeus tarjoaa vielä lisää väärinkäytösten mahdollisuuksia.Pöytävuokraa en ole vielä maksanut. Mitä mieltä olette, vienkö tavarani muualle myytäväksi? Varmaan voin perua pöydän, kun palautusoikeudesta ei ole minulle mainittu varausta tehdessä.

Kommentit (14)

Pitäisi olla mahdollisuus testata CD/DVD-levyt ja sähkölaitteet paikan päällä, muun tavaran kunnonhan näkee muutenkin. Muuten palautusoikeus ei minusta kuulu kirppiksille.

ettei myyjä välttämättä ole katsonut jokaista 50 vhs:ää läpi, eli jos joku ei toimi, sen voi tuoda takaisin.Kovin herkästi en niitä 2 euron videoita lähtisi palauttelemaan, ja jos jonkun haluan, raaskin sen kirppikseltä ostaa.Sitä en ymmärrä, jos joku myy tarkoituksella rikkinäisiä videoita. Ei voi olla niin iso rahapula, ettei voi rikkinäistä laittaa roskiin. Joskus tavarankin käyttöikä loppuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä kirppiksen pitäjä ajatteli että näin ihmiset ostaisivat paremmin, mutta eihän tuollainen toimi.Mielummin sitten esim kassalla voi testata sähkölaitteet ja esim. lainata myös pattereita ja vaikka kokeilla cd:tä.Mutta muuten kirppiksellä on periaate, että tavarat ostetaan juuri siinä kunnossa missä ovat, ja ei niissä mitään takuita ole.

Sulla on pöytä vaikka viikoksi ja joku pitää tavaraa kotonaan pari päivää testattavana ja tuo sitten takaisin. Joku muu voisi ostaa tavaran tällä välin. Kyllä se on kirpparilla ostajan velvollisuus tarkastaa tavara paikan päällä. Jos esim. cd-levyä ei voi kirpparilla testata, niin katsoo silmämääräisesti näyttääkö naarmuuntuneelta ja ostaa sitten omalla riskillä.Millä ne siellä palautustilanteessakaan voi varmistaa, että joku cd ei oikeasti toimi, jos ei sitä alunperinkään voinut paikanpäällä testata? Jos siis palautusoikeus koski vain toimimattomia tuotteita.

Tuohan kuulostaa siltä, että sinun pitää antaa ostajalle käytetystä tavarasta takuu. Aika harva käytettyjen autojen kauppiaskaan tähän lähtee, saati sitten jonkun pikkutavaran myyjä. Aika hullua, kun puhutaan kuitenkin käytetystä tavarasta. Ei minusta ole edes mikään rikos myydä rikkinäisiäkään tavaroita kirpparilla. Ihmiset ostavat tavaraa niin eri tarkoituksiin. Tiedän henkilön joka kiertää kirpputoreja etsimässä rikkinäisiä kelloja, koska harrastaa niiden korjailua. Ja toisen joka harrastaa kirjansidontaa ja kansistaan irronneet kirjat ovat mieleen.Kyllä se on ostajan velvollisuus tarkastaa tavaran kunto siellä paikan päällä ja päättää sitten sopiiko se hänen käyttötarkoitukseensa.

Mitäs jos joku palauttaa tavaraa sen jälkeen, kun pöydän vuokra-aika on jo päättynyt ja rahat tilitetty? Lähettääkö ne sulle laskun kotiin?

Mutta myyjälle kertomatta ja hänen kanssaan sopimatta ei missään nimessä.Muutenhan tuossa on myyjän sana ostajan sanaa vastaan. Myyjä sanoo, että tuote oli kunnossa, kun hän sen toi ja ettei hän ole niin rahapulassa, että myisi rikkinäisiä videoita. Ja ostaja sanoo, ettei ole niin rahapulassa, että kopioisi videon ja toisi sitten takaisin. Pattitilanne.Asiakashan on aina oikeassa. Kirpputorin pitäjä on tainnut tässä unohtaa sen, että myyjät ovat hänen asiakkaitaan. Ja ostajat sitten myyjän asiakkaita. Eli kyllä minusta kirpputorin pitäjän pitäisi pitää myyjän puolta tällaisissa asioissa.Jos lähdetään siitä, että ostajat ovat aina rehellisiä, niin on tosi kumma juttu, että kaupoissa on tavaroissa varashälyttimiä ja juuri noissa cd/dvd-levyissä palautusoikeus vain sinetöidyissä pakkauksissa.Ainoa oikea tapa toimia on se, että tavara tarkastetaan kirpputorin tiloissa ja ostopäätös on sitova, eikä mitään palautusmahdollisuutta ole.

Lainaus:

Minulle on ostajana selitetty sitenettei myyjä välttämättä ole katsonut jokaista 50 vhs:ää läpi, eli jos joku ei toimi, sen voi tuoda takaisin.

itsepalvelukirpparilla kuitistahan ei millään näe mitä on ostettu, korkeintaan pöydännumero ja summa. osta kallis tuote, jonka haluat ja sitten joku halvempi. sitten palautat sen halvemman ja väität että maksoit siitä kalliimman hinnan (kuitti todisteena). osta tuotteet vaikka eri kuiteille niin mistään ei näe että olet ostanut muutakin.homma haisee. en veisi tuollaiseen paikkaan. mahdollisesti kirpparinpitäjät tarkoittavat hyvää, mutta myyjän kannalta aika epäilyttävä juttu. en itse kyllä tykkäisi yhtään jos veisin esim taatusti toimivan dvdn pöytään ja saisin sen takaisin naarmutettuna sen jälkeen kun on käynyt jollain kotona kopioitavana.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat