Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Moi!Toinen lapsemme tulee maailmaan 03/07 suunnitellulla sektiolla ja se tapahtuu Kättärillä. Olisin kysynyt kokeneemmilta neuvoa:- Jos leikkauspäivän aamuna pitää aikaisin mennä paikalle, niin onko leikkaukseni silloin aamulla heti? Vai onko siellä " jonoa" , että saattaa joutua odottamaan pitkälle päivään/iltapäivään?

(Kyselen asiaa, kun meillä suuria hankaluuksia saada esikoiselle 1v10kk hoitoa sukulaisilta/ystäviltä. Saadaan tuo hoito jotenkin muuten sitten ajoissa järjestettyä.)- Jos tai kun saamme perhehuoneen osastolta, niin pitääkö mieheni ja esikoisemme viettää siellä myös yönsä? Esikoinen herättelee öisin 2-5 kertaa ja olisi kieltämättä mukava hoitaa siellä vauvaa öisin eikä herätä sen lisäksi vielä taaperon metelöintiin...mies tietysti hoitaa hänet, mutta herkkäunisena sula mahdottomuus, että en heräilisi...Kiitti avusta :O)

T. Purukääpä -72

Kommentit (1)


Mulle tehtiin kättärillä suunniteltu sektio 11/05, eli vähän rontti vuosi sitten. Tuskin ovat käytännöt muuttuneet, joten uskallan vastata :)Osastolle mentiin klo 07. Silloin saimme perhehuoneemme ja pääsimme " asettautumaan taloksi" . Sektioon mennään jonossa ja kaikki kiireelliset menee tietysti ohi suunniteltujen. Suunnitellut leikkaukset tehdään kuitenkin virka-aikaan ja lähes aina ne tehdään kuulemma korkeintaan pari tuntia kahdentoista jälkeen.Kirjoitan tähän sulle vähän siitä, mitä leikkauksessa tapahtuu, jos sut on leikatta ennenkin, niin ohita koko höpinä ;) Ennen ruljanssia lääkäri käy tsekkaamassa voinnin ja merkkaa ihoon leikkauskohdan. Ennen leikkausta äiti saa jotain litkua juotavaksi korkillisen omassa huoneessa ja sitten häntä lähdetään rullaamaan kohti leikkaussalia. Tässä vaiheessa isä viedään pukeutumaan leikkaussaliin sopivalla tavalla. Isä ei ole salissa kun puudutteet annetaan, mutta heti niiden annon jälkeen hän pääsee sisään. Anestesialääkäri tsekkaa, että puudutteet ovat alkaneet vaikuttaa ja antaa lääkärille leikkausluvan. Noin kymmenessä minuutissa lapsi on maailmassa. Se on muuten tosi kumma fiilis, kun lapsi irroitetaan sinusta. Yhtäkkiä tuntuu vaan mieletön keventyminen, ihan kuin puolet painosta olisi hävinnyt sillä hetkellä. Ainakin meitä kohtaan henkilökunta oli todella huomaavaista ja antoivat nähdä vauvan heti, eli nostivat sermin yli ja kertoivat kumpi tuli. Vielä ei vauvaa saanut syliin. Sitten napanuora katkaistiin ja vauva kapaloitiin. Tämän jälkeen sain kultani kainalooni hetkeksi. Sitten isä lähtee kätilön kanssa hoitamaan vauvaa omaan huoneeseenne ja äiti jää vielä leikattavaksi. Leikkauksen jälkeen äiti viettää heräämössä tunnin pari. Sitten hänet kärrätään omaan huoneeseen.Isän on ainakin yövyttävä perhehuoneessa ja muutenkin vietettävä siellä aikaa. Perhehuoneet ovat tiukassa ja olisi kaiketi epäreilua antaa se sellaiselle, joka ei sitä käytä. Olettavat, että perhehuoneessa asuva isä hoitaa äidin ja lapsen hoitoa aktiivisesti, siis hakee ruoat jne. Ainakaan meille ei kukaan tuonut ruokia, jos ei itse haettu. Leikkauksen jälkeen toivat toki mehukeittoa, mutta sitten hommat piti hoitaa itsekseen ja toisaalta hyvä niin, oli syy nousta sängystä välillä itsekin, vaikka se alkuun kipeää tekeekin.Tsemppiä sinulle leikkaukseen ja toivottavasti saatte järjestettyä lapsenhoitoasianne niin, ettei siitä tulisi ylimääräistä stressiä teille!

Noema

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat