Vierailija

Sellaista ehkä mielellään, josta jäisi vielä illalla miehen kanssa viinin kanssa. Ei rahkaa, hedelmäsalaattia tms. vaan jotain oikeasti vähän hienompaa.



kiitos jos jollain on ideoita

Kommentit (5)

4 päärynää

1 sitruunan mehu

3-4 dl mustaherukkamehua tai punaviiniä

n. 1 dl mustaherukkaliköiiriä (crème de cassis)

(½dl sokeria)

2 tähtianista

1 laakerinlehti

1 kanelitanko tai 2tl jauhettua kanelia

muutama mustapippuri tai n. 1 tl korianterinsiemeniä



kuori päärynät, mutta jätä kanta. leikkaa pyöreä alaosa tasaiseksi ja kostuta pinta sitruunamehulla. kuumenna mehu/punaviini, likööri sekä mausteet. jos käytät punaviiniä tai makeuttamatonta mustaherukkamehua, lisää myös sokeri. nosta päärynät liemeen, pienennä lämpöä ja anna kypsyä noin 20 minsaa. jos liemi ei peitä päärynöitä kokonaan, kääntele välillä. tarjoa kuumana tai liemessään jäähtyneinä liharuokien lisänä tai jälkiruokana.

Tai tee jokin sisältä kosteaksi jäävä suklaakakku ja päälle kermavaahtoa. Uusimmassa Etiketti-lehdessä (ilmaiseksi Alkosta) on ohje Mustaherukkapäärynöiden tekoon. Tai mites ois joku paistos? tässä yks ohje:



Aprikoosipaistos



1tlk aprikooseja omassa liemessä

2 rkl voita

1 muna

1 keltuainen

4 dl ruokakermaa

2rkl sokeria

2tl kardemummaa

1rkl maissijauhoja



1. valuta aprikoosit

2. voitele annosvuoat tai iso uunivuoka

3. jaa valutetut aprikoosit vuokiin

4. vatkaa kananmuna, keltuainen, kerma ja sokeri sekä kardemumma keskenään, suurusta lopuksi jauhoilla

5. kaada kerma-munaseos vuokiin aprikoosien päälle

6. hyydytä 175C n. 20 minsaa, koristele pinta tomusokerilla ja tarjoa haaleana

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat